Také nevíte, co s rybízem? Nám bylo líto ho nechat u příbuzných shnít, tak jsme zkusili experiment – rybízové víno bez cukru. Na výsledek musíme počkat do září, ale o fotopostup se s Vámi podělíme už nyní.
- cca 2 kg rybízu
- 8 až 10 litrů vody
- 2 litry sladu
- špetka soli
- demižon, bulkátko, špunt a něco na utěsnění
Jak udělat víno z rybízu
- Rybíz omyjeme a zbavíme zelených stopek.
- Svaříme slad ve vodě se špetkou soli a necháme zcela vychladnout.
- Rybíz dáme do demižonu a zalijeme svařenou vodou se sladem. Necháme místo na kvašení.
- Upevníme bulkátko, zaděláme špunt, aby se nedostal dovnitř vzduch a necháme v temnu kvasit.
- Pravidelně kontrolujeme, zda je v bulkátku voda.
- Víno by mělo být hotové za 2 až 3 měsíce, pak ho stačíme do lahví.
Praktické
- V případě bezlepkové diety použijte rýžový slad.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Rád bych věděl proč se sváří ten slad, když se nepoužije alespoň v návodu.
To budem všichni napnutí, jak to dopadne 😉