Domů Téma Naložená zelenina

naložená zelenina

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Květák naložený v ume octu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

7 tipů na rychlé a jednoduché jedlé dárky k Vánocům

Pomalu se nám blíží Vánoce... Také už vás trápí co zase vymyslet za dárky svým blízkým a potřebujete, aby vás to nezruinovalo, a přitom...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Jak připravit domácí pickles (se solím, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Presovaný salát

Rychlý a chutný zeleninový salát, který se s příchodem teplého počasí bude stávat stále větší složkou našeho jídelníčku. Presované saláty jsou zdravé, stravitelnější než...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: mléčné kvašení, želé, pickles se solí, sůl, okurky, hlávkové zelí, živá strava, pečený čaj, bílé zelí, nakládaný květák, nízkosacharidová, bylinky, jak naložit zeleninu, vitarián, trávení, střevní mikroflóra, ředkvička, ume ocet, bezlepková dieta, čaj, živé bakterie, fitness strava, pickles, vodní kvašení, jak udělat pickles, vitariánství, kysané zelí, chřipka, dárečky, lactobacillus, granola, cibule, krevní tlak, kvašky, veganství, nakládání zeleniny, slaná chuť, ředvičky, sezóna podzim, kvašený květák, svátek, kyselé okurky, prebiotika, laktobacily, slaný nálev, vitamíny, ředkvičky, druhy pickles, ředkvičky v umeoctu, fermentace, česnek, kvašené okurky, střevní bakterie, mikrobiom, vegan, fermentovaný květák, sezóna léto, kvašení, sezóna zima, vegetariánské recepty, kvašení zeleniny, alergie na mléko, pralinky, okurka, nakládaná zelenina, děti od 1 roku, zázvor, zelí, original JJ, olej, příprava pickles, bez sóji, dárky, bonbony, narozeniny, bez lepku, kimchi, Sezónní tip, děti, Klub Jíme Jinak, dárek, ředkvičky v nálevu, vodní pickles, syrová strava, naložený květák, kopr, kocovina, Vánoce, kvašené ředkvičky, paprika, paleo, pikls, kurděje, celiakie, čínské zelí, chilli, vitamín C, nachlazení, okurek, fermentovaná zelenina, čokoláda, syrová zelenina, kysaná zelenina, kvašená zelenina, ocet, jak na pickles, nové koření, jogurt, co je to pickles, střevo, kedluben, kvašáky, nervový systém, top recepty, probiotika, bakterie, vegetariánství, bobkový list, fit strava, ochucený ocet, naložená zelenina, stres, jak připravit pickles, presovaný salát, zavařená zelenina, slané pickles, hořčičné semínko, jak kvasit zeleninu, bez cukru, ovocný čaj, nakládané okurky, křen, naložené ředkvičky, cuketa, rychlovka, bez laktózy, bez mléka, krev, celiak, raw food, pórek, kvašení v umeoctu, jablečný ocet, výroba pickles, ABKM, nakládání v ume octu, imunita, pickles bez soli, sezóna jaro, zelenina

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?