Domů Téma Naložená zelenina

naložená zelenina

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Květák naložený v ume octu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

7 tipů na rychlé a jednoduché jedlé dárky k Vánocům

Pomalu se nám blíží Vánoce... Také už vás trápí co zase vymyslet za dárky svým blízkým a potřebujete, aby vás to nezruinovalo, a přitom...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Jak připravit domácí pickles (se solím, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Presovaný salát

Rychlý a chutný zeleninový salát, který se s příchodem teplého počasí bude stávat stále větší složkou našeho jídelníčku. Presované saláty jsou zdravé, stravitelnější než...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: živé bakterie, anýz, celiakie, cuketa, kysaná zelenina, okurek, jak kvasit zeleninu, stres, presovaný salát, low carb, syrová zelenina, naložené ředkvičky, celiak, trávení, granola, rychlovka, alkohol, syrová strava, veganství, slané pickles, pikls, krevní tlak, slaný nálev, živá strava, kvašení zeleniny, nervový systém, paleo, dárečky, hořčičné semínko, nové koření, vegetariánství, bezlepková dieta, vodní kvašení, cibule, vitariánství, želé, kvašky, Sezónní tip, fit strava, ředkvičky v umeoctě, sezóna jaro, střevní bakterie, lactobacillus, jak na pickles, jak připravit pickles, prebiotika, čokoláda, čínské zelí, střevo, kvašáky, nakládaný květák, sůl, fermentovaný květák, pickles bez soli, kimchi, kvašené okurky, vitamín C, Video, ředkvičky v nálevu, okurka, kysané zelí, krev, pickles, kvašený květák, děti, kyselé okurky, slaná chuť, chřipka, chilli, bez mléka, dárek, ocet, nakládání v ume octu, druhy pickles, nakládané okurky, narozeniny, nakládaná zelenina, Vánoce, raw food, kopr, alergie na mléko, ředvičky, sezóna léto, kvašení, original JJ, enzymy, sezóna zima, kvašená zelenina, příprava pickles, naložená zelenina, bez lepku, česnek, fitness strava, kvašené ředkvičky, zázvor, mrkev, kvašení v umeoctu, ABKM, zelí, olej, kocovina, kedluben, antioxidanty, nachlazení, jak udělat pickles, co je to pickles, bonbony, mikrobiom, bez sóji, pickles se solí, naložený květák, ochucený ocet, dárky, ředkvička, střevní mikroflóra, zavařování, bílé zelí, fermentace, pečený čaj, vitamíny, kedlubna, ředkvičky v umeoctu, nízkosacharidová, imunita, top recepty, vegan, pórek, hlávkové zelí, pralinky, kvašené zelí, raw, svátek, bez laktózy, vitarián, zelenina, ředkvičky, paprika, probiotika, bez cukru, okurky, jogurt, červená řepa, ovocný čaj, pasterizace, Klub Jíme Jinak, mléčné kvašení, laktobacily, jak naložit zeleninu, bakterie, výroba pickles

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?