Domů Téma Zavařená zelenina

zavařená zelenina

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Jak připravit domácí pickles (se solím, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: pasterizace, mikrobiom, fit strava, fermentovaná zelenina, křen, zázvor, vodní pickles, jak vyrobit pickles, daikon, zavařování, pikls, hořčičné semínko, alkohol, kocovina, jak připravit pickles, anýz, leukémie, pickles, mléčné kvašení, kvašení, aditiva, olivy, ředkvičky v umeoctě, vegan, povidla, kvašení zeleniny, zelenina, Sezónní tip, celiakie, raw food, benzen, paleo, laktobacily, slazené nápoje, zelí, bez laktózy, hořčice, ředkev, živé bakterie, benzoát sodný, fitness strava, okurka, nakládaná zelenina, kedlubna, sůl, střevo, džem, střeva, řepa, probiotika, pickles se solí, parkinsonova choroba, bez mléka, druhy pickles, česnek, slaný nálev, nové koření, vitarián, krevní tlak, jak naložit zeleninu, kopr, bez lepku, jak na pickles, výroba pickles, sezóna léto, zavařená zelenina, vodní kvašení, rychlovka, naložená zelenina, mléčně kvašená zelenina, recept pickles, Klub Jíme Jinak, kyselé okurky, kvašky, střevní mikroflóra, jogurt, imunita, trávení, jablko, kysané zelí, bezlepková dieta, bobkový list, slané pickles, vegetariánství, bez cukru, jak udělat pickles, cibule, ředkvičky v umeoctu, ADHD, kosmetika, kysaná zelenina, co je to pickles, éčka, nervový systém, vitariánství, hyperaktivita, kurděje, veganství, fermentace, vitamín C, enzymy, kvašené zelí, syrová strava, kvašené okurky, paprika, cuketa, rakovina, sušené ovoce, děti, červená řepa, jak kvasit zeleninu, nakládání zeleniny, alergie na mléko, děti od 1 roku, kimchi, bílá ředkev, kečup, okurky, Video, pickles bez soli, chřipka, krev, střevní bakterie, bakterie mléčného kvašení, low carb, picklování, ABKM, kvašáky, kvašená zelenina, stres, mrkev, střevní mikrobiom, top recepty, vegetariánské recepty, celiak, original JJ, bez sóji, pikles, raw, okurek, sezóna jaro, nakládané okurky, příprava pickles, lactobacillus, sezóna zima

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?