Domů Téma Zavařená zelenina

zavařená zelenina

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: raw food, kocovina, fermentace, děti, chřipka, kvašené okurky, aditiva, kečup, okurky, stres, krev, mrkev, mléčně kvašená zelenina, paprika, olivy, celiak, slaný nálev, děti od 1 roku, ředkev, živé bakterie, kvašky, vitamín C, jablko, jak na pickles, cibule, bílé zelí, zavařování, zelenina, anýz, jak udělat pickles, sušené ovoce, co je to pickles, hořčičné semínko, mléčné kvašení, okurek, daikon, ředkvičky v umeoctě, bakterie mléčného kvašení, pikls, střevní mikroflóra, jak připravit pickles, fit strava, jak kvasit zeleninu, jak vyrobit pickles, řepa, střevo, veganství, benzen, bobkový list, original JJ, recept pickles, laktobacily, ADHD, kvašené zelí, imunita, sezóna zima, celiakie, sezóna jaro, pasterizace, vitariánství, bez laktózy, hyperaktivita, rychlovka, probiotika, Sezónní tip, okurka, kvašáky, nervový systém, kurděje, fermentovaná zelenina, naložená zelenina, rakovina, bez mléka, krevní tlak, bez cukru, kimchi, kvašení zeleniny, bez sóji, picklování, kosmetika, červená řepa, pikles, benzoát sodný, česnek, kyselé okurky, éčka, kvašení, paleo, střeva, nové koření, vitarián, bezlepková dieta, vodní pickles, pickles, kedlubna, kopr, jak naložit zeleninu, povidla, alergie na mléko, vegetariánství, fitness strava, výroba pickles, vegan, zavařená zelenina, nakládání zeleniny, parkinsonova choroba, jogurt, kysané zelí, pickles se solí, sůl, džem, ředkvičky v umeoctu, bílá ředkev, low carb, vodní kvašení, kysaná zelenina, hořčice, enzymy, zázvor, leukémie, syrová strava, slazené nápoje, bez lepku, Video, lactobacillus, příprava pickles, ABKM, nakládané okurky, top recepty, Klub Jíme Jinak, nakládaná zelenina, křen, střevní mikrobiom, slané pickles, alkohol, zelí, vegetariánské recepty, trávení, kvašená zelenina, druhy pickles, raw, střevní bakterie, sezóna léto, pickles bez soli, cuketa, mikrobiom

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?