Domů Téma Zavařená zelenina

zavařená zelenina

Video návod: Jak připravit pickles z mrkve

Kvašená zelenina je velmi chutná a zároveň lék to lék. Piklovaná mrkev je moje favoritka v kvašené zelenině. Návštěvy jsou většinou milé překvapené její jemností...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...

Nakládaný patizon à la kvašáky

Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá...

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: slazené nápoje, pikls, slané pickles, sůl, paprika, povidla, pikles, červená řepa, fermentovaná zelenina, naložená zelenina, střevní mikroflóra, jak připravit pickles, enzymy, mikrobiom, paleo, kurděje, kyselé okurky, vegetariánství, kimchi, pickles bez soli, okurek, benzoát sodný, výroba pickles, anýz, jak udělat pickles, veganství, džem, Klub Jíme Jinak, řepa, ADHD, benzen, picklování, raw, kvašáky, křen, bez lepku, bez cukru, zelenina, sušené ovoce, kvašená zeleniny, pickles z cukety, jak udělat kvašenou zeleninu, zavařená zelenina, zavařování, fitness strava, jak vyrobit pickles, kocovina, nakládačky, kvašená mrkev, celiakie, kvašená cuketa, naložené patizony, jak naložit zeleninu, probiotika, hořčice, alergie na mléko, recept pickles, kosmetika, rychlovka, nakládané cukety, lactobacillus, kvašky, stres, střevní mikrobiom, vegan, éčka, low carb, cuketové pickles, vegetariánské recepty, cibule, aditiva, děti, bezlepková dieta, bez laktózy, pickles se solí, nakládané patizony, alkohol, nové koření, ABKM, patizonové kvašáky, nakládané okurky, naložená cuketa, kvašení, vodní kvašení, mléčně kvašená zelenina, naložené okurky, nakládaná zelenina, sezóna léto, pickles, top recepty, sezóna zima, hořčičné semínko, hyperaktivita, vodní pickles, fermentace, cuketové kvašáky, střevo, okurka, mrkev, ředkev, parkinsonova choroba, chřipka, kvašená zelenina, jak na pickles, vitarián, nervový systém, nakládání zeleniny, česnek, cuketa, kvašené okurky, bílé zelí, kečup, kvašáky z okurek, kvašení zeleniny, patizon, okurky, syrová strava, slaný nálev, kedlubna, zkratky a tipy, střeva, leukémie, raw food, bakterie mléčného kvašení, pasterizace, celiak, bílá ředkev, zelí, olivy, jablko, naložené cukety, kvašáky z cukety, bez sóji, patizony, vitamín C, kvašené cukety, ředkvičky v umeoctě, co je to pickles, ředkvičky v umeoctu, kysaná zelenina, kopr, mléčné kvašení, sezóna jaro, krev, nakládaný patizon, zázvor, jak kvasit zeleninu, vitariánství, daikon, rakovina

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?