Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Fazolová pomazánka/dip nažluto

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna léto

V teplých dnech přijde k chuti lehká pomazánka z bílých fazolí a kurkumy.

Ingredience
  • 2 hrnky uvařených bílých fazolí
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 3 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • lžička umeocta
  • půl lžičky kurkumy
  • citronová šťáva - podle chuti

Po dvou dětech jsem měla o 10 kg víc, než jsem byla zvyklá. I když jsem se snažila, nešlo to dolů. Přidaly se různé z...

Jak připravit pomazánku z fazolí

  1. Cibuli nakrájejte na kostky, rozehřejte na pánvi olej, přidejte cibuli, trochu osolte a osmažte ji do sklovata.
  2. Přisypte uvařené fazole a kurkumu, nechte ji prohřát (budou se lépe mixovat).
  3. Odstavte, přidejte arašídové máslo, umeocet podle chuti a rozmixujte do hladka. Podle chuti můžete přidat ještě citronovou šťávu.

Obměna

  • Místo bílých fazolí použijte jakoukoliv uvařenou luštěninu – červenou čočku, mungo fazolky, cizrnu…

Kombinujeme

  • Pomazánku můžete použít jako základ na tortillu nebo palačinku či na obilné placky.
  • V teplých dnech je výborná jen jako dip k zelenině.

Děti

  • Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 let, ale šetříme solí a kurkumou.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub
Jaroslav Hlávka
15. 2. 2022

Tato pomazánka je taková nenápadná a přitom tak dobrá 😀

Klub
Mila Beata
7. 6. 2021

Mnam pomazání 😂😂😂 děkujeme JJ ♥️

Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma