V teplých dnech přijde k chuti lehká pomazánka z bílých fazolí a kurkumy.

Ingredience
  • 2 hrnky uvařených bílých fazolí
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 3 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • lžička umeocta
  • půl lžičky kurkumy
  • citronová šťáva – podle chuti

Jak připravit pomazánku z fazolí

  1. Cibuli nakrájejte na kostky, rozehřejte na pánvi olej, přidejte cibuli, trochu osolte a osmažte ji do sklovata.
  2. Přisypte uvařené fazole a kurkumu, nechte ji prohřát (budou se lépe mixovat).
  3. Odstavte, přidejte arašídové máslo, umeocet podle chuti a rozmixujte do hladka. Podle chuti můžete přidat ještě citronovou šťávu.

Obměna

  • Místo bílých fazolí použijte jakoukoliv uvařenou luštěninu – červenou čočku, mungo fazolky, cizrnu…

Kombinujeme

  • Pomazánku můžete použít jako základ na tortillu nebo palačinku či na obilné placky.
  • V teplých dnech je výborná jen jako dip k zelenině.

Děti

  • Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 let, ale šetříme solí a kurkumou.

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

První výsledek se dostavil hned druhý den (Kaninska)

Kaninska: Hezký den všem, mám za sebou Hubneme do...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

A ejhle, ono to funguje (Olga Š.)

Olga Š.: I já jsem za svůj dospělý život...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekStředomořská kuchyně II.
Další článekSleva na (nejen) vánoční nákup od firmy Danfood