Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Domácí apulianské troccoli s houbovým krémem

Uvařeno

Apuliánská kuchyně má skvělé a snadné recepty. Jedním z nich jsou například domácí těstoviny Troccoli, specialita, které se v mnoha ohledech podobá špagetám alla chitarra – podobá se zřejmě strunám na kytaře. K jejich výrobě jsem použila typický nástroj zvaný „troccolaturo“, malý váleček s drážkami, ale lze udělat i nožem.

Ingredience
5-6 porcí
Na troccoli:
  • 500 g celozrnné semolinové mouky (semolina rimacinata)
  • 500 g jemné semolinové mouky (semolina integrale)
  • 500 ml horké vody
Na krém:
  • olivový olej
  • mandle
  • čerstvá petrželka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • žampiony
  • kešu smetana
  • voda podle potřeby

    Potýkala jsem se se spoustou zdravotních problémů, které jsem se řešila léky. Chtěla jsem to změnit a tak jsem hledal...

    Jak připravit domácí těstoviny s houbovým krémem

    1. V míse smíchejte obě mouky. Pak na ně nalijte vroucí vodu, míchejte a rukama, vytvořte těsto. Zabalte ho a nechte odpočívat tak 30 minut.
    2. Těsto rozdělte na 4 kusy, zatímco zpracováváte jeden kus, ostatní nechte přikryté, aby neosychalo.
    3. Vál posypte semolinou a rozválejte těsto v dlouhý obdélník. Posypte ho semolinou a kráječem na nudle nebo nožem, krájejte troccoli. Nechte na desce oschnout. Takto připravte i další zbývající kusy těsta.
    4. Na pánvi s olejem orestujte houby a česnek
    5. Do mixéru vložte hrst mandlí, 3 lžíce kešu smetany, orestované houby na česneku a trochu vody. Rozmixujte.
    6. Dejte vařit vodu na těstoviny. Do pánve nalijte krém.
    7. Uvařte těstoviny, slijte je, ale nechte stranou trochu vody, kde se vařily. Uvařené těstoviny dejte do krému na pánev, smíchejte s trochou vody z těstovin. To vám zjemní krém, bude více sametový. Prohřejte a servírujte s nasekanou petrželkou.

    Praktické

    • Těstoviny lze připravit klidně den předem, posypat semolinou a nechat schnout na vále.
    • Domácí těstoviny jsou vařeny dříve než kupované. Nerozvařte je! Musí být al dente.

    Obměna

    • Pokud nemáte váleček na krájení těstovin, řežte nožem.
    • Můžete použít i jinou rostlinou smetanu.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let. Menším ubereme sůl a pepř.

    PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

    Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    11 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Mária Chrapeková
    18. 7. 2020

    Prosím, kde kúpim ten úžasný valček

    Dobrý den, koukám, jakou semolinovou mouku koupit, je jí více druhů. Co, prosím, znamená “rozemletá” mouka? Je to spíš jemně mletá? Našla jsem Mouka semolina rimacinata a mouka semolina integrale. Je to celozrnná a jemná? To víte, v italských moukách se vůbec nevyznám! :D Děkuji.

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Cappelletti s tuřínem a omáčkou citronette

    Domácí plněné těstoviny jsou o svátcích snad v každé italské domácnosti a nesmí chybět ani u mě. Kondiment je jednoduchý a rychlý a skvěle kontrastuje s os...

    Domácí udon nudle s arašídovou omáčkou – foto postup

    Přestože asijské těstoviny jsou dnes k mání v mnoha obchodech, rozhodně stojí za to si je připravit sami. Není to složité a ten krásný pocit z domácích sur...

    Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

    Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

    Dýňové ravioli s lískovými oříšky

    Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé rodiny neb...

    Tempeh alà Stroganoff s celozrnnou špaldou

    Vyzkoušejte tuto veganskou verzi oblíbené lahůdky Stroganoff. Recept je velmi variabilní a při použití správných surovin je vhodný i pro bezlepkovou dietu....

    Fusilli s květákem a fenyklem

    Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...