Od té doby, co si připravuji doma tuhle smetanu, už jinou nekupuji. Je tak krásně krémová, recept je rychlý a dá se hezky obměňovat a dochutit. Složení je čisté, stačí pár surovin.

Ingredience
  • 100 g oříšky kešu natural
  • 80 ml vody
  • voda pro máčení kešu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • sůl

Jak připravit domací kešu krém nebo smetanu

  1. Namočte kešu do vody, stačí 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc.
  2. Sceďte kešu, přidejte 80 ml čisté vody, citronovou šťávu a lahůdkové droždí. Osolte pokud chcete.
  3. Rozmixujte na jemný krém.

Praktické

  • Sehnat v obchodě jakoukoliv rostlinou smetanu, dnes není žádný problém. Jsou veganské, není s tím práce a některé jsou i dobré. Ale všichni víme, že domácí bude vždy ta nejlepší volba. Máme kontrolu nad kvalitou surovin a radost, že jsme si to vyrobili sami, je veliká.
  • Tato smetana je vyrobena opravdu s několika málo ingrediencemi. To samé se nedá říct o nějakém polotovaru. Tak honem do toho.
  • Smetana je výborná na těstovinách.

Obměna

  • Můžete vynechat sůl i lahůdkové droždí a použít třeba smetanu na sladko.
  • Můžete dokonce obohatit přidáním různého koření či bylinek.

Děti

  • Vhodné pro děti cca od 2 let. Pokud ale běžně dáváte mléčné výrobky, tak bez obav dejte kešu smetanu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Letošní Vánoce bez stresu (Esterka)

Esterka: Taaak... poslušně hlásím, že jen a pouze díky...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

byla jsem darovat krev a výsledky vynikající (Veve)

Veve: Ahoj,  byla jsem darovat krev a výsledky vynikající...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...
  1. Výborná :-) já to zase dělám obráceně- nemám mixer, blender atd…ale mám elektrický mlýnek na kávu za pár korun s větším objemem ,takže si v něm připravuji i různé mouky ze všeho možného atd.. :-) . Oříšky nasekám na menší kousky a pak rozemelu na hlaďoučko :-) pak teprve namočím :-) dělám tak i kešu sýry , jde to hladce , výsledek je taky hladký a výborný :-)

  2. Je možné tuto smetanu použít pro děti co nesmí laktozu a nic z mléčných výrobků? Díky Hana

    • Jaroslave, děkuji. Ovšem vy si zasloužíte víc pochvaly než já. Vaříte, s každým receptem si poradíte, výsledek je perfektní, jste prostě šikula. A já jsem strašně vděčná, že si receptů všímáte a dáváte je do praxe.

    • Myslím, že v té nádobě bez filtru by to mohlo jít. V té velké s kohoutkem na vypuštění mléka se nesmí používat namáčené suroviny, což je tady důležitý předpoklad. Takže bych to namočila a frkla do mixovací nádoby a jistě bude dobrá. Ještě jsem nezkoušela, kešu používám velmi zřídka.

  3. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekGrilovaný „steak“ z tempehu
Další článekNeomezený rozvoj talentů