Od té doby, co si připravuji doma tuhle smetanu, už jinou nekupuji. Je tak krásně krémová, recept je rychlý a dá se hezky obměňovat a dochutit. Složení je čisté, stačí pár surovin.

Ingredience
  • 100 g oříšky kešu natural
  • 80 ml vody
  • voda pro máčení kešu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • sůl

Jak připravit domací kešu krém nebo smetanu

  1. Namočte kešu do vody, stačí 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc.
  2. Sceďte kešu, přidejte 80 ml čisté vody, citronovou šťávu a lahůdkové droždí. Osolte pokud chcete.
  3. Rozmixujte na jemný krém.

Praktické

  • Sehnat v obchodě jakoukoliv rostlinou smetanu, dnes není žádný problém. Jsou veganské, není s tím práce a některé jsou i dobré. Ale všichni víme, že domácí bude vždy ta nejlepší volba. Máme kontrolu nad kvalitou surovin a radost, že jsme si to vyrobili sami, je veliká.
  • Tato smetana je vyrobena opravdu s několika málo ingrediencemi. To samé se nedá říct o nějakém polotovaru. Tak honem do toho.
  • Smetana je výborná na těstovinách.

Obměna

  • Můžete vynechat sůl i lahůdkové droždí a použít třeba smetanu na sladko.
  • Můžete dokonce obohatit přidáním různého koření či bylinek.

Děti

  • Vhodné pro děti cca od 2 let. Pokud ale běžně dáváte mléčné výrobky, tak bez obav dejte kešu smetanu.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...
    • Jaroslave, děkuji. Ovšem vy si zasloužíte víc pochvaly než já. Vaříte, s každým receptem si poradíte, výsledek je perfektní, jste prostě šikula. A já jsem strašně vděčná, že si receptů všímáte a dáváte je do praxe.

    • Myslím, že v té nádobě bez filtru by to mohlo jít. V té velké s kohoutkem na vypuštění mléka se nesmí používat namáčené suroviny, což je tady důležitý předpoklad. Takže bych to namočila a frkla do mixovací nádoby a jistě bude dobrá. Ještě jsem nezkoušela, kešu používám velmi zřídka.

  1. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekGrilovaný „steak“ z tempehu
Další článekNeomezený rozvoj talentů