- hrst čerstvého popence
- 1 okurka
- 1/3 daikonu
- 3 lžíce kvašené zeleniny
- 3 lžíce tofunézy /tofu tatarky
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1/2 citrónu
- klíčky ředkvičky
- Omyjeme zeleninu, oloupeme daikon a okurku, nastrouháme je na hrubo. Popenec nasekáme na drobno.
- V míse smícháme daikon, okurku a popenec, přidáme šťávu z citrónu, tofunézu a prolisujeme česnek. Promícháme.
- Ozdobíme kvítky popence a klíčky.
Praktické
- Citrónovou šťávu dejte podle chuti, stejně tak tofunézy můžete dát více, pokud chcete krémovější konzistenci.
Obměna
- Místo citrónu můžete dát umeocet či jablečný ocet.
- Místo popence můžete do salátu nasekat jiné čerstvé bylinky a divokou zeleninu, které právě rostou. Použít můžete řebříček, pampeliškové listy, listy violek, meduňku, bazalku, oregáno, libeček apod.
- Bílou ředkev daikon můžete nahradit vodnicí, ředkvičko nebo černou ředkví, případně vynechat.
Děti
- Salát je díky česneku a klíčkům ředkvičky pálivý, takže bude dětem chutnat až od vyššího věku.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Mnaaaaaaaaaam ♥️ dekujeme