Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Veganský okurkový salát se smetanou

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Okurková sezóna je tu a my si užíváme zeleninu, na kterou si v zimě sotva vzpomeneme. Okurkový salát je jednoduchá rychlovka, která v teplých dnech příjemně osvěží, chutná všem a jen tak se neomrzí.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 salátová okurka
  • 4 ředkvičky
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • 1 lžíce umeocta
Postup
  1. Omyjeme okurku, oloupeme ji a nastrouháme nahrubo.
  2. Omyjeme ředkvičku a nakrájíme na tenké proužky.
  3. V míse smícháme okurku, ředkvičku, smetanu a umeocet.

Obměna

Tuto základní variantu můžete podle nálady obměňovat. Moje oblíbené kombinace jsou s koprem, s bazalkou, s limetkovou štávou či fialkovým octem.

Děti

Salát dáváme dětem cca od 1 roku, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají. Větší děti zaměstnáme tím, že jim dáme loupat a strouhat okurku v momentě, kdy chystáme hlavní jídlo. Máme pak okurkový salát na totata hotový.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
19. 5. 2023

Mnaaaaam ♥️

Přidala jsem do salátku 2 lžíce hořčice bez cukru, kterou jsem objevila v Albertu, protože ty německé klukům moc nejedou, a máš pochvalu od staršího!!: moc dobrej salátek. Že to chutnalo mladšímu je skoro samozřejmost.

Ukázat další komentáře