Okurková sezóna je tu a my si užíváme zeleninu, na kterou si v zimě sotva vzpomeneme. Okurkový salát je jednoduchá rychlovka, která v teplých dnech příjemně osvěží, chutná všem a jen tak se neomrzí.

- 1 salátová okurka
- 4 ředkvičky
- 2 lžíce rostlinné smetany
- 1 lžíce umeocta
Postup
- Omyjeme okurku, oloupeme ji a nastrouháme nahrubo.
- Omyjeme ředkvičku a nakrájíme na tenké proužky.
- V míse smícháme okurku, ředkvičku, smetanu a umeocet.
Obměna
Tuto základní variantu můžete podle nálady obměňovat. Moje oblíbené kombinace jsou s koprem, s bazalkou, s limetkovou štávou či fialkovým octem.
Děti
Salát dáváme dětem cca od 1 roku, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají. Větší děti zaměstnáme tím, že jim dáme loupat a strouhat okurku v momentě, kdy chystáme hlavní jídlo. Máme pak okurkový salát na totata hotový.
Přidala jsem do salátku 2 lžíce hořčice bez cukru, kterou jsem objevila v Albertu, protože ty německé klukům moc nejedou, a máš pochvalu od staršího!!: moc dobrej salátek. Že to chutnalo mladšímu je skoro samozřejmost.
No bezva! Díky :-))