Sýry z kešu oříšků mají nespočet různých variant a všechny jsou výborné. Tento sýr je s příchutí kopru.
Ingredience
  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1/2 hrnku vody
  • 1-2 lžíce nasekaného kopru
  • 1/4 hrnku červené cibulky (není nutné)
  • 1 lžička rýžového sirupu (není nutné)
  • 1-2 stroužky česneku
  • šťáva z celého citronu
  • 0,5 lžičky soli
  • špetka pepře

Jak připravit koprový kešu sýr

  1. Kešu oříšky namočíme na min 5 hodin do misky s vodou.
  2. Vodu slijeme a dáme je do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi kromě kopru.
  3. Vše rozmixujeme na hladký sýr.
  4. Přidáme nadrobno nasekaný kopr a zamícháme.
  5. Ochutnáme, případně ještě doladíme chuť.
  6. Skladujeme v lednici.

Praktické

  • Tento sýr se dá pozvednout ještě o úroveň výš, když do něj po rozmixování zamícháte probiotika a necháte ho ve sklenici zakryté utěrkou 1 den fermentovat.
  • Sýr vydrží v lednici cca týden.

Obměna

  • Pokud máte rádi, přidejte do mixéru k sýru ještě kus křenu, vznikne výborný křenovo-koprový sýr.
  • Sýr se dá také připravit z loupaných mandlí, ale počítejte s tím, že nebude tak smetanový.
  • Místo kopru se dají dát i jiné čerstvé bylinky jako je pažitka, petrželka, medvědí česnek, libeček aj.
  • Pokud nemáte čerstvý kopr, můžete dát i sušený.

Kombinujeme

  • Sýr je výborný na chléb, placky, palačinky, krekry, jako dip k pečené nebo syrové zelenině nebo na doplnění talíře.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí oříšky. Šetříme se solí, tukem a kořením.

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...
  1. Ano, všimla jsem si, ale mám pocit, že jsem někde četla, že když se ta cibulka rozseká nebo nakrouhá strojově má tendenci hořknout.
    Měli jsme bez ní fermentovanou variantu a musím říct, že je to opravdová dellikatesa. Manžel si to namazal na dýňové placičky z celé rýže, kluci chtěli nasladko, ale když ochutnali od tatínka, zalitovali, že si taky nedali.

      • to by mi určitě chutnalo, poslední roky miluju koriandr 🙂 Bohužel doma jediná :-))

    • Říká se to, ale asi když je to rychle a ostrým ostřím, tak to problém není. Já občas cibuli mixuju do nějakých jídel, když je nás hodně a nestalo se mi to.

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek5 tipů, jak u dětí vybudovat zdravé stravovací návyky
Další článekRaw jablečný řez