Sýry z kešu oříšků mají nespočet různých variant a všechny jsou výborné. Tento sýr je s příchutí kopru.

Ingredience
  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1/2 hrnku vody
  • 1-2 lžíce nasekaného kopru
  • 1/4 hrnku červené cibulky (není nutné)
  • 1 lžička rýžového sirupu (není nutné)
  • 1-2 stroužky česneku
  • šťáva z celého citronu
  • 0,5 lžičky soli
  • špetka pepře

Jak připravit koprový kešu sýr

  1. Kešu oříšky namočíme na min 5 hodin do misky s vodou.
  2. Vodu slijeme a dáme je do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi kromě kopru.
  3. Vše rozmixujeme na hladký sýr.
  4. Přidáme nadrobno nasekaný kopr a zamícháme.
  5. Ochutnáme, případně ještě doladíme chuť.
  6. Skladujeme v lednici.

Praktické

  • Tento sýr se dá pozvednout ještě o úroveň výš, když do něj po rozmixování zamícháte probiotika a necháte ho ve sklenici zakryté utěrkou 1 den fermentovat.
  • Sýr vydrží v lednici cca týden.

Obměna

  • Pokud máte rádi, přidejte do mixéru k sýru ještě kus křenu, vznikne výborný křenovo-koprový sýr.
  • Sýr se dá také připravit z loupaných mandlí, ale počítejte s tím, že nebude tak smetanový.
  • Místo kopru se dají dát i jiné čerstvé bylinky jako je pažitka, petrželka, medvědí česnek, libeček aj.
  • Pokud nemáte čerstvý kopr, můžete dát i sušený.

Kombinujeme

  • Sýr je výborný na chléb, placky, palačinky, krekry, jako dip k pečené nebo syrové zelenině nebo na doplnění talíře.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, pokud už dítě běžně jí oříšky. Šetříme se solí, tukem a kořením.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Jarní očista mě skvěle nastarovala (Jana)

Jana: Moc vám děkuju opět za úžasný kurz!! Skvělá...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...
  1. Hezký den, měla byste prosím přímo tip na nějaká probiotiotika a jaké množství? Případně, veganská. Synovi jsme ještě nezařadili do potravin mléko, tak bych chtěla něco vyzkoušet :). Díky moc

    • Jestli je syn jeste malicky, tak s tim nespechejte. Probiotika kupte pres eshop, treba ekokoza.

  2. Opravdová pochoutka. Když pominu, že nemám probiotika a v této situaci do města, pokud nemusím, nejezdím, tak mi stejně na fermentaci nic nezbylo.

  3. Ano, všimla jsem si, ale mám pocit, že jsem někde četla, že když se ta cibulka rozseká nebo nakrouhá strojově má tendenci hořknout.
    Měli jsme bez ní fermentovanou variantu a musím říct, že je to opravdová dellikatesa. Manžel si to namazal na dýňové placičky z celé rýže, kluci chtěli nasladko, ale když ochutnali od tatínka, zalitovali, že si taky nedali.

  4. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek5 tipů, jak u dětí vybudovat zdravé stravovací návyky
Další článekRaw jablečný řez