Domů Téma Střevní mikrobiom

střevní mikrobiom

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Jak léčit afty a opary

Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví?...

6 potravin, které pomohou tělu dobít baterky

Vybité baterky. Únava. Špatná nálada. Touha po odpočinku, sluníčku, teple. Jsou vám tyto pocity blízké? Zapomeňte na kávu, sladkosti nebo energetické nápoje. Zkuste zařadit...

Rostlinná strava léčí deprese. Projekt podporovaný EU dává doporučení

Lidé s depresemi nebo s náchylností k depresem by měli dle projektu MyNetGut podporovaným EU konzumovat více celistvé rostlinné stravy. Může jim prospět potvrdily...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

Největší studie mikrobiomu: nový pohled na střevo a zdraví lidí

Jedna z doposud největších a nejvíce fascinujících studií zaměřená na střevní mikrobiom Projekt Americké střevo přinesla první výsledky v oblasti lidského zdraví a střevního...

Skleníková výchova ničí zdraví dětí. Vzniká nová nemoc: „z nedostatku přírody“

Bez desinfekčního gelu nebo mokrých kapesníčků často nevyjdeme z domu. Všude je tolik bacilů a nemocí. Máme o naše děti přirozeně strach. A tak...

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Ovesný jogurt (bez sóji)

Ovesný jogurt (oat jogurt) je skvělou alternativou pro všechny, kteří si chtějí dopřát rostlinný jogurt, ale chtějí omezit sóju v jídelníčku. V jogurtovači je...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Dokonalý mazací paprikový „sýr“ (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.

Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...

Jogurtový dip s pažitkou (vegan)

Nejrychlejší dip vhodný k pečené a napařené zelenině, karbanátkům nebo do náplně na palačinky či jako dresink na salát. Pokaždé si ho můžete udělat...

Zjistěte, jak jste na tom se zdravím. Nakoukněte do záchodu

Musíme tam všichni. I přes to ale o stolici nemluvíme. Je to tabu, za které se stydíme. Vylučování je ale nezbytná funkce těla, která...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Antibiotika nejsou konec světa… aneb když neposloucháš signály těla, stihne tě...

To je tak, když si nedáš říct, když přehlížíš signály těla, a místo toho machruješ, že si přece superžena a že to dáš. A...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Kešu sýr s koprem

Sýry z kešu oříšků mají nespočet různých variant a všechny jsou výborné. Tento sýr je s příchutí kopru.

Křenový smetanový dip (bez laktózy)

Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...

Domácí probiotické rostlinné máslo (bez laktózy)

Chybí vám v rostlinné stravě klasické máslo? Tak si ho doma vyrobte. A pokud ho chcete posunout ještě o level výš, tak do něj...

Ovocný salát s jogurtem

Osvěžující, lehký a zdravý ovocný salát s jogurtem potěší oko i chuťové buňky a uspokojí vaši chuť na sladké.

Mrkvovo-jablečno-zelný salát

Netradiční kombinace mrkve, sladkého jablíčka a kysaného zelí. Výborný přílohový salát k hlavním jídlům skládajícím se z těstovin nebo třeba čočky.

Roztíratelný „sýr“ bez mléka

Chybí vám něco, co si můžete namazat na pečivo? Máte rádi tavený sýr, ale nechcete jíst ten klasický plný "éček" a chemie? Pak si...

Jak na to – kokosový „Holandia“ jogurt

Máte rádi jogurt, ale mléko a mléčné výrobky vám vůbec nedělají dobře? Máme pro vás zdravé řešení - domácí veganský jogurt bez éček, bez...
Téma: imunita u dětí, esenciální olej, alergie na mléko, lymfa, změna mikrobiomu, aft, Vladimíra Strnadelová, rostlinné mléko, bylinky, léčba oparu, problémy s trávením, alergie na lepek, kokosový olej, afta, polévky, zahřátí, relax, protizánětlivé účinky, jak často by se mělo chodit na WC, paprika, častá stolice, břišní tuk, fermentace, hmotnost, jak vypadá zdravá stolice, plný žaludek, raw food, kvašená zelenina, Enterococcus faecium, energie, tučná strava, léky na průjem, průmyslově zpracované výrobky, plynatost a bolesti břicha, sliznice střeva, mandle, vitamín D, rostlinný sýr, příčiny oparů, zelená stolice, pečivo, plynatost střev, low-fodmap, stolice, důležitost kojení, křeče, tebi, psychika, bolesti, porodnice, laktobacily, zánět, duševní poruchy, střevní klky, trénink, GMO, nadýmání léčba, škodlivé bakterie, chronický průjem, dysbióza, oslabené trávení, pečivo z bílé mouky, slunečnice, strava při problémech s trávením, zahřívací jídla, apendix, alpro, střevní mikroflóra, daikon, pomazánky, sezóna jaro, afty, naložené zelí, potíže s trávením, obiloviny, mrkvový salát, kvašení, sója, čočka, strava, duševní choroby, vanilka, vitamín A, esenciální olejíček, léčba zácpy, průmyslově zpracovaná strava, jídlo na podzim, kopr, pesticidy, léčba zácpa, genetika, bílé zelí, bronchitida, probiotika, mléčné produkty, nervy, tíha v nohách, alergické reakce, lékořice, trávící potíže, kondiment, špína, domácí máslo, Tamari, mladý kokos, umami chuť, kukuřice, pásový opar. jak léčit pásový opar, zázvor, salát, IBS, jak zhubnout, trávení tuků, SIBO, vitariántví, živiny, wc, raw strava, podpora imunity, pacietnti, lecitin, zácpa u dětí, tempeh, kurkuma, průmyslově zpracované potraviny, imunita dětí, sladké, máta, ovesný jogurt, jablečný ocet, fodmap, jak udělat vegan sýr, recept pickles, císařský řetz, horečky, žlutá stolice, mandlové máslo, oves, klíčení, léčba střevních nemocí, zdravý dezert, kešu ořechy, menstruační krvácení, syrová zelenina, pokles žaludku, droždí, křen, jogurt bez mléka, E466, červená cibule

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?