Domů Téma Mikrobiom

mikrobiom

Skleníková výchova ničí zdraví dětí. Vzniká nová nemoc: “z nedostatku přírody”

Bez desinfekčního gelu nebo mokrých kapesníčků často nevyjdeme z domu. Všude je tolik bacilů a nemocí. Máme o naše děti přirozeně strach. A tak...

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez

Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Ovesný jogurt (bez sóji)

Ovesný jogurt (oat jogurt) je skvělou alternativou pro všechny, kteří si chtějí dopřát rostlinný jogurt, ale chtějí omezit sóju v jídelníčku. V jogurtovači je...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Dětské zoubky – proč se kazí a jak je chránit

Proč se malým dětem kazí zuby? Má na to vliv noční kojení? A jakou roli hrají v kazivosti zubů dudlíky a kojenecké láhve? Může...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Dokonalý mazací paprikový “sýr” (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.

Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...

Jogurtový dip s pažitkou (vegan)

Nejrychlejší dip vhodný k pečené a napařené zelenině, karbanátkům nebo do náplně na palačinky či jako dresink na salát. Pokaždé si ho můžete udělat...

Zjistěte, jak jste na tom se zdravím. Nakoukněte do záchodu

Musíme tam všichni. I přes to ale o stolici nemluvíme. Je to tabu, za které se stydíme. Vylučování je ale nezbytná funkce těla, která...

14 překvapivých faktů, které o svém zažívání možná nevíte

Většina z nás toho o své trávicí soustavě moc neví. Přitom trávicí soustava pro nás dělá mnohem víc, než jen že vylučuje snědenou potravu. Které...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Potraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně

Střeva mají mnohem větší význam, než si myslíte. Neřídí pouze trávení potraviny, ale také vaši imunitu, hubnutí, myšlení, náladu i spánek. Proto je třeba...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Domácí sójový jogurt

Máte rádi krémové rostlinné jogurty typu Sojade nebo Alpro? Nebo máte alergii na laktózu a chcete alternativu k mléčným jogurtům? Připravte si je bez...

Kešu sýr s koprem

Sýry z kešu oříšků mají nespočet různých variant a všechny jsou výborné. Tento sýr je s příchutí kopru.

3 důvody, proč za vaši únavu může jídlo

Cítíte se vyčerpaní, i když jste dobře spali? Máte málo energie na práci a rodinu? Kdybyste mohli, tak byste usnuli kdekoliv a kdykoliv během...

Křenový smetanový dip (bez laktózy)

Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...

Ekosystém se hroutí, kvůli postřikům ubývá včel

Společnost Monsanto často a ráda hlásá, že GMO potraviny mohou pomoci vyřešit světový hlad. Vypadalo to tak věrohodně, že svět málem uvěřil... Ale nynější...

Pickles – zázrak, který léčí chřipku

Konzervaci zeleniny pomocí fermentace hojně používali již naši předkové. Díky fermentaci je pickles bohatým zdrojem enzymů, vitamínu C, kyseliny mléčné a laktobacilů. Vědci zjistili, že...

Domácí probiotické rostlinné máslo (bez laktózy)

Chybí vám v rostlinné stravě klasické máslo? Tak si ho doma vyrobte. A pokud ho chcete posunout ještě o level výš, tak do něj...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (1.díl)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem těle. Mají větší...

Roztíratelný “sýr” bez mléka

Chybí vám něco, co si můžete namazat na pečivo? Máte rádi tavený sýr, ale nechcete jíst ten klasický plný "éček" a chemie? Pak si...

Jak na to – kokosový “Holandia” jogurt

Máte rádi jogurt, ale mléko a mléčné výrobky vám vůbec nedělají dobře? Máme pro vás zdravé řešení - domácí veganský jogurt bez éček, bez...

Paraziti a plísně v těle: co nám hrozí a jak se...

Proč se paraziti v našem těle vyskytují, kde se berou a jak moc jsou nebezpeční? Co je živí a co podporuje jejich množení? Co produkují plísně...

Strava a civilizační choroby – 3. díl

Tato přednáška s MUDr. Strnadelovou a Janem Zerzánem je o základu stravy, o tom, jak funguje naše trávení a co potřebuje pro správnou funkci. Vysvětlují, jaké potraviny...
Téma: vanilka, emulgátory, děti, jogurt z kokosu, antinutriční látky, jak často chodit na záchod, imunita v těhotenství, krevní tlak, špína, probiotika, tíha v nohách, domácí máslo, křeče, předkousávání, strava při střevních potížích, wc, jak léčit dráždivý tračník, spánek, kolikrát chodit na WC, bobulovité ovoce, fermentované produkty, nadýmání, paprikový sýr, kouření, laktóza, natto, raw, picklování, alergeny, co na průjem, lymfa, inzulín, trávicí enzymy, vegan sýr, sedavý způsob života, nezdravé chutě, lepek, Tamari, sýr bez mléka, dieta low-fodmap, element země, rodiče, GMO, úzkost, plynatost a bolesti břicha, jak se zahřát, pepř, dráždivý tračník příznaky, jogurtový dip, přátelské bakterie, trávicí problémy, nadměrná zapáchající plynatost, obezita, probiotikum, proti plynatosti, glyfosát, pes, dětský chrup, jogurt z vloček, syrové šťávy, trávicí soustava, trávení tuků, kysaná zelenina, bacily, zdravé potraviny, bolest břicha zaražené prdy, slaná chuť, tibi, bakterie ve střevech, ATB, zahřívací koření, kešu ořechy, chutě, léčba průjem, naložené ředkvičky, ušlechtilá plíseň, glykemický index, imunita, zelenina, vitamín K, nezdravá strava, bez mléka, trávení, slepé střevo, antibakteriální gely, řešení nadýmání, syndrom propustného střeva, sója, plnost, vaginální výsev, rejuvelac, vitariánství, hleny, strava při nemoci střev, léčba střev stravou, kvašené potraviny, celulózová guma, zahřívací jídla, kvašená zelenina, dnešní pšenice, cukry, jilm, tempeh, tvrdnutí břicha, pizza, pokles ledvin, jak posílit imunitu, tradiční čínská medicína, břišní tuk, dýchání, anýz, fitness strava, modřiny, podpora imunity, nedostatek živin, fermentovaná zelenina, vaginální očkování, guláš, olej, kysané zelí, tuky, trávicí systém, průmyslové potraviny, karagenan, léčba průjmu, naložené zelí, důležitost kojení, dip z jogurtu, mikroflóra, zeleninový vývar, jablečný ocet, včely, pesticidy, bakterie mléčného kvašení, ulcerózní kolitida, zánět střeva, bancha, strava při plísních, křeče břicha, bolest svalů, problémy s menstruací, krvácení, kojenec, prebiotikum, co jíst proti nadýmání, celozrnné pečivo, alergie na pšenici, pomazánka, zdravá výživa, relax

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?