Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Rychlé a jednoduché čínské nudle

Uvařeno
bez lepku

Jednoduchá “Čína” z mála ingrediencí, skvělá volba pokud nestíháte a potřebujete mít jídlo během pár minut na stole.

Ingredience
  • skleněné nudle
  • mrkev
  • pórek
  • řapíkatý celer
  • žlutá cuketa
  • houby shiitake sušené
  • umeocet
  • tamari
  • olej
  • sůl
  • černý sezam
  • petrželka

Obrovské problémy s trávením mě omezovaly natolik, že jsem musela začít hledat řešení. Díky návštěvě celostní lékařky...

Jak připravit jednoduché čínské nudle

  1. Nejprve namočte na pár hodin sušené shiitake do teplé vody.
  2. Nakrájete všechnu zeleninu na kousky, který vám vyhovují.
  3. Do woku nalijte trochu oleje, rozpalte ho, přidejte nakrájenou zeleninu, vymačkané houby a na vysokém plameni orestujte. Ke konci, když zelenina je už skoro hotová, polijte trochou umeocta a a tamari, osolte a pořádně zamíchejte. Ochutnejte a dolaďte.
  4. Uveďte do varu vodu, vypněte plamen a do horké vody namočte na 4 minuty nudle. Poté je sceďte a dejte do woku k zelenině.
  5. Dejte do misek, posypte černým praženým sezamem a čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Pro přípravu skleněných nudlí, přečtete návod na sáčku. Doba a úprava se může lišit podle výrobce.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Přidejte jakoukoliv zeleninu chcete.
  • Použijte jakékoliv koření dle vaší chuti.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

88 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Ramen nudle se zeleninou

Super rychlé, teplé, zahřívající jídlo, které oceníte, když nemáte na přípravu pokrmu mnoho času. Skvělé například jako rychlá večeře.

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Sváteční zapečené nadívané žampiony s čočkou a rýží

I o svátcích se dá jíst jinak, chutně přitom zdravě a barevně. Sice to není klasika, ale proč nepřekvapit rodinu nebo hosty něčím novým?

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.