Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
děti od 1 a půl roku

Kondimenty, nebo-li doplňující, často chuťově výraznou složku, jsem si na talíři tuto zimu hodně oblíbila. Další z mnoha variant, tentokrát z řasy Nori a dýňových semínek vám bude nejen chutnat, ale je zároveň výborným zdrojem minerálů a kvalitních bílkovin.

Ingredience
  • deci vločkové řasy Nori nebo 3 plátky
  • 4 lžíce dýňových semínek
  • 2 až 2,5 deci deci vody
  • lžíce Umepasty nebo jedna umeboška bez pecky

V minulosti jsem se zdravou stravou koketovala, ale neuměla jsem si sestavit jídelníč...

Jak připravit nori kondiment

  1. Dejte vařit dvě deci vody, přisypte asi půlku hrnku (cca 1 dcl) vločkové řasy Nori a 4 lžíce dýňového semínka.
  2. Pořádně promíchejte, měla by  z toho vzniknout taková bahnitá kaše a vody by tam mělo být tak akorát, aby se to mohlo asi 10 minut povařit.
  3. Pokud je vody málo, trochu přidejte. Když vody dáte moc, buď přidejte víc řasy nebo budete muset vařit bez pokličky déle, než se voda vyvaří. Ideální konzistence je ta, že to drží pohromadě a jde to dobře promíchat, aniž by z toho tekla voda.
  4. Umepastu buď můžeme po vychladnutí zamíchat přímo do uvařené řasy se semínkem, nebo ji dát až na kopeček řasy na talíři.

Praktické

  • Můžeme si vyrobit větší množství na pár dní dopředu a skladovat v uzavřené krabičce v lednici.
  • Pokud použijete plátky, co se používají na sushi, je dobré je nastříhat na proužky.

Děti

  • I děti potřebují doplňovat pikantní a kyselou chuť, ale jen v malém množství. Tento kondiment bych dala dítěti asi od 1,5 let.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Dneska jsem si kondiment udělala přesně podle receptu a je takový nahořklý. Je to ta správná chuť? Nikdy před tím jsem ho nezkoušela, tak nevím …

Měla bych dotaz ohledně řasy Nori. Koupila jsem pláty 10×2,8g. Je lepší je vařit nebo je jíst syrové? Děkuji

Ukázat další komentáře