Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Česneková rýže s mangoldem

Uvařeno

Mangold má sezónu, tak se nabízí vyzkoušet ho v netradiční podobě –  jako přílohu s rýží a česnekem. Jednoduché, rychlé, chutné, dietní a na talíři velmi efektní.

Ingredience
  • 1 hrnek uvařené rýže natural
  • 3 stonky červeného mangoldu
  • 3 stroužky česneku
  • trochu vody
  • sůl

Zdeňka je další z maminek, která si vyzkoušela, jak polévka z kapra, Koi-koku, účinně pomáhá doplnit krev a d...

Jak připravit česnekovou rýži

  1. Mangold omyjeme a nakrájíme na menší kousky, česnek vyloupeme.
  2. Na dno hrnce dáme trochu vody se špetkou soli a přiveddme k varu.
  3. Do vody vylisujeme česnek a vhodíme krátce oblanšírovat mangold.
  4. Po chvilce přidáme rýži a společně prohřejeme.

Praktické

  • Krásné nachové zbarvení vám udělá pouze červený druh mangoldu. Bílý nebo žlutý rýži neobarví, ale není problém je použít místo červeného.
  • Pokud máte teplou, právě dovařenou rýži, stačí vody jen trošičku, aby se česnek a mangold nespálili, nebude potřeba ohřívat vodou i rýži.

Obměna

  • Toto je lehká dietní verze – na vodě. Můžete však pro ještě výraznější chuť česnek s mangoldem orestovat na oleji.

Kombinujeme

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti cca od 1,5 roku, menším vynecháme česnek.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Beluga

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Smažená rýže s hráškem

Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!

Citrónové rizoto

Chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, ideální například jako rychlá večeře nebo součást kompletního talíře.

Luxusní MINI bramboráčky z cukety – a bez mouky!

Chutnají jako klasické bramboráčky – dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i ti, ...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Krémová kořeněná rýže s křupavým tofu

Krémová kořeněná rýže a do křupava upečené, lehce pikantní tofu je skvělou kombinací nejen pro chladné dny. Koření i zeleninu můžete měnit dle chuti a záso...