- 1 hrnek uvařené rýže natural
- 3 stonky červeného mangoldu
- 3 stroužky česneku
- trochu vody
- sůl
Jak připravit česnekovou rýži
- Mangold omyjeme a nakrájíme na menší kousky, česnek vyloupeme.
- Na dno hrnce dáme trochu vody se špetkou soli a přiveddme k varu.
- Do vody vylisujeme česnek a vhodíme krátce oblanšírovat mangold.
- Po chvilce přidáme rýži a společně prohřejeme.
Praktické
- Krásné nachové zbarvení vám udělá pouze červený druh mangoldu. Bílý nebo žlutý rýži neobarví, ale není problém je použít místo červeného.
- Pokud máte teplou, právě dovařenou rýži, stačí vody jen trošičku, aby se česnek a mangold nespálili, nebude potřeba ohřívat vodou i rýži.
Obměna
- Toto je lehká dietní verze – na vodě. Můžete však pro ještě výraznější chuť česnek s mangoldem orestovat na oleji.
Kombinujeme
- Pro kompletní talíř kombinujeme rýži s mangoldem s jakoukoli luštěninou. Na fotce je s cizrnou na houbách.
Děti
- Takto připravený pokrm je vhodný pro děti cca od 1,5 roku, menším vynecháme česnek.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Beluga