Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Česneková rýže s mangoldem

Uvařeno

Mangold má sezónu, tak se nabízí vyzkoušet ho v netradiční podobě –  jako přílohu s rýží a česnekem. Jednoduché, rychlé, chutné, dietní a na talíři velmi efektní.

Ingredience
  • 1 hrnek uvařené rýže natural
  • 3 stonky červeného mangoldu
  • 3 stroužky česneku
  • trochu vody
  • sůl

Můj příběh začal před desítkami let. Sebevědomí sotva „v plenkách“, spousta různých mindráků, vše zajídané sladkými j...

Jak připravit česnekovou rýži

  1. Mangold omyjeme a nakrájíme na menší kousky, česnek vyloupeme.
  2. Na dno hrnce dáme trochu vody se špetkou soli a přiveddme k varu.
  3. Do vody vylisujeme česnek a vhodíme krátce oblanšírovat mangold.
  4. Po chvilce přidáme rýži a společně prohřejeme.

Praktické

  • Krásné nachové zbarvení vám udělá pouze červený druh mangoldu. Bílý nebo žlutý rýži neobarví, ale není problém je použít místo červeného.
  • Pokud máte teplou, právě dovařenou rýži, stačí vody jen trošičku, aby se česnek a mangold nespálili, nebude potřeba ohřívat vodou i rýži.

Obměna

  • Toto je lehká dietní verze – na vodě. Můžete však pro ještě výraznější chuť česnek s mangoldem orestovat na oleji.

Kombinujeme

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti cca od 1,5 roku, menším vynecháme česnek.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Beluga

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Citrónové rizoto

Chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, ideální například jako rychlá večeře nebo součást kompletního talíře.

Luxusní MINI bramboráčky z cukety – a bez mouky!

Chutnají jako klasické bramboráčky – dokonce možná ještě lépe! Nejlepší na nich je, že nejsou nasáknuté olejem, jsou lehké, výživné a mohou je i ti, ...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Krémová kořeněná rýže s křupavým tofu

Krémová kořeněná rýže a do křupava upečené, lehce pikantní tofu je skvělou kombinací nejen pro chladné dny. Koření i zeleninu můžete měnit dle chuti a záso...

Risotto alla milanese s obalovaným tempehem

Risotto alla milanese je italská klasika. Jeho příprava je velice jednoduchá a z mála ingrediencí dostanete výborný voňavý talíř.