Chcete zdravě snídat? Dejte si kaši se zeleninou. Krásně vás zasytí na celé dopoledne a dodá vám spoustu důležitých živin.

Ingredience
pro 4 porce
  • 150 g celozrnné rýže
  • 50 g loupané pohanky
  • 200 g batátu
  • 2 cibule
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Rýži a pohanku propláchneme v sítku, dáme do hrnce a přidáme pětinásobek vody.
  2. Lehce osolíme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a vaříme podle druhu rýže 30-45 minut. Nemícháme! Pokud by se voda vsákla, opatrně trochu vody přidáme.
  3. Než se nám uvaří kaše, připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na proužky, batáty na malé obdelníčky nebo je nastrouháme.
  4. Na dno pánve dáme trochu oleje, přidáme cibuli a sůl a restujeme do sklovata.
  5. Pak přidáme nakrájené batáty a restujeme do změknutí zeleniny. Občas promícháme.
  6. Uvařenou rýži a pohankou rozmixujeme a přidáme tolik vody, aby měla konzistenci krupicové kaše.
  7. Kaši nandáme na talíř a přidáme orestovanou zeleninu.
  8. Zdobíme nakrájenou petrželkou a můžeme přidat pražená semínka.

Kombinujeme

Kaši ještě doporučujeme doplnit kopečkem kvašené zeleniny a na kouskem čerstvé.

Obměna

Na kaši můžeme použít jakoukoliv zeleninu, skvělé je zelí, kapusta, mrkev nebo dýně.

Děti

Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku, ale budeme opatrní s množstvím sol

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Helena
Autorem článku je Helena
Po letech hledání a zkoušení na vlastním těle, jsem konečně přišla na to, jak chutně a zdravě jíst, aniž bych se musela hlídat v porcích a měla zdravotní problémy. Letitá trápení s nadváhou jsou pryč.
Předchozí článekBlanšírovaná kapusta a pórek
Další článekTipy pro trvale udržitelné rodičovství aneb Jak dobít baterky