Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Kongnamul Muchim pikantní verze

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Tento rychlý recept můžete využít v kuchyni jak je libo. Jako přílohu nebo jako salát. Zkuste třeba s tofu a nudle k tomu.

Ingredience
  • 1 šálek sójových klíčků
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 3 lžičky tamari
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje nebo sezamového
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 čerstvá jarní cibulka
  • 1 polévková lžíce gochugaru (chilli koření na kimchi)

První dva měsíce těhotenství se od sebe tenkrát a teď zase tak dramaticky nelišily. Ale v tom třetím už je rozdíl mar...

Jak připravit salát ze sójových klíčků Kongnamul Muchim

  1. Sójové klíčky propláchněte a dejte do mísy
  2. Opražte nasucho na pánvi sezamová semínka.
  3. Nakrájejte jarní cibulku.
  4. Smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte.

Praktické

  • Můžete konzumovat jako salát a přílohu nebo i vmíchat do rýže a jiných obilovin.
  • Možno uchovávat uzavřené v lednici 1 den.

Obměna

  • Můžete i ubrat gochugaru pro zmírnění pikantnosti.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jdu něco nechat vyklíčit, ať mám materiál na “klíčkové kimchi”.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kari tartaletky bez lepku

Kari tartaletky jsou super variací na klasickou kari omáčku. Jsou bez lepku a příprava není složitá. Jsou skvělé i za studena a skvěle poslouží jako svačin...

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Rýžový salát

Lehký a rychlý letní salát, který si můžete velmi snadno upravit dle vaší chuti a dostupnosti zeleniny.

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Veganská pomazánka Tirokafteri

Tentokrát se podíváme do řecké kuchyně a vyzkoušíme recept na sýrovou pomazánku Tirokafteri, ovšem ve zdravější verzi bez sýra. Je skvělá na chleba, k plac...