Domů Téma Saláty

saláty

Víte, co znamená “baleno v ochranné atmosféře”? Možná vám to otevře...

Kupujete krájenou a balenou zeleninu? Předem nakrájené balené saláty? Balené ovoce? Maso? Sýry? Pak jste se pravděpodobně už setkali s označením "baleno v ochranné...

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...

Vedro útočí! 10 fit receptů, kterými se zchladíte

Osvěžte se, ochlaďte se, užívejte si parné dny zdravě! Jde to i bez přidaného cukru a útoku na vaší váhu. Máme pro pro vás...

Nebe v puse aneb Salát není jen okurka, paprika a rajče!

Než jsem začala jíst "jinak", byly moje večeře většinou ze salátů. Ale špatně sestavených. Byly hladové, navíc to byla nuda. Stále to samé dokola....

Máte depku? Dejte si tyto potraviny!

Cítíte se delší dobu pod psa? Zařaďte do jídelníčku některou z těchto zelenin. Dle vědců má tato zelená zelenina na depresi a dobré fungování...

Pikantní marinované tofu

Takto upravené natural tofu je super pikantní chuťovkou do salátů, hlavních jídel nebo rizot.

Tahini zálivka

Nejjednodušší zálivka na saláty, kaše i zeleninu, kterou vykouzlíte během chviličky z pouhých 2 ingrediencí.

10 zajímavostí, které o salátech zaručeně nevíte

Víte, co znamená slovo "salad days" a že Caesar salát není z řecko-římské éry? Nebo že salát vznikl z plevele a že může být...

Coleslaw salát

Velmi populární studený zelný salát s holandským původem. Je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pár surovin.

Křupavá quinoa

Quinoa nemusí být pouze vařená, dá se z ní udělat výborná křupavá posypka (nejen) na salát v mnoha chuťových variacích.

Pestový salát

Tento chutný salát z krup a francouzské omáčky z petržele je během chvilky hotový. Nejen že je výborný chuťově, ale  také prospívá našemu tělo...

Čočkový salát

Čočkový salát se poprvé proslavil ve francouzských michelinských restauracích. A je vážně na hvězdičku!

Houbový salát

Perfektní salátek plný bílkovin pro milovníky hub. Skvělý s sebou jako oběd do práce nebo na výlet.

Caprese salát

Typický italský salát. Tato skvělá jednoduchá salátová kombinace je vhodná i jako lehké letní jídlo.

Parmezánový salát

Lehoučký a osvěžující salát s hořčicovo-medovou zálivkou a hojně zasypaný veganským parmazánem.

Pařížský salát

Světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století, je opravdu chuťovým zážitkem. Připravte se na harmonické spojení jablka, celeru, salátu, hrozinek a ořechů...

Tuňákový salát

Oblíbená klasika: rybí salát! I když tento recept chutná jak tuňáková pomazánka, rybu v ní nenajdete. Luxusní záležitost do sendviče!

Salát s pečenou zeleninou

Tento luxusní salát z pečené zeleniny potěší chuťové buňky každého a rozhodně neurazí ani jako občerstvení na oslavě nebo jakékoliv sváteční události. Raději zdvojnásobte...

Jarní detoxikační salát

Jarní lehoučký salát pro detoxikaci a vyživení organismu plný svěžích zelených lístků a klíčků s jemnou avokádovou zálivkou a křupavou posypkou.

Fialka a maceška v kuchyni

Fialky zrovna kvetou. Možná jste je jako děti nosily mamince do vázičky. Ale víte, že jsou léčivé a že jejich květy i listy můžeme...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Rychlé a syté podzimní saláty na oběd nebo večeři

S nastupujícím chladným počasím si tělo žádá teplá a sytá jídla. Pokud zrovna nemáte čas vařit omáčku nebo péct, zkuste tyto snadné a rychlé...

Zbrusu nový kurz – Super saláty!

Právě jsme spustili zbrusu nový online kurz pro všechny, kteří nevědí, jak dělat chutné saláty nebo už je nebaví jedna a ta samá kombinace....

Jogurtová zálivka

Klasická jogurtová zálivka v rostlinné podobě s domácím veganským jogurtem. Výborná na saláty nebo jako dip k zelenině.

Kokosovo-mátová zálivka

Osvěžující kokosová zálivka s mátovým podtónem. Skvěle dochutí každý salát nebo indické jídlo.

Medovo-hořčičná zálivka

Klasická medovo-hořčičná zálivka jako dělaná pro sladké druhy zelenin a salátů, například s řepou!

Kokosová zálivka

Luxusní kokosová zálivka vhodná na exotická jídla, sladké druhy zeleniny, saláty nebo jako dip například k pečené zelenině nebo indickým jídlům.

Tymiánová zálivka

Zálivka s chutí tymiánu, vhodná jako marináda na pečenou zeleninu nebo do salátů například k řepě.

Persillade

Francouzská petrželková omáčka do salátů, zeleninových pokrmů, na pomazání pečiva, placek nebo do teplých jídel.

Balzamiková redukce

Hustá balzamiková redukce ze dvou ingrediencí vhodná k polití salátů, hlavních jídel nebo jako ozdoba talířů.

Sladko-kyselá zálivka

Klasická česká sladko-kyselá zálivka do okurkového nebo rajčatového salátu. Zcela bez cukru!

Kešu majonéza

Lehounká, zdravá a výživná majonéza vhodná do salátů, ale i do teplých jídel, tortill, jako dip k zelenině nebo omáčka k těstovinám.

Avokádová zálivka

Krémová, našlehaná a jemná zálivka plná zdravých nenasycených mastných kyselin a živin. Mimo saláty se dá použít i jako dip, omáčka nebo pomazánka.

Pražené ořechy

Díky pražení si získají oříšky luxusní chuť. Takto připravené ořechy ochutí a ozdobí každý salát, dezert, polévku či hlavní jídlo. Ale dají se mlsat...

Pečené uzené tofu

Uzené tofu můžete použít tak, jak je. Ale jeho chuť povýšíte o stupeň výš, když ho jen tak na sucho opečete na pánvi dozlatova.

Krutony z kváskového chleba

Krutony jsou oblíbená klasika jak do polévek, tak také do salátů - tradičně třeba do salátu Caesar. Tyto jsou v light verzi zcela bez...

Domácí tofu sýr

Natural tofu naložené v miso pastě svou chutí a vzhledem perfektně nahradí v salátech klasický slaný sýr. Můžete ho nastrouhat, nakrájet na plátky, hranolky...

Tempehové kostičky

Máte chuť na kousek uzeniny? Snadná pomoc. Uzený tempeh je dobrý už sám o sobě, ale v této verzi je ještě o stupeň lepší....

Veganský parmezán

Kombinace kešu a lahůdkového droždí vytvoří chuť připomínající parmazán. Výborná posypka salátů, hlavních jídel jako jsou rizota, těstoviny, lazaně nebo třeba ingredience do pesta.

Cizrnové křupky

Výborná zdravá a křupavá alternativa klasických křupek. Navíc plná bílkovin. Posypete s nimi saláty, polévky nebo je můžete zobat jen tak.

Ovocný salát s jogurtem

Osvěžující, lehký a zdravý ovocný salát s jogurtem potěší oko i chuťové buňky a uspokojí vaši chuť na sladké.

Waldorf salát

Světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století, je opravdu chuťovým zážitkem. Připravte se na harmonické spojení jablka, celeru, salátu, hrozinek a ořechů...

Tabbouleh salát

Tabbouleh je proslulý libanonský bylinkový salát, na který nepotřebujete žádné exotické suroviny. Je lehký, rychlý, plný živin a oceníte ho zejména jako zdravé a detoxikační...

Dalmácký salát

Křehký a křupavý salát příjemné sladkokyselé chuti s nádechem italských bylinek a perfektní bylinkovou granolou. je vhodný jako příloha k jakémukoliv jídlu či jen...

Carpaccio

Carpaccio z červené řepy je luxusní předkrm vhodný pro slavnostní příležitosti nebo jen tak pro radost. Vyrobíte ho raz dva.

Šopský salát

Šopský salát je oblíbenou klasikou na celém Balkáně a ve střední Evropě. Tradiční zeleninou v tomto salátu je okurka, paprika, rajče, a k tomu...

Lehký letní salát

Chcete svému tělu odlehčit, dodat vitamíny, minerály, antioxidanty a přitom si i pochutnat? Tento lehoučký jarní nebo letní salátek splňuje vše.

Sýrový salát

Tenhle salát vás dostane. Chutná jako tučná klasika s majonézou, kterou znáte z dětství. Avšak v této verzi s uzeným tofu a lehkou rostlinnou...

Caesar salát

Caesar salát vznikl ze zbytků, které zbyly italskému šéfkuchaři v kuchyni a dnes je to světoznámá klasika. V naší verzi se podává s tempehem...

Jak na dresinky

Dresinky a zálivky se hodí jak na zeleninové nebo obilné saláty, tak na pečenou nebo napařenou zeleninu, nebo jako dip k namáčení zeleniny, tortil...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...
Téma: tatarská omáčka, umeocet, sendvič, hlávka zelí, kyslik, veganský sýr, kešu, brokolice, zmrzlina, silice, shiitake, avokádo, ječmenné kroupy, ředkvička, semínka, pečené, namáčení semínek, sýry, kokosová smetana, dušení, akné, lehký salát, drink, kešu dresing, cizrnový salát, červené zelí, alergie na mléko, tenké střevo, střevní mikrobiom, caesar salát, low carb, persillade, kardiovaskulární nemoci, supermarkety, imunita, uezný tempeh, potravinářský průmysl, bez ryby, carpaccio, řapíkatý celer, bílé zelí, hnědá čočka, jin, tuk, recepty zelí, led, okurky, Video, bazalka, cizrnové křupky, saláty, potraviny, natě, rostlinný parmazán, balené potraviny, slaný sýr, maceška, ledový salát, vegan sýr, smažený celer, tymián, krutony z chleba, uzený tempeh, tuky, hořčice, koktejl, pečené zelí, krutony, okurek, salát z čočky, tahini, paměť, raw food, sójová omáčka, kváskový chléb, kognitivní funkce, ovoce, tabouleh, tofunéza, placky, sladěnka, probiotika, tatarka z tofu, pickles, konopné semínko, naklíčená čočka, violka, aktivované oříšky, kešu zálivka, baleno v ochranné atmosféře, vlašské ořechy, obilný sirup, houbový salát, do školy, dalmácký salát, ochranná atmosféra, hubnutí, syrová strava, chlebové krutony, červená paprika, fólie, vegetariánství, tofu sýr, balzamiko ocet, červená cibule, miso, paleo, hlávkový salát, chuť ryby, přírodní tofu, měď, waldorf, ostružiny, ki, chronické nemoci, Online kurz Jak začít, napařování, tahini zálivka, estragon, polníček, obědová polévk, milkshake, špičaté zelí, vegan, zelenina, ABKM, naklíčená semena, coleslaw, dresingy, děti, fit strava, chlorovaná voda, veganský parmazán, hrozinky, sladká chuť, pohanka, veganství, raw, luštěniny, jarní cibulka, kešu majonéza, caprese salát, sezóna zima, rakovina, maso, oběd s sebou, superpotraviny, dijonská hořčice, pečená zelenina, vysoký krevní tlak

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?