Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Nafouknuté placičky

Uvařeno
bez mléka

Měkounké, uvnitř duté placky jsou vhodné jako příloha, dají se plnit dovnitř nebo přeložit a podávat jako tortilla. Jsou jednoduché a snadno uspokojí chuť na langoše a podobná lákadla ze stánků. Naše verze je bez tuku!

Ingredience
  • 250 g kvalitního sójového jogurtu (nejlépe řeckého typu)
  • 300 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • asi 1 malá plochá lžička jedlé sody
  • sůl

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jaká byla moje cesta ke zdravému stravování, proč jsem se na ni dala a co...

Jak připravit nadýchané jogurtové placičky

  1. Všechny ingredience dejte do mísy a vypracujte těsto.
  2. Zabalte do fólie a nechte asi půl hodiny odpočívat.
  3. Těsto rozdělte na 8 dílů a udělejte z nich menší (asi 14 cm široké) placky.
  4. Předehřejte pánev a na horkou pánev položte placku. Přiklopte poklicí. Asi 2-3 minuty počkejte, odklopte poklici a pokud se začaly tvořit bubliny, placku otočte. Znovu přikryjte a pečte. Po několika minutách odklopte a placka by se měla začít nafukovat. Zkontrolujte zda, je pěkně pečená z obou stran a dejte stranou.

Praktické

  • Použijte kvalitní pánev, na kterou vám pasuje těsnící poklice.
  • Pečte na středním plameni.
  • Placky můžete překrojit a plnit, poněvadž jsou duté. Nebo je přeložit a obložit čímkoliv.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let.

    PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

    🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    22 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Zkoušela jsem dvakrát, s českou klasickou polohrubou moukou. Všem moc chutnaly, ale nenafoukly se ani trošičku🤔 Prosím, kde může být chyba?

    Škoda, že nejsou i v bezlepkové variantě:(, hned bych zkusila.

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Pizza galetky

    Máte chuť na pizzu, ale chcete si zachovat zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento recept na oblíbené galetky, tentokrát s letní, rajčatovou náplní a kešu sýr...

    Manakeesh Zaatar jinak

    Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

    Slané vafle s bylinkami

    Vyzkoušejte tyto chuťově výborné slané vafle s vůní Provence a nechte se vůní bylinek naladit na jaro. Je to prima změna na svačinu ale i rychlé a originál...

    Pšeničné tortilly

    Tortilly určitě známe všichni a není nic jednoduššího, než si je pripravit doma. Potřebujeme pár základních surovin, kvalitní pánev a trošku trpělivosti př...

    Indický Moonglet (bez lepku)

    Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

    Indická cibulová Kulcha

    Tento vynikající indický chléb je opravdu měkounká dobrota. Od jiných indických chlebů se liší tím, že nepotřebuje kvasinky. Struktura je vláčná a hodí se ...