Měkounké, uvnitř duté placky jsou vhodné jako příloha, dají se plnit dovnitř nebo přeložit a podávat jako tortilla. Jsou jednoduché a snadno uspokojí chuť na langoše a podobná lákadla ze stánků. Naše verze je bez tuku!
Ingredience
- 250 g kvalitního sójového jogurtu (nejlépe řeckého typu)
- 300 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- asi 1 malá plochá lžička jedlé sody
- sůl
Jak připravit nadýchané jogurtové placičky
- Všechny ingredience dejte do mísy a vypracujte těsto.
- Zabalte do fólie a nechte asi půl hodiny odpočívat.
- Těsto rozdělte na 8 dílů a udělejte z nich menší (asi 14 cm široké) placky.
- Předehřejte pánev a na horkou pánev položte placku. Přiklopte poklicí. Asi 2-3 minuty počkejte, odklopte poklici a pokud se začaly tvořit bubliny, placku otočte. Znovu přikryjte a pečte. Po několika minutách odklopte a placka by se měla začít nafukovat. Zkontrolujte zda, je pěkně pečená z obou stran a dejte stranou.
Praktické
- Použijte kvalitní pánev, na kterou vám pasuje těsnící poklice.
- Pečte na středním plameni.
- Placky můžete překrojit a plnit, poněvadž jsou duté. Nebo je přeložit a obložit čímkoliv.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
Škoda, že nejsou i v bezlepkové variantě:(, hned bych zkusila.
Dobrý den. Nevím jestli se chyba při editaci receptu vloudila mě, nebo adminum, placky nejsou z celozrnné mouky, to by se těžko asi takto nafoukli… Použila jsem mouku POLOZRNOU, v Itálii je značená jako T1
Ty placky vypadají moc dobře 👍 Bude to fungovat i s pohádkovou nebo rýžovou moukou?
Jano, pochybuji, nemám vyzkoušeno, tak budete muset zkusit. Ale upřímně myslím,že to nepůjde. Pokud vyzkoušíte, dejte prosím věte, jsem sama zvědavá.