Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Nafouknuté placičky
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez mléka
Měkounké, uvnitř duté placky jsou vhodné jako příloha, dají se plnit dovnitř nebo přeložit a podávat jako tortilla. Jsou jednoduché a snadno uspokojí chuť na langoše a podobná lákadla ze stánků. Naše verze je bez tuku!
Ingredience
250 g kvalitního sójového jogurtu (nejlépe řeckého typu)
Mám transplantované obě ledviny a potíží s věkem jen přibývalo – nabrala jsem 30 kg, bolely mě kolena, klouby, ...
Ingredience
250 g kvalitního sójového jogurtu (nejlépe řeckého typu)
300 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
asi 1 malá plochá lžička jedlé sody
sůl
Jak připravit nadýchané jogurtové placičky
Všechny ingredience dejte do mísy a vypracujte těsto.
Zabalte do fólie a nechte asi půl hodiny odpočívat.
Těsto rozdělte na 8 dílů a udělejte z nich menší (asi 14 cm široké) placky.
Předehřejte pánev a na horkou pánev položte placku. Přiklopte poklicí. Asi 2-3 minuty počkejte, odklopte poklici a pokud se začaly tvořit bubliny, placku otočte. Znovu přikryjte a pečte. Po několika minutách odklopte a placka by se měla začít nafukovat. Zkontrolujte zda, je pěkně pečená z obou stran a dejte stranou.
Praktické
Použijte kvalitní pánev, na kterou vám pasuje těsnící poklice.
Pečte na středním plameni.
Placky můžete překrojit a plnit, poněvadž jsou duté. Nebo je přeložit a obložit čímkoliv.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let.
Nafouknutá placka
Naplněná uvnitř
Ohnutá a přeložená
PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!
Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.
Dobrý den. Nevím jestli se chyba při editaci receptu vloudila mě, nebo adminum, placky nejsou z celozrnné mouky, to by se těžko asi takto nafoukli… Použila jsem mouku POLOZRNOU, v Itálii je značená jako T1
Ukázat další komentáře
Ingredience
250 g kvalitního sójového jogurtu (nejlépe řeckého typu)
Milá Lenko, myslím, že se počítá i s tím, že si člověk vaří jen pro sebe. Recepty na sebe často navazují, takže ta uvařená surovina se pak využije i dál, např. se uvaří cizrna, jeden den se udělá cizrnový guláš, druhý den se z ní připraví hummus apod. 😉
Ahoj,
také se obejdu třeba 1/2 roku bez čokolády, a teď v lednu jsem po x měsících v pozdním odpoledni snědla skoro celou tabulku a večer vůbec nemohla spát, měla zimnici s třesavkou, ledové tělo a nemohla se vůbec zahřát. Akorát na to WC jsem nechodila… Prostě naše těla již asi nejsou na určité ,,věci” zvyklá a když si je člověk výjimečně dopřeje, tak to tělo vyhazuje a organismus se čistí… a snaží toho zbavit.
Jarní očista… stále přemýšlím, suroviny používám přes 10 let, veget. a vegan. vařit umím, ale netuším, jak při ,,JARNÍ OČISTĚ” vařit nyní již pouze pro 1 osobu (1 členná domácnost). Např. i na vývar se mi těžko shání dost rostl. slupek, odkrojků apod. na uvaření miso polévky atd. Je to neekonomické (elektřina, plyn, voda na mytí nádobí)… vařit 1 porci obilí, luštěnin, když v kurzu jsou každý den jiná jídla… (Doma uvařím obilovinu, luštěninu, dám do ledničky a jím to několik dní…). Napíše mi k tomu prosím někdo něco? Díky Lenka
Máte chuť na pizzu, ale chcete si zachovat zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento recept na oblíbené galetky, tentokrát s letní, rajčatovou náplní a kešu sýr...
Vyzkoušejte tyto chuťově výborné slané vafle s vůní Provence a nechte se vůní bylinek naladit na jaro. Je to prima změna na svačinu ale i rychlé a originál...
Máte chuť na nějakou dobrou a zároveň zdravou slanou chuťovku? Tyto galetky jsou skvělé jak teplé, tak za studena a hodí se jako pohoštění pro hosty a nebo...
Tortilly určitě známe všichni a není nic jednoduššího, než si je pripravit doma. Potřebujeme pár základních surovin, kvalitní pánev a trošku trpělivosti př...
Komentáře
Škoda, že nejsou i v bezlepkové variantě:(, hned bych zkusila.
Dobrý den. Nevím jestli se chyba při editaci receptu vloudila mě, nebo adminum, placky nejsou z celozrnné mouky, to by se těžko asi takto nafoukli… Použila jsem mouku POLOZRNOU, v Itálii je značená jako T1