Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Seitan Kung Pao

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Naprostá klasika asijské kuchyně ve zdravější podobě bez masa. Při jeho přípravě využijeme typických letních plodů a zeleniny – vychutnejme si papriky a cukety teď, kdy je jejich období.

Ingredience
  • přírodní seitan
  • rýžové nudle 
  • sečuánský pepř
  • mandle
  • extra panenský olivový olej
  • česnek
  • chilli papričky
  • cuketa žlutá a zelená
  • paprika
  • daikon
  • mrkev
  • pórek
  • čerstvá petrželka
  • sezamová semínka
  • tamari

    Marek je kamarád z party našich „zdravých kluků“, o které se často zmiňujeme ve článcích i na webu. Je to třicetilet...

    Jak připravit Kung Pao bez masa

    1. Do woku nalijte olej, rozpalte ho, přidejte nasekaný česnek, přidejte chilli, sečuánský pepř a seitan nakrájený na proužky. Prudce orestujte při vysoké teplotě.
    2. Nakrájejte veškerou zeleninu na proužky. Přidejte je do woku a vše restujte při vysoké teplotě, přidejte tamari a posypte sezamovými semínky.
    3. Připravte si nudle, jak je uvedeno na obalu.
    4. Vše smíchejte a při servírování posypejte čerstvou petrželkou.

    Praktické

    • Nerozvařte zeleninu, pokud chcete zachovat svěží barvy, zelenina musí zůstat křupavá.
    • Počítejte 50 g nudlí na osobu, ostatní je vše od oka.

    Obměna

    • Při bezlepkové dietě místo seitanu použijte tofu nebo tempeh, případně si vyrobte domácí bezlepkový seitan.
    • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
    • Místo nudlí můžete podávat s rýží.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

     

    A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

    Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

    2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

    Komentáře

    Dnes jsme s manželem také ochutnali, bylo to skvělé :) Místo seitanu jsme měli tempeh a moc jsme si pochutnali :)

    Jee, to vypadá krásně! Určitě vyzkouším, seitan i nudle miluju🙂😍

    Ukázat další komentáře

    Mohlo by se vám líbit

    140
    67

    Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

    Čtěte více na toho téma

    Vyzkoušejte také

    Sekihan se špízy

    Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

    Pečené křupavé cukety

    Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

    Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží

    Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží naprosto delikatesní....

    Kantonská veganská rýže

    Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

    Cuketové vějíře

    V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

    Cuketové curry masala

    Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...