Další recept na oblíbené špagety, tentokrát v pikantní verzi se žampiony a zeleninou rapini. Jedna ze zdravých rychlovek, které máte za pár minut na stole. Pokud nemáte rapini, použijte brokolici, jsou si dost podobné.

Ingredience
2 porce
  • 200 g silných semolinových špaget
  • žampióny
  • rapini (možno nahradit brokolicí, špenátem)
  • klíčky ředkvičky Rambo
  • pepř
  • olej
  • česnek
  • hrášek
  • špetka mleté feferonky
  • sůl

Jak připravit špagety se žampiony a rapini

  1. Očistěte houby a rapini (brokolici). Na velké pánvi rozpalte olej s troškou feferonky, nasekaným česnekem, rapini a houbami.
  2. Krátce orestujte a podlijte trochou vody, jen aby rapiny a hrášek mohly změknout. Osolte a opepřete, promíchejte a nechte vařit do změknutí zeleniny a hrášku.
  3. Uvařte těstoviny podle návodu a vložte jí do pánve s houbami a zeleninou, promíchejte, nechte ještě asi minutu na plameni, pak naservírujte na talíř a navrch dejte klíčky.

Praktické

  • Já jsem použila mražený hrášek ze zahrady, ideální by byl samozřejmě čerstvý, takový ale na podzim těžko seženete.

Obměna

  • Použijte jakékoliv klíčky máte k dispozici.
  • Pokud neseženete rapini nebo tuto zeleninu nemáte k dispozici z vlastních zdrojů, můžete ji nahradit brokolicí nebo třeba špenátem.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny, skvělé jsou kukuřičné špagety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a vynecháme feferonku.
    syrové rapini

Rapini je listová zelenina, která je často používaná v italské kuchyni.  V České republice ještě není moc známá, ale v našich podmínkách ji lze snadno vypěstovat. Pokud si tedy chcete obohatit jídelníček o další významný zdroj vitamínů A, C a K a také draslíku, vápníku a železa, na jaře při nákupu a setí semínek si na ni vzpomeňte.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

7 kg dole, migrény pryč, kafe mi nechybí (Linda)

Linda: Milá Evo a týme, MOC DĚKUJI ZA VAŠI ÚŽASNOU...

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Dala jsem sbohem cukru a mlsná už mě nehoní (Jana)

Jana: Z čoho mám najväčiu radosť je, že práve...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Hodnoty cholesterolu nejlepší za posledních 10 let (Alena)

Alena: Já se chci pochlubit a poděkovat 😉 Cca...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

V Jarní očistě šlo dolů 7 kg a jedu dál (Dana)

Dana: Zdravím známé i neznámé tváře. Po Jarní očistě,...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Cholesterol se mi snížil bez jakýchkoliv léků (Iva)

Iva: Ahoj, moc zdravím po ukončení kurzu Hubneme do...

Už vím, jak na to (Eva)

Evacernosk: Evičko a Romane, mám vás oba ve své...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...
  1. Rapini jsem věnovala speciální článek, ale zapadl a jěště bohužel čeká na publikaci. Budou i jiné články, o zelenině kterou používám a jde vypěstovat i u vás, jen to záleží na adminech. Rapini je super, ano je nahořklá, ale má specifickou chut a není zase o mnoho víc hořká jak například brokolice. Pěstování je jednoduché, nepotřebuje nic zvláštního.

  2. Vierko, můžeš mi nějak víc popsat rapini? Říkala jsem si, že bych ji pěstovala, ale odradilo mě, že je prý dost hořká, a aby se hořkost odstranila, tak se chvíli vaří atd…a je rozdíl mezi Raab a rapini? nebo je to to samé?

    • Rapini jsem věnovala speciální článek, ale zapadl a jěště bohužel čeká na publikaci. Budou i jiné články, o zelenině kterou používám a jde vypěstovat i u vás, jen to záleží na adminech. Rapini je super, ano je nahořklá, ale má specifickou chut a není zase o mnoho víc hořká jak například brokolice. Pěstování je jednoduché, nepotřebuje nic zvláštního

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJe v naší stravě dostatek antioxidantů?
Další článekNovinky od Kojibakers se slevou 25%