Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Hruškový nápoj à la bílá čokoláda

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Tak jednoduché a tak dobré. Hustý hruškový nápoj nám připomíná bílou čokoládu. Horký je hříšně dobrý a po vychlazení se dá jíst jako pudink.

Ingredience
pro cca 8 hrnků
  • 700 g zralých hrušek
  • 500 ml vody
  • 4 lžičky skořice
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce mandlového másla
  • špetka soli

Ahoj všem, k Jarní očistě a Jíme Jinak mě dovedla náhoda. Měla jsem velmi náročný podzim, který končil ještě ...

Jak udělat sladký horký nápoj bez cukru

  1. Omyjeme a vykrájíme hrušky, nakrájíme na kostky.
  2. Dáme vařit do vody se špetkou soli a 2 lžičkami skořice.
  3. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou cca 15 minut do změknutí hrušek.
  4. Odstavíme, přidáme mandlové máslo, rozmixujeme a vrátíme na sporák.
  5. V trošce studené vody rozmícháme škrob a zavaříme do hrušek za stálého míchání, až obsah začne houstnout.
  6. Když jsme s hustotou spokojení, odstavíme a naléváme do hrnečků.
  7. Podáváme horké, posypané zbylou skořicí.

Praktické

  • Použili jsme velmi sladké hrušky viz foto a nebylo potřeba vůbec přislazovat.
  • Pokud byste neměli tak sladké plody, můžete přidat rozinky, slad nebo sirup podle chuti.
  • Škrob můžete zcela vynechat, nám se líbí pudinková konzistence, připomíná právě tu horkou čokoládu.
  • Mandlové máslo můžete vynechat nebo místo něj dát hrušky vařit s hrstí mandlí, které nakonec rozmixujete spolu s ovocem. V nápoji budou znát kousky mandlí, což není na škodu.
  • Nápoj je sytý, poslouží dobře jako svačina.
  • V zimě nosíme s sebou horké a skladujeme v termosce, když bereme na výlet.
  • V létě podáváme vychlazené a zdobené čerstvým ovocem.
  • Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Obměna

  • Místo hrušek můžeme použít jablka či jiné sezónní ovoce.
  • Můžeme nechat bez mixování větší kousky (kompot) nebo rozmixovat na hladký krém.
  • Podle potřeby můžeme přidat vodu.
  • Místo skořice můžete dát hřebíček, badyán, vanilku či jakékoli jiné oblíbené koření.
  • Do nápoje můžete pro zajímavost přidat citrónovou nebo pomerančovou šťávu, dostane sváteční nádech.

Děti

  • Dětem do 1 roku vaříme bez soli a koření, jinak je vhodný i pro ty nejmenší strávníky.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Když dám arašídové máslo, už to asi nebude ono, že?

Na to, ze recept obsahuje par beznych ingredienci, je vysledek opravdu famozni,moc dekuji.
Vrsek jsem prizdobila cokoladou, vlasaky a trochou cekankoveho sirupu😋😋famozni

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Mandlový tapioka pudink s ovocem

Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.

Jahodové smoothie s mátou a meduňkou

Chuť na sladké a mražené výrobky snadno uspokojíte, když si připravíte lahodný koktejl z jahod. Díky mixéru je to skutečně rychlovka.

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...
2
69

Borůvkový páj s pudinkem

Poslední dobou mám hroznou chuť mlsat a proto jakmile se objevily první borůvky, hned jsem přemýšlela co s nimi vyvedu. A tak vznikl borůvkový páj. Pokud n...

Domácí jahodová zmrzlina bez cukru

Pokud máte přebytky jahod a vaše děti touží po zmrzlině, kterou jim nechcete kupovat, máte možnost vyrobit si snadno, levně a zdravě domácí verzi. Toto je ...

Kakaový puding s třešněmi

Tento puding je opravdu výborný a jeho konzistence je perfektní. Recept pochází z knihy proslulého italského doktora F. Berrina.