Domů > Magazín > Jídlo pod lupou

Co jsme dnes jedli (1.8.2013)

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Na setkání s členy Klubu Jíme Jinak padl nápad na zveřejňování tipů na jídla. Zkušenější z vás už totiž nepotřebují přesné postupy a gramáže, ale spíše inspiraci v podobě fotek a stručného popisu. Jak jsme slíbily, tak plníme a posílám tip na snídani, oběd a večeři.

Pokud znáte Irmu díky jejím pozitivním komentářům, budete velmi překvapeni, jakými zdravotními těžkostmi si prošla. J...

Snídaně

Na snídani máme každé ráno miso polévku (dnes byla v polévce mrkev, dýně a pórek) a obilnou kaši se zeleninou (dnes byla kulatorznná rýže se sezamem, ve vodě na způsob nishime vařená cuketa, zelí a mrkev, pražené dýňové semínko a kvašené zelí).

Oběd

Kopřivovo cuketová krémová polévka

Polévka

Krémová z cukety a kopřiv, dochucená umeoctem a sojovou omáčkou, posypaná dýňovým semínkem, zdobená obilným mlékem.

Ječmen s rýží, napařená zelenina, hrachová kaše a kvašená zelenina

Hlavní jídlo 

Ječmen vařený s dlouhozrnnou rýží, hrachová kaše s cibulkou a majoránkou, napařený květák a mrkev, kvašená zelenina, petržel na posypku.

Večeře

Kukuřičné těstoviny s omáčkou z cukety, dýně a zbylého hrášku, dochucená umeoctem. Salát ze strouhané okurky, tofunézy a čerstvé bazalky (manžel si chválil, že to chutná jako tzatziky:-)

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Prosím vás, kde bych mohla snadno dohledat “dnešní menu” někde na webu pod záložkou, štítkem? Je to už několikátý případ, kdy něco náhodou najdu a dohledat je to těžko jelikož se to nenachází pod správným štítkem. Děkuji

já zrovna dumám, jak se ty Hokkaidó uskladňují. Sice jich moc nevyrostlo, ty tady přímo sežeru, že uskladnění nebude potřeba, ale je fakt, že by se nějaké daly koupit do zásoby:) A příští rok asi radši nebudu zkoušet ta semínka, my měli na kompostu metr od sebe právě dýni a cuketu!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní směs s cizrnou

Zase jedna rychlá dobrota, která se vším všudy nezabere víc jak 20 minut. Jen je potřeba mít už uvařenou cizrnu.

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Luxusní krémová polévka s restovaným rozmarýnovým chřestem

Krémové polévky jsou pro nás slavnostní záležitost. A dnes jsme si ji udělali naprosto luxusní – přidali jsme do ní restovaný chřest na rozmarýnu.

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Kokosová polévka s bazalkou

Perfektní osvěžení pro horké dny je tahle kokosová polévka s bazalkou. Ačkoli chutná po kokosu, její základ tvoří zelenina.