Jednoduché, lahodné a rychle hotové sušenky, které provoní váš byt a jsou skvělé k čaji nebo kávě. Díky použitým ingrediencím jsou vhodné i při bezlepkové dietě. Tento recept je pro milovníky jednoduchosti, rychlosti a dostupnosti ingrediencí. 

Ingredience
1 plech
  • 60 g rýžové mouky
  • 60 g pohankové mouky
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 60 g lískových oříšků
  • 35 g slunečnicového oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 60 g rozinek
  • cca 60 g rýžového mléka

Jak připravit perníkové sušenky bez lepku

  1. V mixéru rozmixujte oříšky.
  2. V míse smíchejte suché ingredience.
  3. Do mixéru dejte olej, mléko a rozinky. Rozmixujte, klidně tam nechte menší kousky rozinek.
  4. Rozmixovanou směs dejte do mísy a smíchejte v těsto. Nechte těsto odpočinout 10 minut.
  5. Předehřejte troubu na 180°C. Na plech dejte pečící papír a z těsta berte kousky (cca 20-ti gramové) a udělejte kuličky. Tyto kuličky dejte na plech a lehce omaštěným dnem skleničky opatrně kuličky rozmáčkněte na placičky. Pečte dozlatova, potrvá to cca 10 minut, záleží na troubě.

Praktické

  • Rychlé sušenky, které budete mít během několika minut na talíři. Z uvedené dávky upečete asi 18-20 kusů.
  • Uchovávejte v suchu.

Obměna

  • Pokud chcete sušenky sladší, můžete zkusit přidat vaše sladidlo.
  • Můžete přidat i kakao a tím pádem i trochu více mléka.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

S Jíme Jinak zažívám zázraky (Věra)

Věra: Milá Evičko, Romane, gratuluji k výročí a děkuji...

Váha mi ukazuje o 3,4 kg méně, nemohu tomu uvěřit (Monika)

Monika: Krásné ráno, váha mi ukazuje o 3,4 kg...

Z Klubu čerpám informace, recepty i energii (Marie)

Marie: Evo, Vy i všichni členové Vašeho týmu jste...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....

Dohromady jsme shodili 39 kg (Pěvuška)

Pěvuška: Srdečně všechny zdravím :-). Jsem novým členem klubu...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

9 kg dole a tlak zpět v normě (Karin)

Karin: Nepotrebujem už schudnúť, ale jednoducho ma baví byť...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Zlepšilo se mi trávení a zhubla jsem (Zuzana)

Zuzana: Výzvu do plaviek som skončila včera. Viem, že...

Operace žíly není třeba a menstruační bolesti jsou pryč (Jana)

Jana: Milá, nejmilejší Evi, má žíla je ve velice...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...
    • Stejnou otázku na kukuřičný škrob jste už podávala i v receptu Manchurian Gobi. Odpověď je prakticky stejná. Kvůli konzistencin

  1. upekla jsem perníčky, použila jsem rýžo-mandlové mléko /mimochodem je výborné jen tak na pití/ a návykově mi chutnají, určitě se dají dát místo ořechů semínka

  2. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKnedlík z bezpluchého ovsa vařený v páře
Další článekŠpalda s dušenou zeleninou