Jednoduché, lahodné a rychle hotové sušenky, které provoní váš byt a jsou skvělé k čaji nebo kávě. Díky použitým ingrediencím jsou vhodné i při bezlepkové dietě. Tento recept je pro milovníky jednoduchosti, rychlosti a dostupnosti ingrediencí. 

Ingredience
1 plech
  • 60 g rýžové mouky
  • 60 g pohankové mouky
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 60 g lískových oříšků
  • 35 g slunečnicového oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 60 g rozinek
  • cca 60 g rýžového mléka

Jak připravit perníkové sušenky bez lepku

  1. V mixéru rozmixujte oříšky.
  2. V míse smíchejte suché ingredience.
  3. Do mixéru dejte olej, mléko a rozinky. Rozmixujte, klidně tam nechte menší kousky rozinek.
  4. Rozmixovanou směs dejte do mísy a smíchejte v těsto. Nechte těsto odpočinout 10 minut.
  5. Předehřejte troubu na 180°C. Na plech dejte pečící papír a z těsta berte kousky (cca 20-ti gramové) a udělejte kuličky. Tyto kuličky dejte na plech a lehce omaštěným dnem skleničky opatrně kuličky rozmáčkněte na placičky. Pečte dozlatova, potrvá to cca 10 minut, záleží na troubě.

Praktické

  • Rychlé sušenky, které budete mít během několika minut na talíři. Z uvedené dávky upečete asi 18-20 kusů.
  • Uchovávejte v suchu.

Obměna

  • Pokud chcete sušenky sladší, můžete zkusit přidat vaše sladidlo.
  • Můžete přidat i kakao a tím pádem i trochu více mléka.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Nejde jen o kila, i nálada je o hodně lepší (Veve)

Veve: Zdravím všechny a hlavně Naši Evičku :-) Dnes byl...

Ani som veriť nechcela, keď som sa dnes ráno merala (Edita)

Edita: Dobrý deň, dnes mám 15. deň programu Hubneme...

Cítím se mnohem líp a lehčeji (Michala)

Michala: Ahoj Evi, jsem dnes v 9. dnu kurzu...

Manžel bol najväčší oriešok (Eva)

Eva: Ahoj Evi:), moje deti majú 23 rokov (syn)...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)

Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Vaření mě začalo bavit (Klára)

Klára: Po prvních dvou dnech vaření, musím říct, že...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Mladší syn chválí a chválí (Žakale)

Žakale: Před pár dny jsem si všimla, jak to...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Upravil se mi cholesterol a zhubla jsem (Hana)

Hana: Ahoj Evi, opravdu to rychle uteklo a Jarní...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...
    • Stejnou otázku na kukuřičný škrob jste už podávala i v receptu Manchurian Gobi. Odpověď je prakticky stejná. Kvůli konzistencin

  1. upekla jsem perníčky, použila jsem rýžo-mandlové mléko /mimochodem je výborné jen tak na pití/ a návykově mi chutnají, určitě se dají dát místo ořechů semínka

  2. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKnedlík z bezpluchého ovsa vařený v páře
Další článekŠpalda s dušenou zeleninou