Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Vláčné fofr bochánky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý recept na voňavé sladké bochánky. Nic rychlejšího snad ani neexistuje. Prostě je to hned hotové, žádné piplání, než se vám předehřeje trouba, máte těsto hotové a připravené na plechu.

Ingredience
asi 20 kusů
  • 35 g celozrnné žitné mouky
  • 35 g ovesných vloček
  • 30 g špaldové celozrnné mouky
  • 40 g mandlí
  • 60 g rozinek
  • 70 g ovesného mléka
  • 40 g slunečnicového oleje
  • 9 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • špetka badyánu
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka jedlé sody
  • citrónová šťáva

Jak připravit rychlé voňavé bochánky

  1. Do mixéru nasypte mouky, mandle, rozinky, vločky a koření. Nahrubo krátce rozmixujte.
  2. Nasypte směs do misky, přidejte jedlou sodu, sůl, prášek do pečiva, olej, citrónovou šťávu a mléko. Pořádně lžící promíchejte. Těsto je mokřejší, proto je lepší ho míchat lžící, ne rukou. Nechte chvilku, než se nahřeje trouba, odpočinout.
  3. Předehřejte troubu na 170°C. Na plech s pečícím papírem za pomoci lžíce dělejte z těsta hromádky.
  4. Pečte asi 12 minut, dozlatova. Nechte na plechu vychladnout. Bochánky jsou krásně vláčné a voní po koření.

Praktické

  • Rychlý recept, který připravíte během chviličky.
  • Uchovávejte nejlépe ve skleněné uzavřené dóze.

Obměna

  • Můžete okořenit podle vaší fantazie.
  • Chuť můžete obměnit podle vlastní fantazie. Můžete zkusit vanilku, perníkové koření, čokoládové kapky, kůru z citrusových plodů, místo rozinek datle, sušené meruňky nebo švestky.

Děti

  • Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
  • Pozor na kousky mandlí.

 

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Sandra Koutska
2. 6. 2022

Výborné a hotové opravdu za chvíli. Jen místo rozinek jsem dala sušené fiky a skvělé.

Výborné!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepkové perníkové sušenky

Jednoduché, lahodné a rychle hotové sušenky, které provoní váš byt a jsou skvělé k čaji nebo kávě. Díky použitým ingrediencím jsou vhodné i při bezlepkové ...

Kakaový weck cake

Vyzkoušejte vláčný a voňavý dortík pečený ve sklenici! Vaření a pečení ve sklenicích je technika starého původu, která, jak název napovídá, umožňuje vařit ...

Crincles jinak (bezlepkové)

Když honí mlsná a není času nazbyt, tyto “popraskané sušenky” jistě přijdou vhod. Jsou bez lepku, cukru a mléka a k odpolednímu čaji jako stvoř...

Jablečný weck cake

Pečení ve sklenicích Weck má svoje výhody. Nejen, že můžete sledovat celý proces pečení, aniž by se vám něco připálilo, ale pokud ihned po upečení dortík u...

Skromná buchta

Tato buchta je jednoduchá, rychlá a taková podzimní, se spoustou semínek a oříšků. Pokud máte chuť a čas, můžete ji použít jako korpus nějakého dortu a růz...

Čoko piškoty s náplní (bezlepkové)

Tyto čoko piškoty jsou skvělým příkladem, že i konveční sladkosti jdou vyrobit doma. Dokonce bez cukru, vajec, mléka i lepku. Nejen děti z nich budou nadše...