Jednoduchý recept na voňavé sladké bochánky. Nic rychlejšího snad ani neexistuje. Prostě je to hned hotové, žádné piplání, než se vám předehřeje trouba, máte těsto hotové a připravené na plechu.

Ingredience
asi 20 kusů
  • 35 g celozrnné žitné mouky
  • 35 g ovesných vloček
  • 30 g špaldové celozrnné mouky
  • 40 g mandlí
  • 60 g rozinek
  • 70 g ovesného mléka
  • 40 g slunečnicového oleje
  • 9 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • špetka badyánu
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka jedlé sody
  • citrónová šťáva

Jak připravit rychlé voňavé bochánky

  1. Do mixéru nasypte mouky, mandle, rozinky, vločky a koření. Nahrubo krátce rozmixujte.
  2. Nasypte směs do misky, přidejte jedlou sodu, sůl, prášek do pečiva, olej, citrónovou šťávu a mléko. Pořádně lžící promíchejte. Těsto je mokřejší, proto je lepší ho míchat lžící, ne rukou. Nechte chvilku, než se nahřeje trouba, odpočinout.
  3. Předehřejte troubu na 170°C. Na plech s pečícím papírem za pomoci lžíce dělejte z těsta hromádky.
  4. Pečte asi 12 minut, dozlatova. Nechte na plechu vychladnout. Bochánky jsou krásně vláčné a voní po koření.

Praktické

  • Rychlý recept, který připravíte během chviličky.
  • Uchovávejte nejlépe ve skleněné uzavřené dóze.

Obměna

  • Můžete okořenit podle vaší fantazie.
  • Chuť můžete obměnit podle vlastní fantazie. Můžete zkusit vanilku, perníkové koření, čokoládové kapky, kůru z citrusových plodů, místo rozinek datle, sušené meruňky nebo švestky.

Děti

  • Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
  • Pozor na kousky mandlí.

 

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Výborný recept. Bochánky jsou nejen fofr a vláčné, ale také opravdu vynikající😊

    • Klárko, jak už jsem ti psala, máš je hezčí než ty moje. Příště si taky dám s čokoládou.

  2. Zdeňka Dachsová mi říkala, že když jsem doma sám, tak mám rozjímat. Bylo před 18 hodinou, když jsem myl nádobí po večeři. Už odcházím z kuchyně a najednou na mě volá trouba: „dneska jako nic nebude“. Tak nakonec něco bylo, než se mi to dopeklo umyl jsem další nádobí a teď už tedy poslechnu a půjdu relaxovat 😀 Toto Vše bylo v pátek. Po prvním ochutnání pár hodin po upečení si říkám, tak tohle asi ne. Byl to omyl, stačilo počkat do druhého dne a je to úplně někde jinde, rozleží se totiž koření 😀 Až budu příště dělat bochánky, upravím akorát množství pečícího prášku, kupuji prášek na kterém je napsáno 20g/500g mouky. Takže mi na tento recept vychází 4g prášku. Pak už budou bochánky moc fajn.

  3. Vyborne bochanky – neco mezi susenkou a cukrovim.. uz vidim ty variace – s vlasaky, liskaci, citr. kurou, datlemi.. skvely recept :-)

  4. Zobrazit všech 20 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDermatitida mizí a kila taky (Žaneta, 39 let)
Další článekDivoký koutek zahradníkovi navzdory