- 3/4 hrnku krup
- 1/4 hrnku hatomugi (slzovka)
- hrst tygřích ořechů (tigernuts)
- 2 hrnky vody
- sůl
Jak připravit kroupy se slzovkou a chufou (tygřími ořechy)
- Kroupy, hatomugi i ořechy dáme do hrnce a zalijeme vodou.
- Necháme namočené minimálně 5 hodin, lépe přes noc.
- Ráno přivedeme k varu, osolíme, snížíme plamen a vaříme na nejmenším hořáku cca 45-50 minut, až budou kroupy měkké.
- Vypneme a podáváme.
Praktické
- Tato příloha se skvěle hodí k omáčkám nebo různým zeleninovým či luštěninovým jídlům.
- Když tuto přílohu ochutíte rostlinným sladidlem, případně vanilkou nebo kakaem (můžete i rozmixovat, přidat rozinky, mletý mák atp.), získáte jemný a lahodný obilný sladký krém.
- Tygří ořechy (chufa, podzemní mandle) jsou k dostání ve zdravé výživě. Díky namočení a povaření jsou krásně křupavé s nasládlou chutí.
Obměna
- Hatomugi můžete z receptu zcela vynechat a místo nich dát kroupy (1 hrnek krup na 2 hrnky vody).
- Kroupy můžete zaměnit za špaldu, oves, kamut, špaldové kernotto, krupky, čirok nebo natural rýži. Všechny tyto obiloviny jsou spolu s hatomugo a tygřími ořechy výborná příloha.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Ráda bych ochutnala, ale u nás tygří ořechy ve zdravé výživě nevedou.