Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/3 pórku
  • 4 stroužky česneku
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • podle chuti ume ocet
  • hrst naklíčené čočky

Jak uvařit rychlou česnečku

  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a česnek.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na větší dílky, pórek na kolečka, 2 stroužky česneku nasekat na drobno.
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, nasekaný česnek, kmín, sůl a krátce orestujeme.
  4. Přidáme mrkev a opět krátce společně orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 10 minut.
  6. Pak přidáme pórek, majoránku, prolisujeme 2 stroužky česneku a necháme jen krátce povařit, cca 3 minuty.
  7. Odstavíme a podle chuti přidáme umeocet.
  8. Podáváme zdobené čerstvými klíčky.

Praktické

  • Každý česnek je jinak silný, dejte ho jen tolik, aby vám polévka chutnala. Pokud je slaboučký, budete pro česnekovou chuť muset ještě přidat. Pokud je silný, budou stačit dva stroužky.
  • Pokud chcete polévku zahustit, přidejte lžíci ovesných vloček.

Obměna

  • Místo klíčků čočky můžete použít jakékoli jiné jarní výhonky či klíčky, případně zelenouposypku z petrželky apod.
  • Zeleninu můžete obměnit podle momentálních zásob.
  • Do polévky můžete pro silnější chuť přidat trochu miso pasty.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, ale omezíme sůl, olej, množství česneku a ume octa. Nejlépe je dětem odebrat porci a dospělým dochutit zbytek polévky.

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Tak dnes byla k obědu. V jednoduchosti je krása a skvělá chuť ! Sice bez klíčků, ale i tak vynikající ???.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČočkovo-houbové karbanátky
Další článekŠťavnatá maková bábovka bez lepku