Domů Téma Výhonky

výhonky

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má...

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné...

Výhonky vojtěšky Alfalfa

Vojtěšku můžete naklíčit a jíst mladičké výhonky s bílými stonky nebo ji můžete nechat růst v květináči a stříhat mladé rostlinky do salátů, jako...

Dušená jarní zelenina s klíčky

Dušená zelenina nemusí mít nic společného s vaší vzpomínkou na školní jídelnu. V téhle jarní úpravě se jedná o dokonalou chuťovku. A skvěle při...

Pampeliškové kapary

Máte rádi kapary? Pak se vám bude líbit česká verze na falešné kapary z pampeliškových poupat. Chutnají velmi podobně jako pravé kapary a když...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

6 potravin, které pomohou tělu dobít baterky

Vybité baterky. Únava. Špatná nálada. Touha po odpočinku, sluníčku, teple. Jsou vám tyto pocity blízké? Zapomeňte na kávu, sladkosti nebo energetické nápoje. Zkuste zařadit...

To není plíseň! To jsou kořínky.

Často ve skupině na Facebooku někdo píše, že se mu nepodařilo naklíčit semínka, že se na nich udělala plíseň, tak letěla celá várka do...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Ultra rychlo-klíčidlo GEFU na výhonky i klíčky (se super slevou!)

Chcete si dopřát pořádnou dávku živin z domácích výhonků a klíčků? Toto klíčidlo je takový domácí rychlo-skleník. Klíčit v něm můžete vše, co vás...

Tacos plněné Buffalo květákovými křidélky a majonézou

Rychlá svačina, oběd nebo večeře - plněné placky. Stačí zabalit a je to. Náplň je variabilní, takže nemusíte mít nikdy stejnou.

Jak připravit zelené posypky a klíčky na cestách

Jsem zvyklá dávat na každé jídlo čerstvé zelené posypky. Na dovolených však často narážím na to, že petrželka, pórek ani jarní cibulka se na...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Žampionový salát

Netradiční, ale výborné spojení kokosové zálivky, řepy a marinovaných syrových žampionů. Lehoučký a chuťově výtečný salát, který se hodí jako občerstvení na letní párty...

Lehký letní salát

Chcete svému tělu odlehčit, dodat vitamíny, minerály, antioxidanty a přitom si i pochutnat? Tento lehoučký jarní nebo letní salátek splňuje vše.

Letní salát s klíčky ředkviček

V horkém počasí jsou saláty s okurkou a osvěžující zálivkou skvělým způsobem, jak zdravě ochladit tělo. Pokud se je naučíte připravovat jako přílohu k...

Celerový salát s výhonky hrášku

Lehký letní salát s řapíkatým celerem je osvěžujícím doplňkem k obědu nebo večeři.

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Miso polévka s klíčky

kousek mrkve (30 g) kousek kapusty (20 g) kousek květáku (20 g) kousek pórku nebo jarní cibulky (10 g) 1 lžička miso pasty ...
Téma: falešné kapary, plněné palačinky, ředkvička, dresink, okurka, online kurz Hubneme do plavek, podráždění, recepty žlučník, klíčky čočky, vyčerpání, aktivace oříšků, pálení žáhy, smažená jídla, lektin, jak používat výhonky, voda s octem, jarní bylinky, klíčení semínek, jak poznat plíseň, měsíček lékařský, zelená čočka, tofu, nervozita, koktejl, dovolená, jak vyléčit žlučník, výhonky z petržele, jídelníček jaro, půlená čočka, aktivovaná semínka, vitamín A, slané palačinky, plesnivé klíčky, hrozinky, máčení, zánět, strava na jaře, draslík, čím naplnit palačinku, palačinka, miso, namáčení, slaná jídla, kurkumové kuličky, vegan palačinky, pažitka, sedmikrásky, hněv, čím naplnit tortillu, Alfalfa, jaro, jak se stravovat na cestách, rukola, svačina, jak začít, imunitní systém, trávicí problémy, plíseň, využití klíčků, šípek, jak klíčit, exotické ovoce, chřipka, luštěniny začátečníci, posypky, pití, brokolice, bez vajec, jídlo na cestách, vitamín B, oves, klíčené luštěniny, trávení, fitness strava, byliny, klíčíme, jak vařit, nemoci, pěstování, jak na to, pelyněk, únava, napařování, klíčení vojtěšky, cizrna, veganství, alergie na mléko, vaření luštěnin, poupata pampelišek, tuky, klíčky řeřichy, zimomřivost, divoká zelenina, česnek, mizuna, pampeliškové kapary, rozinky, vitamín C, pickles, raw food, stres, kopr, potíže se zažíváním, řapíkatý celer, fit strava, bez laktózy, vegan wrap, šípky, houby, nálada, játra, jak klíčit semínka, do čeho použít klíčky, aktivované oříšky, saláty, klíčky munga, cibule, strava na dovolené, tofunéza, fazole, výhonky z mrkve, saturejka, modřín, záněty, vojtěška, vitamín B12, očista, co s sebou na cesty, wrap, naklíčená cizrna, ptačinec, nervová soustava, klíčené obiloviny, železo, jablečný ocet, minerály, smrkové výhonky, klíčky ředkviček, raw, oves bezpluchý, žlučník, klíčící směs, začínáme s luštěninami, top recepty, nadýmání luštěniny, semínka ředkvičky, jarní jídelníček, co jíst na jaře, recyklace zeleniny, petrželka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?