Domů Téma Výhonky

výhonky

Jak připravit zelené posypky a klíčky na cestách

Jsem zvyklá dávat na každé jídlo čerstvé zelené posypky. Na dovolených však často narážím na to, že petrželka, pórek ani jarní cibulka se na...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má...

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné...

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Žampionový salát

Netradiční, ale výborné spojení kokosové zálivky, řepy a marinovaných syrových žampionů. Lehoučký a chuťově výtečný salát, který se hodí jako občerstvení na letní párty...

Lehký letní salát

Chcete svému tělu odlehčit, dodat vitamíny, minerály, antioxidanty a přitom si i pochutnat? Tento lehoučký jarní nebo letní salátek splňuje vše.

Letní salát s klíčky ředkviček

V horkém počasí jsou saláty s okurkou a osvěžující zálivkou skvělým způsobem, jak zdravě ochladit tělo. Pokud se je naučíte připravovat jako přílohu k...

Celerový salát s výhonky hrášku

Lehký letní salát s řapíkatým celerem je osvěžujícím doplňkem k obědu nebo večeři.

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...
Téma: sedmikrásky, jak vařit luštěniny, jak na to, vitamín B12, šípky, sušička, semínka, jak odlehčit stravu, půlená čočka, rajčata, hrozinky, pohoštění, quinoa, raw, klíčení, tofunéza, sladké občerstvení, oběd s sebou, červená čočka, kmín, pučálka, tofu, silvestr, Klub Jíme Jinak, vegetariánství, jak namáčit luštěniny, občerstvení, hvět, vitamín C, imunita, posypky, měď, klíčky munga, jablka, kapusta, hřiby, ptačinek, kopřivy, trávení, smoothie, zelená čočka, pálení žáhy, koriandr, fit strava, triky, klíčky ředkviček, paleo, slané občerstvení, naklíčená čočka, jak na jaře upravit jíídelníček, zimomřivost, hrách, červená řepa, plynatost, klíčící směs, citronová šťáva, zelené natě, v čem klíčit, co jíst na jaře, nadýmání, klíčky čočky, jídelníček jaro, jídlo na cestách, semínka ředkvičky, aktivované oříšky, do čeho použít klíčky, máčení, aktivace oříšků, česnek, klíčení semínek, pepř, antinutrienty, saturejka, jedlé stromy, syrová strava, svačinka, smetana, ředkvičky, bez lepku, pickles, vaření luštěnin, celá čočka, živočišné produkty, slaná jídla, žlučník, žampionový salát, rozinky, mizuna, strouhaný kokos, batáty, klíčky řeřichy, cibule, jarní bylinky, modřín, potíže se zažíváním, jak klíčit, jak začít, pitný režim, tuky, natě, chřipka, ostropestřec, jedlé květy, jak jíst na cestách, puriny, vaření, jak klíčit semínka, obědová polévka, naklíčená ředkvička, jak vařit, masopust, jak začít jíst jinak, řapíkatý celer, nemoci, batát, vitarián, celiak, dresing, jak se stravovat na cestách, Vánoce, jedlé bylinky, okurka, jarní zelenina, syrové pokrmy, jarní strava, bez sóji, dušení, luštěniny začátečníci, detox, jak na klíčky, strava na jaře, luštěniny a nadýmání, Online kurz Super saláty, popenec, byliny, řeřicha, kokos, cherry, bez vajec, pampeliška, jin, recepty jaro, co s sebou na cesty, klíčené obliviny, bobkový list, rychlovka, jarní jídelníček, oběd do práce, napařování, využití klíčků

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?