Miluji ty velké bílé máslové fazole. Rozplývají se na jazyku... A v kombinaci s uzenou paprikou jsou božské. Zkuste je taky!
Ingredience
  • 1 cibule
  • kus pórku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mahá koření
  • 100 g uvařených bílých fazolí
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce škrobu + 2 lžíce studené vody
  • 1 lžička bílého shiromisa
  • umeocet dle chuti
  • sůl

Jak připravit fazole s pórkem a uzenou paprikou

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a posolíme.
  2. Až je zlatavá, přidáme nadrobno nakrájený pórek a uvařené fazole.
  3. Zasypeme paprikou, mahá kořením a zalijeme vývarem z fazolí nebo vodou.
  4. Povaříme do změknutí.
  5. Zalijeme rozmíchaným škrobem a povaříme do zhoustnutí.
  6. Ochutíme umeoctem a rozmíchaným misem.

Praktické

  • Pokud by jídlo bylo stále tekuté, přidejte více škrobu.
  • Pokud by naopak bylo moc husté, rozřeďte ho trochou vývaru nebo vody.

Obměna

  • Místo bílých fazolí můžete dát jiné nebo třeba cizrnu. Výborné je i tofu.
  • Gurmáni mohou přidat i rostlinnou smetanu.
  • Pokud máte rádi, přistrouhejte si do jídla křen nebo přidejte zázvorovou šťávu.

Děti

  • Toto jídlo mohou děti od 2 let.

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Skvělý recept- bleskově uvařeno, vynikající chuť, jen tu porci jsem podcenila. Dcerky si chtěly přidat, ale už nebylo co…..

      • aha, vidíš, já chtěla přesný typ, páč se mi buď rozvaří nebo jsou tvrdé a myslela jsem že kupuju blbý druh – countrylife , takže chyba je na mým příjmačí (sporáku) :-))

        • Zrovna tyto jsou ze Zdraví z přírody a vařily se cca hodinu a byly moooc dobré 🙂 Některé ale taky musím vařit i třeba 1,5 hodiny, než jsou měkké.

        • No nemusí být, Oli, ony někdy můžou být dost staré a přesušené a to pak není sranda uvařit. Ale už se mi to teda dlouho nestalo, rozhodně ne u zmiňovaných značek.

  2. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNedostatek vápníku je pro organismus fatální
Další článekJarní pobyt v Jeseníkách – březen 2019