Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Cordon bleu jinak

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Pokrm inspirovaný klasickým Cordn bleu, ovšem zcela bez masa a dalších produktů živočišného původu, s nádherným krémovým vnitřkem a křupavou krustičkou.

Ingredience
  • máslová dýně
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • cizrnová mouka
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • domácí sýr

Roky jsem se potýkala s migrénami, oslabenou imunitou, trávicími potížemi. Od 45 let jsem začala nenápadně tloustnout...

Jak připravit dýňový Cordon bleu

  1. Připravte si domácí sýr.
  2. Připravte těstíčko smícháním několika lžíc cizrnové mouky a vody. Nechte pár hodin odpočinout
  3. Úzkou část dýně nakrájejte na plátky. Z obou stran je osolte a opepřete.
  4. Navrch položte dva plátky sýra a rozprostřete po celé ploše. Přikryjte dalším plátkem dýně.
  5. Naplněnou dýni namáčejte v těstíčku a poté obalte ve strouhance smíchané s nasekanou petrželkou.
  6. Pečte v troubě na 160°C po dobu asi 50 minut, abyste dosáhli dokonalého propečení, aniž by se cordon bleu spálil. 

Praktické

  • Na tento recept se hodí menší máslová dýně.
  • Kontrolujte troubu, dýně potřebuje čas ke změknutí, proto nezvyšujte teplotu k urychlení, jinak se nepropeče.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

73 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den. Prosím, jaký sýr používáte? V úvodu je, že recept je bez mléka. Já mléčné produkty kvůli kojení nemohu. Lze to něčím nahradit?

Tak jsem se k tomu konečně odhodlala 😁 Sýr jsem měla připravený z večera (mimochodem vynikající 👌) Trochu jsem to během pečení potřela olejem, protože i po 40 minutách vypadali jako bych je právě vytáhla ze strouhanky 😀 Jinak dýně se krásně propekla. 50 minut mi přišlo málo, tak jsem půl hoďky ještě přidala. Jelikož jsem ještě dělala jáhlovo-batátovou kaši, polévku a restovanou zeleninu, tak mi to nevadilo. Jen ať se hezky propeče 😊 Měla jsem je docela vysoké. Bylo to vynikající 👌 a s tou kaší a zeleninou dost syté 😀 Děkujeme ❤

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...