Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Cordon bleu jinak

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Pokrm inspirovaný klasickým Cordn bleu, ovšem zcela bez masa a dalších produktů živočišného původu, s nádherným krémovým vnitřkem a křupavou krustičkou.

Ingredience
  • máslová dýně
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • cizrnová mouka
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • domácí sýr

Cesta k Jíme Jinak vedla přes různé detoxy a diety, které vždycky měly nějaké “ale”. Napoprvé mi to nesed...

Jak připravit dýňový Cordon bleu

  1. Připravte si domácí sýr.
  2. Připravte těstíčko smícháním několika lžíc cizrnové mouky a vody. Nechte pár hodin odpočinout
  3. Úzkou část dýně nakrájejte na plátky. Z obou stran je osolte a opepřete.
  4. Navrch položte dva plátky sýra a rozprostřete po celé ploše. Přikryjte dalším plátkem dýně.
  5. Naplněnou dýni namáčejte v těstíčku a poté obalte ve strouhance smíchané s nasekanou petrželkou.
  6. Pečte v troubě na 160°C po dobu asi 50 minut, abyste dosáhli dokonalého propečení, aniž by se cordon bleu spálil. 

Praktické

  • Na tento recept se hodí menší máslová dýně.
  • Kontrolujte troubu, dýně potřebuje čas ke změknutí, proto nezvyšujte teplotu k urychlení, jinak se nepropeče.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

66 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.
18
3

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...