- máslová dýně
- olej
- sůl
- pepř
- strouhanka
- cizrnová mouka
- čerstvá petrželka
- olej
- domácí sýr
Jak připravit dýňový Cordon bleu
- Připravte si domácí sýr.
- Připravte těstíčko smícháním několika lžíc cizrnové mouky a vody. Nechte pár hodin odpočinout
- Úzkou část dýně nakrájejte na plátky. Z obou stran je osolte a opepřete.
- Navrch položte dva plátky sýra a rozprostřete po celé ploše. Přikryjte dalším plátkem dýně.
- Naplněnou dýni namáčejte v těstíčku a poté obalte ve strouhance smíchané s nasekanou petrželkou.
- Pečte v troubě na 160°C po dobu asi 50 minut, abyste dosáhli dokonalého propečení, aniž by se cordon bleu spálil.
Praktické
- Na tento recept se hodí menší máslová dýně.
- Kontrolujte troubu, dýně potřebuje čas ke změknutí, proto nezvyšujte teplotu k urychlení, jinak se nepropeče.
- Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Buďte první, kdo napíše komentář