Rychlé kung pao bez masa. Skvělá blesková večeře pro celou rodinu.

Ingredience
na 4 porce
  • střední květák
  • 1/2 hrnku vody
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce sladu nebo obilného sirupu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce maizeny
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • zázvorová šťáva

Jak připravit kung pao z květáku

  1. Květák opláchneme a rozebereme na růžičky.
  2. Napaříme je na pařáčku doměkka.
  3. Na pánvičce smícháme všechny zbylé ingredience kromě zázvorové šťávy a povaříme tak, aby vznikla hustá omáčka.
  4. Vmícháme květák a omáčkou ho obalíme.
  5. Vypneme a ochutíme zázvorovou šťávou dle chuti.
  6. Podáváme třeba s rýží nebo jinou obilovinou (na fotce čirok) a luštěninou.

Praktické

  • Omáčky si můžeme udělat více do zásoby a mít ji v lednici do jiných receptů.

Obměna

  • Místo květáku tak můžeme udělat i brokolici nebo růžičkovou kapustu a jiné druhy zeleniny.
  • Můžeme přidat i tofu nebo tempeh nakrájený na kostičky.
  • Na oleji můžete orestovat na proužky papriku a přidat ji do omáčky.
  • Kung pao můžete posypat opraženými arašídy nebo jinými oříšky či semínky.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...
  1. Ohromné, moc děkuji za recept! Měli jsme dnes jako nedělní oběd s rýží basmati, k tomu opečené kostičky namarinovaného tofu a opražené buráky. Nebála bych se to naservírovat i masožravcům a jim podobným ? Manžel si toto jídlo zrovna objednal na své narozeniny ?

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAlarmující výsledky studií: Průmyslově zpracované potraviny nás ničí
Další článekLepší životní prostředí v ČR? Pojďme zavést zálohování PET lahví.