Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Anýzovo fenyklové sušenky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Recept pro milovníky jednoduchých a rychlých dezertů. Sušenky jsou velmi rychle hotové a vůně anýzu a fenyklu vám provoní kuchyň.

Ingredience
1 plech
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g mandlí
  • 50 g rozinek
  • 1 lžíce anýzu
  • 1 lžíce fenyklu
  • 30 slunečnicového oleje
  • 1 lžička datlového sirupu
  • špetka mletého badyánu
  •  nastrouhaná citrónová kůra
  • 20 g lněného semínka
  • cca 100 g rýžového mléka
  • 10 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce strouhaného kokosu

Diet jsem kvůli váze vyzkoušela hodně, s váhou to bylo vždycky jak na houpačce. Výsledkem byly bolavé kotníky, strhan...

Jak připravit sušenky s anýzem a fenyklem

  1. Do mixéru dejte mandle, rozinky, lněné semínko, anýz, citrónovou kůru, badyán a prášek do pečiva. Rozmixujte nahrubo.
  2. Rozmixovanou směs dejte do mísy a promíchejte s moukou a kokosem.
  3. Přidejte olej, datlový koncentrát a mléko.
  4. Smíchejte v těsto, které má být vlhké.
  5. Předehřejte troubu na 200°C.
  6. Na plech dejte pečící papír a za pomoci dvou lžic udělejte hromádky z těsta. Na povrch dejte fenyklové semínko a jemně ho do těsta přitlačte.
  7. Pečte na 200°C do zlatova.

Praktické

  • Mléko vmíchejte do těsta postupně podle oka. Těsto má být vlhké a lepit se na ruce.
  • Doba pečení bude záviset na vaší troubě, ale je to velmi rychlé.

Obměna

  • Místo špaldové mouky můžete použít i pšeničnou celozrnnou.
  • Místo mandlí můžete použít lískové oříšky.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

13 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

Sušenky se sušenými švestkami a čokoládou

Jednoduché a chutné sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě, jako malá sladká svačinka nebo pohoštění pro hosty. Jejich příprava je jednoduchá a nez...

Ovesné sušenky bez lepku

Ovesné sušenky jsou klasika, se kterou nelze šlápnout vedle. Tento recept je rychlovka a není třeba žádných speciálních ingrediencí.

Bezlepkové čoko hromádky

Hromádky plné energie, možná ne moc krásné, ale dobré a rychlé a vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jak je u mých receptů zvykem, opět v nich nenajdete cukr a...

Sladké cizrnové kuličky

Rychlé bezlepkové kuličky, které přijdou vhod, když vás přepadne chuť na něco sladkého.