- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g mandlí
- 50 g rozinek
- 1 lžíce anýzu
- 1 lžíce fenyklu
- 30 slunečnicového oleje
- 1 lžička datlového sirupu
- špetka mletého badyánu
- nastrouhaná citrónová kůra
- 20 g lněného semínka
- cca 100 g rýžového mléka
- 10 g prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíce strouhaného kokosu
Jak připravit sušenky s anýzem a fenyklem
- Do mixéru dejte mandle, rozinky, lněné semínko, anýz, citrónovou kůru, badyán a prášek do pečiva. Rozmixujte nahrubo.
- Rozmixovanou směs dejte do mísy a promíchejte s moukou a kokosem.
- Přidejte olej, datlový koncentrát a mléko.
- Smíchejte v těsto, které má být vlhké.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na plech dejte pečící papír a za pomoci dvou lžic udělejte hromádky z těsta. Na povrch dejte fenyklové semínko a jemně ho do těsta přitlačte.
- Pečte na 200°C do zlatova.
Praktické
- Mléko vmíchejte do těsta postupně podle oka. Těsto má být vlhké a lepit se na ruce.
- Doba pečení bude záviset na vaší troubě, ale je to velmi rychlé.
Obměna
- Místo špaldové mouky můžete použít i pšeničnou celozrnnou.
- Místo mandlí můžete použít lískové oříšky.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Buďte první, kdo napíše komentář