Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Anýzovo fenyklové sušenky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Recept pro milovníky jednoduchých a rychlých dezertů. Sušenky jsou velmi rychle hotové a vůně anýzu a fenyklu vám provoní kuchyň.

Ingredience
1 plech
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g mandlí
  • 50 g rozinek
  • 1 lžíce anýzu
  • 1 lžíce fenyklu
  • 30 slunečnicového oleje
  • 1 lžička datlového sirupu
  • špetka mletého badyánu
  •  nastrouhaná citrónová kůra
  • 20 g lněného semínka
  • cca 100 g rýžového mléka
  • 10 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce strouhaného kokosu

Poslední dobou mi nebylo dobře. Dlouhé roky jsem se cítila velmi unavená, znuděná, bez nálady, bez energie, vystresov...

Jak připravit sušenky s anýzem a fenyklem

  1. Do mixéru dejte mandle, rozinky, lněné semínko, anýz, citrónovou kůru, badyán a prášek do pečiva. Rozmixujte nahrubo.
  2. Rozmixovanou směs dejte do mísy a promíchejte s moukou a kokosem.
  3. Přidejte olej, datlový koncentrát a mléko.
  4. Smíchejte v těsto, které má být vlhké.
  5. Předehřejte troubu na 200°C.
  6. Na plech dejte pečící papír a za pomoci dvou lžic udělejte hromádky z těsta. Na povrch dejte fenyklové semínko a jemně ho do těsta přitlačte.
  7. Pečte na 200°C do zlatova.

Praktické

  • Mléko vmíchejte do těsta postupně podle oka. Těsto má být vlhké a lepit se na ruce.
  • Doba pečení bude záviset na vaší troubě, ale je to velmi rychlé.

Obměna

  • Místo špaldové mouky můžete použít i pšeničnou celozrnnou.
  • Místo mandlí můžete použít lískové oříšky.

Děti

  • Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
28. 10. 2023

Už mi to tady voní😍 – rychlovka, sladká tak akorát pro mě!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

Sušenky se sušenými švestkami a čokoládou

Jednoduché a chutné sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě, jako malá sladká svačinka nebo pohoštění pro hosty. Jejich příprava je jednoduchá a nez...

Ovesné sušenky bez lepku

Ovesné sušenky jsou klasika, se kterou nelze šlápnout vedle. Tento recept je rychlovka a není třeba žádných speciálních ingrediencí.

Bezlepkové čoko hromádky

Hromádky plné energie, možná ne moc krásné, ale dobré a rychlé a vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jak je u mých receptů zvykem, opět v nich nenajdete cukr a...

Sladké cizrnové kuličky

Rychlé bezlepkové kuličky, které přijdou vhod, když vás přepadne chuť na něco sladkého.