Domů Téma Klíčení

klíčení

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Letní salát s klíčky ředkviček

V horkém počasí jsou saláty s okurkou a osvěžující zálivkou skvělým způsobem, jak zdravě ochladit tělo. Pokud se je naučíte připravovat jako přílohu k...

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasaké pak můžete...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...
Téma: bílá mouka, rakovina, slunečnice, smažení, lektin, aktivace oříšků, jak skladovat obiloviny, raw food, pití, luštěniny začátečníci, smetana, enzymy, koji, majoránka, plynatost, byliny, konopná semínka, pampeliška, skladování potravin, oves, prebiotika, tygří ořech, rostlinná strava, original JJ, kojenci, oběd s sebou, semena, v čem uchovávat potraviny, Klub Jíme Jinak, jarní jídelníček, lektiny, koktejl, znovu použití sklenic, bez sóji, tahini, ptačinec, jak aktivovat ořechy, sezamové seminko, kvásek, sklenice, naklíčená cizrna, gliadin, bez lepku, strava v létě, klíčení vojtěšky, batáty, šípek, jak na luštěniny, co vařit v létě, aktivace ořechů, superpotraviny, pórek, cizrna, sezónní zelenina, Alfalfa, vitamíny, jak oloupat ořechy, vitamín B12, nápoje, jaro, dlouhozrnná rýže, kapusta, ječmen, čínské zelí, květák, antinutriční látky, využití klíčků, jak aktivovat semínka, klíčky čočky, letní recepty, jak pražit ořechy, jak začít, sezóna léto, tekutiny v létě, svačina ve sklenici, pálení žáhy, recepty žlučník, svačina s sebou, jak skladovat koření, bez laktózy, jak naklíčit luštěniny, klíčky ředkviček, exotické ovoce, slunečnicové semínko, jak na klíčení, vitariánství, mandle, presované saláty, jin, jak odlehčit stravu, srdce, pučálka, jídlo v létě, trávení, hvět, Vánoce, rozinky, raw vegan, popenec, fazole, hrozinky, sezam, voda s citronem, kváskové pečivo, měď, napařování, máta, andosperm, tempeh, máčení, bílá čekanka, plyny, léto, játra, fermentace, letní nápoje, dýňová semínka, Online kurz Jak začít, smoothie, strava na jaro, glukóza, nafouklé břicho, červená čočka, děti, aduki, nápoje v létě, oběd ve skleničce, antinutrienty, sedmikrásky, jak používat klíčky, luštěniny, čekanka, co jíst na jaře, problémy s trávením, obědová polévka, oříšky, svačinka, namáčení luštěnin, natto, celozrnné obiloviny, rýže natural, kyselina fytová, recepty jaro, veganství, detox, klíčené obliviny, slunečnicová semínka, kopr, ovoce, pečení

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?