Domů Téma Klíčení

klíčení

Jak prakticky využít skleničky (od marmelád, medu, oliv aj.)

Také se vám doma kupí velké i malé skleničky - od medu, oliv, marmelád, jogurtů, mléka? Vyhazujete je? Zkuste je znovu využít (nejen) v...

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Letní salát s klíčky ředkviček

V horkém počasí jsou saláty s okurkou a osvěžující zálivkou skvělým způsobem, jak zdravě ochladit tělo. Pokud se je naučíte připravovat jako přílohu k...

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasaké pak můžete...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...
Téma: děti, bobkový list, čínské zelí, mungo, superpotraviny, raw, strava na jaro, starter, konopné semínko, jak použít sklenice, bez mléka, hypoglykémie, vegetariánské recepty, detoxikace, aktivovaná semínka, trávení, jak oloupat mandle, svačina ve sklenici, obiloviny, sklenice, celiakie, sezamové seminko, zelená čočka, pórek, celozrnné obiloviny, ABKM, střeva, jak pražit ořechy, sezam, grahamový, kešu ořechy, lněné semínko, lněná semínka, fermentace, chia, GI, detox, oligosacharidy, jak skladovat koření, pepř, co se sklenicemi, smažení, mrkev, v čem skladovat potraviny, ředkvičky, klíčení, vegan, gliadin, imunita, klíčky ředkviček, v čem skladovat kvásek, nadýmání, bezlepková dieta, játra, jak namočit semínka, glykemický index, slad, andosperm, koji, fazole, nafouklé břicho, konopí, raw food, dušení, plynatost, dlouhozrnná rýže, slunečnice, azuki, celá čočka, tygří ořechy, očista, polníček, kváskové pečivo, kvašení, měď, masopust, napařování, luštěniny, chia semínko, klíčení semínek, silvestr, jak naklíčit semínka, slupka, bez mouky, vitariánství, jak namočit ořechy, pučálka, saláty, žito, slunečnicová semínka, kamut, meloun, česnek, naklíčení semena, semínka ředkvičky, jak začít s luštěninami, sladké občerstvení, vitamín B12, čekanka, salát, Klub Jíme Jinak, Online kurz Jak začít, láhev na pití, klíčky munga, majoránka, natto, jak restovat ořechy, quinoa, strava, naklíčená cizrna, dýňová semínka, probiotika, slané občerstvení, natě, tempeh, pšenice, čočka, kyselina fytová, čočka beluga, větry, ovoce, vitamíny, ptačinec, rýže natural, kapusta, smetana, jarní jídelníček, zimomřivost, jaro, jak na klíčení, zdravé občerstvení, rozinky, alergie na mléko, lískové ořechy, klíčky čočky, tuk, brokolice, naklíčená ředkvička, kvašená zelenina, oběd, oběd s sebou, klíčící směs, raw vegan, stravitelnost, jarní strava, kojenci, miso, hněv, naklíčená semena, tofu

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?