Domů Téma Klíčení

klíčení

Výhonky vojtěšky Alfalfa

Vojtěšku můžete naklíčit a jíst mladičké výhonky s bílými stonky nebo ji můžete nechat růst v květináči a stříhat mladé rostlinky do salátů, jako...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

6 potravin, které pomohou tělu dobít baterky

Vybité baterky. Únava. Špatná nálada. Touha po odpočinku, sluníčku, teple. Jsou vám tyto pocity blízké? Zapomeňte na kávu, sladkosti nebo energetické nápoje. Zkuste zařadit...

To není plíseň! To jsou kořínky.

Často ve skupině na Facebooku někdo píše, že se mu nepodařilo naklíčit semínka, že se na nich udělala plíseň, tak letěla celá várka do...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Ultra rychlo-klíčidlo GEFU na výhonky i klíčky (se super slevou!)

Chcete si dopřát pořádnou dávku živin z domácích výhonků a klíčků? Toto klíčidlo je takový domácí rychlo-skleník. Klíčit v něm můžete vše, co vás...

Jak prakticky využít skleničky (od marmelád, medu, oliv aj.)

Také se vám doma kupí velké i malé skleničky - od medu, oliv, marmelád, jogurtů, mléka? Vyhazujete je? Zkuste je znovu využít (nejen) v...

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Letní salát s klíčky ředkviček

V horkém počasí jsou saláty s okurkou a osvěžující zálivkou skvělým způsobem, jak zdravě ochladit tělo. Pokud se je naučíte připravovat jako přílohu k...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasaké pak můžete...

Miso polévka s klíčky

kousek mrkve (30 g) kousek kapusty (20 g) kousek květáku (20 g) kousek pórku nebo jarní cibulky (10 g) 1 lžička miso pasty ...
Téma: pampelišky, pohoštění, plynatost, láhev na pití, namáčení luštěnin, jak začít, výhonky z kořenové zeleniny, klíčené luštěniny, jídlo v létě, výhonky, loupání mandlí, online kurz Hubneme do plavek, antioxidant, luštěniny a nadýmání, chai semínka, jak skladovat jídlo, potraviny žlučník, kvašená zelenina, mixér, Alfalfa, čínské zelí, imunitní systém, železo, zdravé recepty, květák, zelená čočka, zelenina, okurka, natě z kořenové zeleniny, vláknina, mandlové mléko, pórek, enzymy, raw, tahini, tempeh, jak naklíčit semínka, tofu, uchovávání potravin, pesticidy, cukrovka, mandlové máslo, celá čočka, jak začít jíst jinak, záněty, nadýmání luštěniny, jak jíst v létě, veganství, dýňová semínka, tuky, jak používat klíčky, nadýmání, ječmen, vitamíny, ořech, pampeliška, smoothie, aktivace oříšků, letní recepty, pražené ořechy, použití sklenic, žlučník, česnek medvědí, v čem skladovat kvásek, ptačinec, chia semínko, bez cukru, fytáty, petrželka, chronická únava, hrách, aktivace ořechů, živočišná strava, kváskové pečivo, naklíčená cizrna, imunita, vaření, konopné semínko, fitness strava, pšenice, bez sóji, měď, sezamová semínka, fazole, klíčidlo, strava, česnek, jarní jídelníček, oves, sušička, klíčící nádoby, vegetariánství, mungo klíčky, quinoa, nervy, sezam, soustředěnost, slunečnicová semínka, nakličovadlo, větry, znovu použití sklenic, vitamín B, arašídy, nervová soustava, mungo, do čeho použít klíčky, kukuřičná krupice, jak vyléčit žlučník, srdce, těstoviny, jak skladovat luštěniny, letní nápoje, amasaké, zelené natě, slinivka, exotické ovoce, Vánoce, jak upravit stravu v létě, sklenice, pití, stres, klíčky munga, jednozrnka, masopust, jak aktivovat semínka, pepř, klíčky čočky, syrové saláty, plíseň na kličkách, rostlinná strava, kopr, živočišné produkty, hořčík, únava, pučálka, hubnutí, zero waste, tekutiny v létě, vitamín C, klíčení semínek, jak restovat ořechy, sezóna léto, klíčené obiloviny, pohanka, sezóna jaro, kojenci, svačina, oligosacharidy, hnědá čočka, pelyněk

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?