Domů Téma Klíčení

klíčení

Jak prakticky využít skleničky (od marmelád, medu, oliv aj.)

Také se vám doma kupí velké i malé skleničky - od medu, oliv, marmelád, jogurtů, mléka? Vyhazujete je? Zkuste je znovu využít (nejen) v...

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Letní salát s klíčky ředkviček

V horkém počasí jsou saláty s okurkou a osvěžující zálivkou skvělým způsobem, jak zdravě ochladit tělo. Pokud se je naučíte připravovat jako přílohu k...

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasaké pak můžete...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...
Téma: kopřivy, koriandr, luštěniny a nadýmání, bílá mouka, Klub Jíme Jinak, praktické, jarní jídelníček, využití klíčků, čínské zelí, obědová polévka, saláty, kokos, srdce, tempeh, gliadin, polenta, plynatost, klíčky munga, klíčky cizrny, těstoviny, v čem uchovávat potraviny, napařování, sezam, jaro jídelníček, hnědá čočka, adzuki, chia, jak oloupat mandle, ořechy, bez vajec, tekutiny, střeva, ABKM, do čeho použít klíčky, puriny, jak skladovat koření, voda s octem, batáty, semena, vitamíny, fazole, hrozinky, rozinky, silvestr, jak vařit luštěniny, půlená čočka, loupání mandlí, sezamové seminko, naklíčení semena, hněv, klíčení vojtěšky, aktivace oříšků, založení kvásku, brokolice, ostropestřec, bez lepku, čočka, bílá čekanka, potraviny žlučník, raw food, glykemický index, presované saláty, pití, svačina, sladké občerstvení, oběd ve skleničce, tuky, máta, lískové ořechy, petrželka, kamut, cibule, kváskové pečivo, lněné semínko, měsíček lékařský, šípek, skladování potravin, tygří ořechy, šípky, jarní bylinky, celiakie, pitný režim, zkratky a tipy, jak naklíčit semínka, jak pražit ořechy, semínka, lektiny, svačina ve sklenici, větry, klíčení semínek, zelená čočka, jin, ředkvičky, jak namočit ořechy, hypoglykémie, syrové saláty, jídelníček jaro, konopné semínko, měď, vitamín C, quinoa, recepty žlučník, strava na jaro, bez mléka, natě, obiloviny, léto, jablka, jak oloupat ořechy, živočišné produkty, slunečnicové semínko, v čem klíčit, co jíst na jaře, okurka, aktivovaná semínka, kapusta, kojenci, celozrnné pečivo, jaro, použití sklenic, aktivované oříšky, co pít na jaře, arašídy, bylinné čaje, sedmikrásky, jak používat klíčky, hrách, jak použít sklenice, sklenice, pórek, děti, strava, nadýmání, jak vyléčit žlučník, jak vařit na jaře, stravitelnost, luštěniniy, byliny, voda s citronem, oběd s sebou, občerstvení, jak začít s luštěninami, superfoods, zdravé občerstvení, mandle, klíčící nádoby, potíže se zažíváním, strava na jaře, low carb, jak naklíčit luštěniny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?