Domů Téma Klíčení

klíčení

Zelené výhonky pískavice

Věděli jste, že zmínky o léčivých účincích pískavice se objevovaly už ve starých textech a řeckých i latinských lékopisech? Dle ájurvédské medicíny je pískavice...

Výhonky vojtěšky Alfalfa

Vojtěšku můžete naklíčit a jíst mladičké výhonky s bílými stonky nebo ji můžete nechat růst v květináči a stříhat mladé rostlinky do salátů, jako...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Řeřicha – lahodná cesta ke zdraví

Na drobnou řeřichu si většinou vzpomeneme jen jednou do roka, a to zpravidla před Velikonocemi, když podle tradice nemáme na stůl „nic zeleného“. Zachrání...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

To není plíseň! To jsou kořínky.

Často ve skupině na Facebooku někdo píše, že se mu nepodařilo naklíčit semínka, že se na nich udělala plíseň, tak letěla celá várka do...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Zelené výhonky bazalky

Věděli jste, že zelené výhonky bazalky mají intenzivnější chuť, než zralá rostlina bazalky? Výhonky jsou sladší a jemnější. Víte, jak si je vypěstovat, čím...

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde...

Ultra rychlo-klíčidlo GEFU na výhonky i klíčky (se super slevou!)

Chcete si dopřát pořádnou dávku živin z domácích výhonků a klíčků? Toto klíčidlo je takový domácí rychlo-skleník. Klíčit v něm můžete vše, co vás...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

6 potravin, které pomohou tělu dobít baterky

Vybité baterky. Únava. Špatná nálada. Touha po odpočinku, sluníčku, teple. Jsou vám tyto pocity blízké? Zapomeňte na kávu, sladkosti nebo energetické nápoje. Zkuste zařadit...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

Jarní česnečka s naklíčenou čočkou

Roman udělal rychlou a velmi dobrou česnečku, kterou vylepšil porcí čočkových klíčků. To byla dobrota!

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Tip na klíčidlo

Biologické jaro ťuká na dveře a my začínáme zase klíčit. Jana nám poslala tip na pomůcku pro snadné klíčení. Zřejmě ji všichni máte doma...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Letní salát s klíčky ředkviček

V horkém počasí jsou saláty s okurkou a osvěžující zálivkou skvělým způsobem, jak zdravě ochladit tělo. Pokud se je naučíte připravovat jako přílohu k...

Jsou naklíčené luštěniny stravitelnější?

Janu zajímá, zda je možné luštěniny před vařením nechat trochu naklíčit a jestli nepřichází o důležité živiny, když luštěniny odslupkuje.

Miso polévka s klíčky

Ranní polévka by nás měla nejen zasytit, ale také naladit na začínající den. A protože k jaru patří vše zelené, co klíčí, nebojte se...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...

Amasaké – přirozeně sladký krém bez cukru

Amasaké je tradiční sladký japonský pokrm. Vzniká fermentací obilí. Přestože je neskutečně sladké, neobsahuje žádný cukr ani jiné přidané sladidlo. Z amasaké pak můžete...
Téma: cereální, detox, jak skladovat obiloviny, železo potraviny, nervová soustava, online kurz Hubneme do plavek, v čem je železo, co pít v létě, smoothie, mungo klíčky, vyčerpání, tempeh, klíčky cizrny, potraviny žlučník, jak skladovat jídlo, arašídy, slaná jídla, jak pražit ořechy, pažitka, zdroje vitamínu C, semínka, klíčky čočky, baby leaf, online kurz Jak začít, potraviny obsahující betakaroten, jak upravit stravu v létě, trávicí problémy, máta, pučálka, léto recepty, výhonky, superpotraviny, probiotika, kukuřičná krupice, sezónní ovoce, rýže natural, konopí, syrové pokrmy, co jíst v létě, konopná semínka, sladké občerstvení, potraviny obsahující železo, zdroje vitamínu K, jak použít sklenice, v čem skladovat potraviny, stravitelnost, fitness strava, quinoa, kešu ořechy, oves bezpluchý, recepty na léto, imunitní systém, bez mléka, jak na klíčení, letní nápoje, bez laktózy, obilí, pískavice, aktivace oříšků, pražené ořechy, nadýmání, saturejka, uchovávání potravin, jód, klíčené luštěniny, střeva, bylinky proti nachlazení, draslík, očista, chai semínka, prebiotika, co se sklenicemi, nápoje, pískavice řecká, cizrna, recyklace zeleniny, jak skladovat mouky, vlašáky, mungo, střevní mikrobiom, klíčíme, jak na klíčky, bobkový list, veganství, hypoglykémie, bez vajec, polníček, větry, chia semínko, dýňová semínka, veganské recepty, presované saláty, bezlepková dieta, rozinky, energie, exotické ovoce, kvašení, zdroje draslíku, nervozita, živočišná strava, celiakie, smažená jídla, jak na jaře upravit jíídelníček, vitamín A, měsíček lékařský, jak namočit semínka, podpora činnosti žlučníku, nemoci, zdroj jódu, pepř, bylinky při nachlazení, fytáty, vláknina, bez sóji, listy řeřichy, jak na klíčky bazalky, chia, jak vařit, natě z kořenové zeleniny, síra, klíčky munga, vápník, vegetariánské recepty, hněv, ořech, klíčené obiloviny, co jíst na jaře, raw, dlouhozrnná rýže, živočišné produkty, mandlové mléko, klíčení pískavice, jak naklíčit luštěniny, sušička, slad, zažívací problémy, jak používat výhonky, jak na luštěniny, ostropestřec, klíček, natě, miso, úzkosti, soustředění, občerstvení, rostlinná strava, nafouklé břicho, kopřivy, jak pražit semínka, hnědá čočka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?