- černá cizrna
- červené zelí
- kysané zelí
- černá hořčičná semínka
- kmín celý
- umeocet
- semolinové špagety
- čerstvá jarní cibulka
- olej
Jak připravit špagety se zelím a černou cizrnou
- Cizrnu namočte na 48 hodin a poté uvařte. Uvařenou cizrnu neslévejte a nechte stranou i s vodou, ve které se vařila.
- Na pánev nalijte olej, přidejte kmín a hořčičná semínka. Jemně osmahněte a přidejte zelí nakrájené na nudličky. Podlijte umeoctem, přidejte kysané zelí i s trochou tekutiny. Přikryjte a vařte. Cca v polovině vaření přidejte cizrnu a pokračujte ve vaření, dokud zelí nezměkne.
- Uvařte těstoviny a smíchejte je se zelím. Posypejte čerstvou jarní cibulkou.
Praktické
- Černá cizrna je mnohem tvrdší, proto ji máčejte 48 hodin a vařte dostatečně dlouho. V tlakovém hrnci je doba vaření 2 hodiny. Aby tohle jídlo bylo rychlovka, je chytré si cizrnu uvařit předem. Pak máte tuhle pochoutku raz dva hotovou.
- Množství ingrediencí přizpůsobte chuti a počtu strávníků.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové špagety (např. kukuřičné nebo rýžové)
Obměna
- Místo černé cizrny můžete použít klasickou světlou.
- Použijte jakékoliv špagety.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář