- uvařené fazole
- cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce citrónového pyré
- 1 lžička asijského koření (nebo indického, dle chuti)
- špetka kurkumy
- 2 stroužky česneku
- na dochucení: sůl, umeocet, rýžový ocet
Jak připravit citrónovou omáčku s fazolemi
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek se solí.
- Jakmile zezlátnou, posypeme kořením, přidáme fazole a orestujeme.
- Zalijeme trochou vody a vaříme 2 minuty.
- Přidáme citronové pyré, zamícháme a vypneme.
- Dochutíme dle chuti octy.
- Podáváme nejlépe s rýží nebo třeba plackami.
Praktické
- Toto jídlo výborně osvěží v horkých letních dnech.
- Doporučujeme použít máslové fazole nebo fazolky navi.
Obměna
- Pokud nemáte citronové pyré, můžete použít citronovou šťávu a kůru.
- Jako koření je výborné asijské bylinky od Kotányi nebo různé indické směsi, které obsahují kurkumu, citronovou trávu, koriandr, římský kmín, zázvor aj.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let (kvůli fazolím, koření a exotickému citronu).
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Zajímavá nová chuť “Indie”, díky tomu citrónu. Dělala jsem jako rychlojidlo jenom pro manžela, takže jsem ho mohla udělat pikantnější. A prý moc dobré 👍