Miluji citrón, ale nebaví mě strouhat citronovou kůru a mačkat citronovou šťávu. Máte to stejně? Proto jsem vymyslela vychytávku, jak citron zpracovat 2v1, kterou můžete mít pořád v lednici po ruce. Hodí se jak do dezertů, sladkého pečení, limonád, zmrzlin, tak do indických jídel a osvěžujících omáček!
- 1 celý BIO citron
- voda dle potřeby (cca 1/3 hrníčku)
Jak připravit citronové pyré do receptů
- BIO citrón omyjeme pod teplou vodou.
- Překrojíme ho a vyndáme pecky (nemusíme všechny, pokud máme dobrý mixér, rozmixuje je).
- Citron dáme do blenderu s trochou vody a rozmixujeme na hladké pyré.
- Přemístíme do uzavíratelné krabičky a skladujeme v lednici.
Praktické
- Používáme do sladkého pečení, dezertů, zmrzlin, krémů, limonád, osvěžujících slaných omáček, indických jídel aj.
- Toto pyré se dělá pouze z BIO citrónů, ty neBIO mají velmi silně chemicky ošetřenou kůru.
Obměna
- Takto můžete připravit i BIO limetku nebo třeba pomeranč.
Děti
- Dětem do jídla můžeme příležitostně použít až od 1,5 roku.
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě
chybí energie, trápí vás
únava nebo máte
kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Letní pochoutka, kterou jsem našla právě teď a do dezertů mě moc láká – citrony zbožňuju. Ale v chladnu není spotřeba tak velká – nevíte, prosím, jak dlouho připravené pyré v ledničce přežije zdravé? Moc díky.