Domů > Zdravé recepty > Zavařování, nakládání

Máte rádi v receptech citrón? Zkuste tuto vychytávku

Uvařeno

Miluji citrón, ale nebaví mě strouhat citronovou kůru a mačkat citronovou šťávu. Máte to stejně? Proto jsem vymyslela vychytávku, jak citron zpracovat 2v1, kterou můžete mít pořád v lednici po ruce. Hodí se jak do dezertů, sladkého pečení, limonád, zmrzlin, tak do indických jídel a osvěžujících omáček!

Ingredience
  • 1 celý BIO citron
  • voda dle potřeby (cca 1/3 hrníčku)

Skoro každá žena v některém období svého života začne přemýšlet nad tím, jestli je její váha ideální a jak by ji mohl...

Jak připravit citronové pyré do receptů

  1. BIO citrón omyjeme pod teplou vodou.
  2. Překrojíme ho a vyndáme pecky (nemusíme všechny, pokud máme dobrý mixér, rozmixuje je).
  3. Citron dáme do blenderu s trochou vody a rozmixujeme na hladké pyré.
  4. Přemístíme do uzavíratelné krabičky a skladujeme v lednici.

Praktické

  • Používáme do sladkého pečení, dezertů, zmrzlin, krémů, limonád, osvěžujících slaných omáček, indických jídel aj.
  • Toto pyré se dělá pouze z BIO citrónů, ty neBIO mají velmi silně chemicky ošetřenou kůru.

Obměna

  • Takto můžete připravit i BIO limetku nebo třeba pomeranč.

Děti

  • Dětem do jídla můžeme příležitostně použít až od 1,5 roku.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Krákora
15. 11. 2019

Letní pochoutka, kterou jsem našla právě teď a do dezertů mě moc láká – citrony zbožňuju. Ale v chladnu není spotřeba tak velká – nevíte, prosím, jak dlouho připravené pyré v ledničce přežije zdravé? Moc díky.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

142
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Fazole v osvěžující citrónové omáčce

V letních dnech je třeba osvěžení a ochlazení. Na to se skvěle hodí právě citron. Už jste ho zkoušeli použít celý i s kůrou do omáček? V kombinaci s máslov...

Osvěžující citrónovo-kokosový pudink z jáhel

Zdravý dezert bez cukru a dokonce i bez sladidla? Jde to. Tento jáhlový pudink sladidlo ani nepotřebuje, maximálně ovoce na ozdobu. Díky dvěma hlavním ingr...

Nudle s brokolicovým pestem a fazolemi

Máte rádi pesto, ale nemáte zrovna po ruce čerstvé bylinky? Zkuste tuto luxusní verzi italských těstovin s pestem – místo bylinek zde hraje hlavní ro...
1
30

Křehký dort s “tvarohem” a lesním ovocem (bezlepkový)

Lesní plody přímo vybízí k tomu, abychom z nich něco připravili. Vždycky jsem měla ráda různé tvarohové a jogurtové verze dortíků s ovocem, tak jsem hledal...

Nepečená dvoubarevná bábovka

Dvoubarevná bábovka bez pečení. Hodí se jako bleskurychlý dezert pro návštěvu.

7 důvodů, proč tropické ovoce patří do tropů, ne na náš stůl

Tropického ovoce je v létě velmi lákavé svými barvami, šťavnatostí a osvěžující exotickou chutí. V zimě ho zase jíme kvůli vitamínu C. Málokdo ale ví, jak ...