Domů > Zdravé recepty > Zavařování, nakládání

Máte rádi v receptech citrón? Zkuste tuto vychytávku

Uvařeno

Miluji citrón, ale nebaví mě strouhat citronovou kůru a mačkat citronovou šťávu. Máte to stejně? Proto jsem vymyslela vychytávku, jak citron zpracovat 2v1, kterou můžete mít pořád v lednici po ruce. Hodí se jak do dezertů, sladkého pečení, limonád, zmrzlin, tak do indických jídel a osvěžujících omáček!

Ingredience
  • 1 celý BIO citron
  • voda dle potřeby (cca 1/3 hrníčku)

Není to jen o jídle…je to i o tom, co následuje. Snad vás tedy s blížícím se silvestrovským veselím pobavíme př...

Jak připravit citronové pyré do receptů

  1. BIO citrón omyjeme pod teplou vodou.
  2. Překrojíme ho a vyndáme pecky (nemusíme všechny, pokud máme dobrý mixér, rozmixuje je).
  3. Citron dáme do blenderu s trochou vody a rozmixujeme na hladké pyré.
  4. Přemístíme do uzavíratelné krabičky a skladujeme v lednici.

Praktické

  • Používáme do sladkého pečení, dezertů, zmrzlin, krémů, limonád, osvěžujících slaných omáček, indických jídel aj.
  • Toto pyré se dělá pouze z BIO citrónů, ty neBIO mají velmi silně chemicky ošetřenou kůru.

Obměna

  • Takto můžete připravit i BIO limetku nebo třeba pomeranč.

Děti

  • Dětem do jídla můžeme příležitostně použít až od 1,5 roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Krákora
15. 11. 2019

Letní pochoutka, kterou jsem našla právě teď a do dezertů mě moc láká – citrony zbožňuju. Ale v chladnu není spotřeba tak velká – nevíte, prosím, jak dlouho připravené pyré v ledničce přežije zdravé? Moc díky.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

13
40

Citrónová buchta z dýně

Jednoduchá buchta z dýně krásně voní a chutná po citrónu. Díky dýni je vláčná a my si ji zařadili mezi oblíbené dezerty. Je opět bez cukru, mléka, bílé mou...
83
43

Křehký dort s “tvarohem” a lesním ovocem (bezlepkový)

Lesní plody přímo vybízí k tomu, abychom z nich něco připravili. Vždycky jsem měla ráda různé tvarohové a jogurtové verze dortíků s ovocem, tak jsem hledal...

Tofu “tvarohová” náplň do štrúdlu

Luxusní “tvarohová” náplň z tofu tvarohu do štrůdlů, koláčů, buchet, palačinek nebo jen tak jako dezert.

Kváskový celozrnný mazanec (vegan)

Nadýchaný velikonoční mazanec zcela bez cukru, vajec a mléka si můžete připravit snadno doma. Kupované mazance z bílé mouky strčí tenhle poctivě kynutý do ...

Balíček od moře (fotopostup)

Tento jednoduchý recept bez vážení potravin, je typický pro letní sezónu. Barevná zelenina, bylinky a vůně řasy vás zavedou k moři.