Venku je opět zima a já dostala chuť na něco zahřívajícího, pečeného. Tak jsem si místo klasické obilné kaše udělala trošku netradiční zahřívací verzi - kaši pečenou. Tato kaše má křupavý propečený povrch a uvnitř je příjemně mokrá a kašovitá. Udělejte změnu a zkuste ji!

Ingredience
na 1 porci
  • 50 g jahel
  • 20 g ovesných vloček (příp. bezlepkových)
  • 170-220 ml rostlinného mléka
  • 1/2 – 1 lžička skořice (dle chuti)
  • sůl

Jak připravit zapečenou kaši

  1. Obiloviny promyjeme a nejlépe přes noc namočíme ve vodě (každou obilovinu zvlášť), ale není nutné.
  2. Pokud jsme namáčeli, vodu slijeme a dáme obiloviny (jáhly a vločky) do hrnce. Pokud ne, tak jen propláchneme a dáme do hrnce.
  3. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu.
  4. Osolíme, stáhneme plamen a vaříme cca 20-25 minut, kontrolujeme, zda-li nedochází tekutina, pokud ano, přilijeme mléko.
  5. Předehřejeme si troubu na 200°C.
  6. Jakmile je kaše hotová, přemístíme ji do misky nebo malé formy a dáme do trouby péct cca na 20-25 minut.
  7. Až je povrch kaše zlatavý a upečený, můžeme vypnout a necháme chvíli vychladnout.
  8. Podáváme buď jako snídani například s dušenou dýní, anebo jako dezert třeba s rostlinným jogurtem a ovocem, anebo zalitou obilným sladem či sirupem a posypanou opraženým kokosem nebo oříšky.

Praktické

  • Takto můžeme připravit i zbytky obilovin z lednice. Stačí je trošku rozvařit s rostlinným mlékem a dát péct.
  • Pro bezlepkovou dietu vybírejte bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Můžete dát zapéct jen vločky nebo jen jáhly nebo jakoukoliv jinou kaši, např. rýžovou, kroupovou atp.
  • Pokud chcete dát zapéct kaši z větších zrn, je vhodné ji mírně pomixovat.
  • Místo skořice můžete dát i perníkové koření.

Děti

  • Takto připravenou kaši můžeme dát dětem zhruba od 1 roku.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Chutě na sladké jsou pryč (Kristýna)

Kristýna: Ahoj, já mám dnes vzkaz pro ty, co...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

9 kg dole a tlak zpět v normě (Karin)

Karin: Nepotrebujem už schudnúť, ale jednoducho ma baví byť...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Zhubla jsem 10 kg a zbavila se chuti na sladké (Eva)

Eva: Ahoj Evi. Stravuji se přes dva roky vegetariánsky...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Váha mi ukazuje o 3,4 kg méně, nemohu tomu uvěřit (Monika)

Monika: Krásné ráno, váha mi ukazuje o 3,4 kg...

Každé jídlo mě překvapuje svou chutí a jednoduchostí (Michaela)

Michaela: Dnešní den je 4. dnem s Jíme jinak,...

Zvládl jsem si dva měsíce vařit sám, i když dřív jsem vařit neuměl (Jaroslav)

Jaroslav: Dobrý den, chtěl bych zhodnotit jarní očistu, která...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...
  1. Děkuji, perfektní nápad. Kaše miluji, už vím co budu zítra snídat a to i přesto, že nebude sněžit. Přeji hezký den.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekFunguje to: po celou zimu jsme fit!
Další článekVariace na sojový suk