Venku je opět zima a já dostala chuť na něco zahřívajícího, pečeného. Tak jsem si místo klasické obilné kaše udělala trošku netradiční zahřívací verzi - kaši pečenou. Tato kaše má křupavý propečený povrch a uvnitř je příjemně mokrá a kašovitá. Udělejte změnu a zkuste ji!

Ingredience
na 1 porci
  • 50 g jahel
  • 20 g ovesných vloček (příp. bezlepkových)
  • 170-220 ml rostlinného mléka
  • 1/2 – 1 lžička skořice (dle chuti)
  • sůl

Jak připravit zapečenou kaši

  1. Obiloviny promyjeme a nejlépe přes noc namočíme ve vodě (každou obilovinu zvlášť), ale není nutné.
  2. Pokud jsme namáčeli, vodu slijeme a dáme obiloviny (jáhly a vločky) do hrnce. Pokud ne, tak jen propláchneme a dáme do hrnce.
  3. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu.
  4. Osolíme, stáhneme plamen a vaříme cca 20-25 minut, kontrolujeme, zda-li nedochází tekutina, pokud ano, přilijeme mléko.
  5. Předehřejeme si troubu na 200°C.
  6. Jakmile je kaše hotová, přemístíme ji do misky nebo malé formy a dáme do trouby péct cca na 20-25 minut.
  7. Až je povrch kaše zlatavý a upečený, můžeme vypnout a necháme chvíli vychladnout.
  8. Podáváme buď jako snídani například s dušenou dýní, anebo jako dezert třeba s rostlinným jogurtem a ovocem, anebo zalitou obilným sladem či sirupem a posypanou opraženým kokosem nebo oříšky.

Praktické

  • Takto můžeme připravit i zbytky obilovin z lednice. Stačí je trošku rozvařit s rostlinným mlékem a dát péct.
  • Pro bezlepkovou dietu vybírejte bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Můžete dát zapéct jen vločky nebo jen jáhly nebo jakoukoliv jinou kaši, např. rýžovou, kroupovou atp.
  • Pokud chcete dát zapéct kaši z větších zrn, je vhodné ji mírně pomixovat.
  • Místo skořice můžete dát i perníkové koření.

Děti

  • Takto připravenou kaši můžeme dát dětem zhruba od 1 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...
  1. Děkuji, perfektní nápad. Kaše miluji, už vím co budu zítra snídat a to i přesto, že nebude sněžit. Přeji hezký den.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekEva Cikrytová bude 16.3. hostem na Českém rozhlase
Další článekVariace na sojový suk