Domů Téma Kaše

kaše

Pohanková kaše s mákem

Perfektní vydatná kaši na zimní snídani. Zahřeje, je připravená za pár minut v jednom hrnci a je sladká i když v ní není přidaný žádný...

10 super tipů, jak v kuchyni využít amasaké

Amasaké je původně japonská receptura na přirozeně sladký fermentovaný krém z obilovin. Je tak slaďoučký, že s ním lze doslazovat kaše, zdobící krémy, zmrzliny,...

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít...

Domácí instantní kaše Campa dle Tibeťanů – skvělá cestovní potravina

Campa je ideální pokrm každého cestovatele, který chce jíst zdravě, ale nemá možnost si vařit. Tuto jednoduchou tibetskou instantní kaši si můžete vyrobit doma...

Našlehaná “bramborová” kaše z jáhel. K nerozeznání od klasické!

Věrná alternativa k bramborové kaši bez živočišného mléka a částečně odlehčená květákem. Skvělé příloha například ke grilovanému tofu nebo tempehu!

Ječmenná kaše s mrkví a dýňovými semínky

Ječmen je skvělý při oslabeném trávení, posiluje totiž střeva, žaludek i slinivku. Kaši z něj běžně jedli staří Řekové a Římani. Je vydatná, dává...

“Bramborová” kaše z květáku s karamelizovanou cibulkou

1 menší celý květák 6 lžic mandlového mléka 1 lžíce rostlinného másla nebo kokosového oleje 1 velká cibule Pár žampionů nebo shitake hříbků ...

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Krupicová kaše bez lepku (vegan)

Krupicová kaše je vzpomínkou na dětství... Zkuste ji ve zdravém podání bez lepku, živočišných produktů a bez bílého cukru. Chutná skvěle stejně jako ta...

Dýňová quinoová kaše

Máte po ránu chuť na sladké? Jděte na to chytře. Tato kaše s dýní hokkaido uspokojí vaše mlsné jazýčky a nebude ani třeba ji...

“Carrot Cake” ranní kaše

Kdo by odolal mrkvovému dortu? Tak právě takový nádech má tato ranní kaše. Je slaďoučká po mrkvi, s vůní koření a parádně krémová. Prostě...

Zapečená kaše na snídani nebo svačinu

Venku je opět zima a já dostala chuť na něco zahřívajícího, pečeného. Tak jsem si místo klasické obilné kaše udělala trošku netradiční zahřívací verzi...

Jak si poskládat ranní kaši krok za krokem

Perfektní snídaňové jídlo, na které nemusíte nijak složitě myslet a je pokaždé hotové? Kaše! Dodá energii po ránu a dávají nespočet příležitostí k zařazení...

Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť

Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...

19 TOP tipů, jak využít sezamovou pastou tahini

Tahini nebo-li sezamové máslo se hodí téměř do každého receptu! Dodá krémovitost a pozvedne chuť každého pokrmu. Sdílíme s vámi 19 tipů, kam nejčastěji...

Pohanková kaše

Pohanka je opomíjená obilovina, přitom je tak zdravá a přirozeně bezlepková. Obsahuje řadu flavonoidů, mezi jinými rutin, který pomáhá vstřebat vitamín C a který...

Kokosová kaše z květákové “rýže” (paleo, low-carb, vegan)

Kokos a květák... Dvě hlavní ingredience této nízkosacharidové kaše. Květák v tomto receptu zcela nahradí vařenou rýži. Variabilní recept, který si můžete dochutit pokaždé...

Dýňová kaše s jáhlami

Výborná přirozeně nasládlá dýňovo-jáhlová kaše, která může sloužit jako uspokojující sladká snídaně, dezert nebo příloha k pečené zelenině, špízům či "řízečkům".

Opečená cuketa s krémovou rýží

Lahodná krémová rýže s opečenou cuketou jako "třešničkou na dortu". Lehká a rychlá snídaně nebo večeře například s uzeným tofu nebo tempehem.

Rýže a quinoa se zeleninou na oregánu

Lehká snídaňová kaše s letní zeleninou, vám dodá energii na celé dopoledne.

Tradiční strava našich předků

Myslíte si, že snídat polévku a jíst obilné kaše je novodobý vynález? Víte, odkdy se u nás jedí brambory a co bylo na talíři...

Jáhlový dezert s čokoládou a kokosem (bez mléka a cukru)

Když vás honí chuť na čokoládu, ale chcete se vyhnout cukru, je tu elegantní a velmi chutné řešení - horký dezert s kakaovými boby...

Raffaello jáhlová kaše

S tímto receptem si Raffaello můžete bez výčitek dopřát i na snídani v podobě teplé kaše. A pokud vám náhodou zbytek této kaše zůstane...

Jak používat obilné vločky

Svačina do skleničky Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...

Problémová stolice dětí

Ptáte se, jaké jsou příčiny mazlavé stolice u dětí a proč zabere suchý rohlík. Ptáte se, jak má stolice vypadat, kdy už jde o...

Rýžovo-jáhlová kaše (snídaně nebo dezert)

Potřebujete rychle dezert pro návštěvu nebo svačinu pro dítě? Pokud chcete vyrobit občerstvení a přitom se věnovat návštěvě a nestát u plotny, vyzkoušejte tento...

Rýžová kaše s natto a restovanou zeleninou

Kombinace rýžové kaše, zajímavě okořeněné zeleniny, natta a čerstvého salátu nás dostala. Vypadalo to jako docela rychlé obyčejné jídlo, ale shodli jsme se, že takovou...

Cizrnová pomazánka

"My máme paštiku?!" divil se před několika lety můj muž, když jsem tuhle pomazánku dělala poprvé. Cizrnová pomazánka je hitem jak u nás doma,...

Rýžová léčebná kaše – Congee

Tradiční čínská každodenní snídaně. Velmi výživná, dobře stravitelná a jednoduchá.

“Bramborová” kaše s restovanou zeleninou

Takovéhle kaše jsme si dávali první tři roky jiného vaření na snídani. Od té doby, co snídáme jen polévky, dáme si takovou kaši s...

Rýžová kaše se lněným semínkem a zeleninou

Rýže a lněné semínko je osvědčená kombinace. A kaše z těchto dvou ingrediencí je také výtečná. K tomu kopec restované zeleniny a máte rychlou...

Jáhlová kaše

Naše oblíbená bezlepková varianta snídaňové kaše nebo lehké večeře.

Hladká kaše z rýže a jahel se sladkou zeleninou a dýňovým...

Oblíbená rychlovka v naší rodině. Kombinace jahel a bílé rýže a k tomu na sladko upravená zelenina jsou jedním z favoritů, který si žádají...

Jak ráno zvládneme uvařit snídani, oběd a svačinky do školky s...

Jak to děláme my? Při našich seminářích si lidé námi uvařené jídlo velmi pochvalují a jsou často překvapeni, jak moc jim chutná. Těší se, jak...

Jak a co zdravě snídat – doma i v práci

Snídaně je základ dne, o tom není pochyb. Jakou ale zvolit, abychom měli dostatek energie, ale zároveň se necítili těžcí? Pojďme si vzít inspiraci...

Jáhlovo-batátová “bramborová” kaše

Když jsem objevila tento recept, přestala jsem toužit po bramborové kaši. Jáhlovo -batátová kaše je výborná příloha ke karbanátkům a je vhodná i pro...

Rýžová kaše s dušenou dýní

Velmi chutná snídaně, která bude chutnat hlavně dětem. Dýně má krásnou oranžovou barvu a výtečnou chuť. Nadchne vás nový způsob a chuť dušené zeleniny,...

Vločková kaše se “špekem”

Asi vás překvapí, že se tady vyskytuje slovo špek, ale když se začtete do receptu, zjistíte, že se o opravdový špek vůbec nejedná. Rychlá...

Rýžovo-kukuřičná kaše

Můj muž kukuřičnou kaši zrovna nemusí, ale tahle kombinace mu chutná moc. Ať chcete základ na dezert, kaši na snídani nebo rychlou večeři, určitě...

Rýžová kaše se slunečnicovými semínky

Ať jsme udělali jakoukoli kombinaci obilí a semínek v mlékovaru, vždycky nám zatím chutnalo. Další naše oblíbená je kombinace rýže a slunečnicových semínek. Můžete...
Téma: rýže, zavářka, hřiby, co snídat, sezamová pasta, bílá mouka, pražená slunečnice, dýňové semínko, hrušky, pomazánka, kuličky, dýňová semínka, pšeničné vločky, ječmenná kaše, pórek, půst, pohanka, polévky, krupicová kaše, frgály, dochucovadla, ječmen, crumble, mandlová smetana, mrkvový dort, kaše, sladká kaše, bezlepková dieta, křížaly, kroupy, ovesné vločky, mléko, Vladimíra Strnadelová, drobenka, mletý zázvor, bez sacharidů, úroda, cizrna, obilná kaše, pohanková krupice, zavařování, krém, šlehačka, sušenky, kašovitá strava, rychlá kaše, stir fry, mandlové mléko, sladká paprika, sladká chuť, celozrnné potraviny, maso, chleba, Hokaido, celozrnné pečivo, oves, tuk, batátová kaše, kaše z obilí, rostlinné mléko, mandle, džem, kombinace obilí a ovoce, co jíst při nemoci, amasaké, smažená cibulka, sezamové seminko, tahini, koláč, congee, čím sladit, Klub Jíme Jinak, ranní kaše, svačina, dýně máslová, kaše na snídani, vločková kaše, bramborová kaše, fit strava, psyllium, svačinka, kvašená zelenina, strava při cestování, kaše s ovocem, sušený zázvor, houbařská sezona, omáčky, amasaké koláč, květák, amasaké krém, sezóna zima, ořechy, jáhelník, vhodné na cesty, vločkové knedlíky, amarantové vločky, sušená jablka, flapjack, omáčka, pestrost, pohankové vločky, domácí instantní kaše, obiloviny, chuť na sladké, strava na cestách, shiromiso, pleťová maska, oběd, jídlo na cestách, práce, sušení, hummus, amazake, rýžový krém, pšenice, kaše naslano, kokosový olej, zdravá snídaně, cibule, vločky do polévky, alergie na mléko, amasaké mléko, děti od roka a půl, lněné semínko, kvašené zelí, quinoové vločky, sezamové máslo, jarní cibulka, jak začít, zpracování ovoce, salát, děti, karbenátky, celozrnné těstoviny, tortilla, zahřívací jídla, koláče, otruby, sezóna léto, rychlovka, jáhly, bez laktózy, bez mouky, kaše se zeleninou, kaše z ječmene, ovoce, kaše z jáhel, muškátový oříšek, jak zpracovat ovoce, celer

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?