Nejlepší recepty vznikají neplánovaně a často z různých zbytků. Kombinace polentového knedlíku a vařeného hrachu s trochou koření a zeleniny mě opět mile překvapila.
pro 4 porce
- 1 větší cibule
- kousek červené papriky nebo kapie (není nutná)
- 1 hrnek uvařeného hrachu
- 1 polentový knedlík (cca 20 cm)
- jarní cibulka
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- umeocet
Jak připravit bleskovou večeři
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, papriku a trochu osolíme.
- Restujeme asi 5 minut a mezitím si nakrájíme polentový knedlík na malé kostičky.
- Přidáme ho k cibuli a trochu opečeme na pánvi. Nezapomeňme občas zamíchat.
- Přidáme hrnek uvařeného hrachu, nakrájenou jarní cibulku, česnek, kmín a chvilku povaříme společně.
- Dochutíme umeoctem podle potřeby.
Kombinujeme
- K této směsi nezapomeňte přidat kvašenou zeleninu a hodí se i napařená zelenina nebo v úpravě nishime.
Obměna
- Hrách můžete nahradit i zelenou čočkou nebo jinou luštěninou.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 1,5 roku, ale dochuťte šetřete se solí, kořením a umeoctem.
PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!
Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Skvělá inspirace, základem klasicky kořenová zelenina, kousek jarní cibulky a mletý koriandr s pískavicí. Mungo fazolky, zeleninový vývar a polenta na větší kusy… Rychlé, chutné, výživné :)