Kaše jsou jednoduché, dají se obměňovat do nekonečna, mohou být tedy pokaždé jiné a člověka nikdy nemůžou omrzet. Pokud patříte mezi milovníky hub, nenechte si ujít tuto houbou verzi. Je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • hlíva ústřičná
  • houby Cyclocybe aegerita nebo jakékoliv jiné
  • česnek
  • červená čekanka
  • červená mizuna
  • zelená mizuna
  • tamari
  • sůl
  • olej
  • 6 vlašských ořechů
  • 1 hrst hrášku
  • fenyklová nať

Jak připravit rýžovou kaši s houbami

  1. Rýži propláchněte studenou vodou, dejte do hrnce, přidejte vodu v poměru 1 díl rýže na 10 dílů vody, přiveďte k varu a vařte, dokud se voda nevstřebá. Ideální je vařit ji s kouskem mořské řasy. Případně použijte rýžovar.
  2. Nalijte olej do pánve, rozehřejte, přidejte česnek (lze použít čerstvé zelené listy). Mírně osmahněte. Přidejte vlašské ořechy, hrášek a houby.
  3. Osolte, promíchejte a orestujte.
  4. Nasekejte listy čekanky, fenyklu a mizuny.
  5. Vložte rýžovou kaši do misky, přidejte houby, posypejte čerstvými bylinkami a dochuťte tamari.

Praktické

  • K vaření rýže doporučujeme dostatečně velký hrnec, aby z hrnce neutíkala pěna, která se při vaření tvoří. Pokud je pěna šedá, sebereme ji sítkem. Kaši si můžeme navařit na několik dní dopředu a skladovat v lednici. Pokud budete mít rýži uvařenou předem, je příprava tohoto jídla otázkou několika minut.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv houby.
  • K přípravě rýžové kaše je vhodná také rýže natural nebo jakákoliv jiná.
  • K houbám a ořechům ladí nahořklá červená čekanka, ale lze nahradit i třeba rukolou, nebo petrželkou. To samé platí o mizuně.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

18 kg dole a energie tolik, že se nepoznávám (Lenka)

Lenka: Já se nepoznávám, jsou čtyři hodiny odpoledne a...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept :-) Dnes upečeno a...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Zhubla jsem, mám lepší náladu a jsem čilá od rána do večera (Jana)

Jana: Kurz jsem dokončila asi před 14 dny. Pomohl...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Ta jídla jsou VYNIKAJÍCÍ (Ivana)

Ivana: Hezký den, musím říct, že jsem obědy a...

Jídlo je perfektní, i děti uždibují (Lada)

Lada: Dneska třetí den a jídlo za mě perfektní....

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKámoš
Další článekNejlepší zima co jsem zažila