Amarant je velmi výživný, stačí ho přidat trošku a zásadně se zlepší nutriční hodnoty. Já ho ráda přidávám do rýže.

Ingredience
pro 6 porcí

 

  • 4 lžíce amarantu
  • 1 hrnek rýže
  • 2,5 hrnku vody
  • špetka soli

Postup

  1. Rýži propláchneme ve studené vodě a vložíme do hrnce.
  2. Přidáme amarant.
  3. Zalijeme vodou, přidáme špetku soli, přiklopíme a dáme vařit.
  4. Přiklopíme, zmírníme plamen na minimum a vaříme cca 15 minut do vstřebání vody.
  5. Můžeme nechat ještě pár minut nechat dojít pod pokličkou.

Praktické

  • Amarant v této úpravě zůstane al dente, pokud chceme zvýšit jeho využítí, můžeme ho předem namočit.

Obměna

  • Rýži můžeme vyměnit za celozrrnnou, pak je vhodné obě obiloviny společně na pár hodin nebo přes noc namočit.

Kombinujeme

  • Uvařené obilí použijeme jako přílohu k luštěnině a zelenině, pokud chceme připravit kompletní talíř. Pokud chceme jen lehčí večeři, přidáme pouze tepelně upravenou zeleninu.

 

Děti

  • Miminkům nesolíme a přidáme vodu, aby bylo obilí měkké. Nejmenším pasírujeme.

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. I toto takřka stopové množství amarantu bylo rodinou detekováno a příloha tím pádem odsouzena ke konzumaci pouze v nejnutnějšímu množství. No nic, budou to mít v knedlíku. Mě osobně amarant teda moc chutná i samotný. Škoda, že jsem ho neobjevila dřív.

    • Mě taky moc chutná, ale někomu vadí ta křupavě žvýkavá konzistence. Jdete na to dobře – do knedlíku s tím 🙂

    • Objevila jsem další uplatnění: suši – nechala jsem si to tedy schválit, abych pak nejedla všechny porce sama a prošlo to.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKváskový chléb s dýňovými semínky a vařenou rýží
Další článekJaké potřeby má průměrná žena a jaké potřeby máte vy?