Amarant je velmi výživný, stačí ho přidat trošku a zásadně se zlepší nutriční hodnoty. Já ho ráda přidávám do rýže.
Ingredience
pro 6 porcí

 

  • 4 lžíce amarantu
  • 1 hrnek rýže
  • 2,5 hrnku vody
  • špetka soli

Postup

  1. Rýži propláchneme ve studené vodě a vložíme do hrnce.
  2. Přidáme amarant.
  3. Zalijeme vodou, přidáme špetku soli, přiklopíme a dáme vařit.
  4. Přiklopíme, zmírníme plamen na minimum a vaříme cca 15 minut do vstřebání vody.
  5. Můžeme nechat ještě pár minut nechat dojít pod pokličkou.

Praktické

  • Amarant v této úpravě zůstane al dente, pokud chceme zvýšit jeho využítí, můžeme ho předem namočit.

Obměna

  • Rýži můžeme vyměnit za celozrrnnou, pak je vhodné obě obiloviny společně na pár hodin nebo přes noc namočit.

Kombinujeme

  • Uvařené obilí použijeme jako přílohu k luštěnině a zelenině, pokud chceme připravit kompletní talíř. Pokud chceme jen lehčí večeři, přidáme pouze tepelně upravenou zeleninu.

 

Děti

  • Miminkům nesolíme a přidáme vodu, aby bylo obilí měkké. Nejmenším pasírujeme.

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...
  1. I toto takřka stopové množství amarantu bylo rodinou detekováno a příloha tím pádem odsouzena ke konzumaci pouze v nejnutnějšímu množství. No nic, budou to mít v knedlíku. Mě osobně amarant teda moc chutná i samotný. Škoda, že jsem ho neobjevila dřív.

    • Mě taky moc chutná, ale někomu vadí ta křupavě žvýkavá konzistence. Jdete na to dobře – do knedlíku s tím 🙂

    • Objevila jsem další uplatnění: suši – nechala jsem si to tedy schválit, abych pak nejedla všechny porce sama a prošlo to.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKváskový chléb s dýňovými semínky a vařenou rýží
Další článekJaké potřeby má průměrná žena a jaké potřeby máte vy?