Domů > Zdravé recepty > Nápoje

Léčivý nápoj z fazolí adzuki na posílení ledvin

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Je zima a na řadě jsou proto naše ledviny a močový měchýř. Silné ledviny značí silnou osobnost a jsou zdrojem životní energie, tedy vlastně i dlouhověkosti. Oslabené ledviny z nás dělají ustrašené jedince, kteří se bojí změny a bojí se rozhodnutí.  Ledviny dostávají na frak v těhotenství, při porodu, při kojení, v chladu a při stresu. Takže většina z nás by jim teď měla věnovat zvýšenou pozornost a posílit je třeba vývarem z fazolí azuki. Ten totiž funguje jako lék při chorobách ledvin, podporuje tvorbu moči a je vhodný pro diabetiky.

Ingredience
pro 2 porce
  • 1/2 hrnku fazolí azuki
  • 2,5 hrnku  vody
  • asi 5 cm řasy kombu
  • 1 lžička sojové omáčky
  • na vaření nekovový hrnec
  • na slívání nekovové sítko

Jak připravit léčebný nápoj z fazolek adzuki

  1. Fazole omyjeme ve studené vodě.
  2. Bez namáčení dáme vařit do normálního hrnce spolu s řasou kombu.
  3. Vaříme na mírném plameni 40 minut.
  4. Fazole přecedíme přes plastové nebo proutěné sítko do 2 hrnečků.
  5. Do každého přidáme pár kapek až půl lžičky sojové omáčky.

Praktické

  • Na vaření je ideální smaltovaný, skleněný nebo keramický hrnec.
  • Podáváme teplé 2x denně (ráno a večer), pijeme jako kúru týden až 4 týdny, ne však déle. Pak je potřeba udělat pauzu.
  • Díky sojové omáčce chutná jako řídká fazolová polévka.
  • Fazolky se často také najdou pod názvem azuki, jedná se o tyto fazole a různě psaný název.
  • Fazole je možné i předem namáčet, ale není to nutné.

Děti

  • Nápoj má stahující účinek, podáváme tedy dětem cca od 2 let po konzultaci s celostním lékařem, ubereme jim sojovou omáčku.

 

 

.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj lidičky, a co s těma fazolema? Ty vyhazujete? Díky za odpověď.

Dobrý den,
jsem v tomto úplně nový tak se omlouvám, protože nikdy jsem se o vaření a jídelníček moc nestaral a myslím, že to byla chyba . Je mi 19 let mám už 5 měsíců tinnitus a dočetl jsem se, že uši souvisejí s ledvinami a chci se zeptat ve všech článcích o Adzuki, že je nutné vařit na ohni, můžu fazole dát klasicky na sporák místo ohně? (Myslím sporák na elektriku) Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...

Horká chilli čokoláda bez cukru a bez mléka

Když na vás v tomhle počasí přijde chuť dát si něco sladkého a pikantního na zahřátí, zkuste domácí horkou čokoládu. Samozřejmě bez mléka a bez cukru. Urči...

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí fazolový tempeh. Ukáž...

Zeleninový nákyp s adzuki fazolemi

V chladném období přijdou k chuti různé pečené dobrůtky. Jednou z populárních v naší kuchyni je fazolový nákyp. A protože je v něm dost mangoldu, je zajíma...
2
10

Pestrý teplý zimní salát s pečenou zeleninou

Jeden z luxusních zeleninových salátů pro chladné dny. Potěšíte jím každého, kdo miluje pečenou zeleninu!

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.