- 200 g špaldové mouky (jiné celozrnné)
- alespoň 300 g syrové červené řepy
- dvě hrsti rozinek
- kypřící prášek bez fosfátu
- lžičku skořice
- 4 lžíce ovocenky / obilného sirupu
- 3 lžíce sušeného sladu / obilného sirupu
- 1 dcl rostlinného mléka nebo vývaru z řepy
- 3 lžíce kvalitního kakaa nebo karobu
- 50 ml rostl. oleje
Postup
- Červenou řepu dáme vařit ve slupce. Vaříme asi hodinu. Pak prudce zchladíme a oloupeme.
- Uvařenou řepu rozmixujeme do hladka, společně s rozinkami.
- V misce si zamícháme všechny sypké ingredience: mouku, kypř. prášek, skořici, karob (kakao) a následně přimícháme rozmixovanou řepu s rozinkami a zamícháme i s posledními složkami těsta.
- Formu můžeme vysypat kokosem nebo použít pečící papír. Pečeme přibližně 25 minut na 180°C.
Praktické rady
Po vychladnutí doporučuji potřít domácí zavařeninou a na vrch ještě karobovou polevou ze zdejšího webu.
Vyzkoušeno Jíme Jinak
Opravdu výborný dezert, ochutnali jsme ho všichni. Navrch jsem dala marmeládu bez cukru a byly by skvělá i povidla.
Náš tip
Při mixování červené řepy s hrozinkami přidejte i zbylé tekuté složky – olej, rostlinné mléko, ovocenku. Po důkladném mixování smíchejte se suchými složkami.
Komentáře
jeden recept a kolik variant 😃
Výborné, přidala jsem zbylé sušené meruňky a datle(3+3🤣) a domácí marmeláda z dřínu( tam teda troška cukru je🤷♀️), ale moc dobré. Zkoušeli jsme ještě vlahé👍👏