Čtenářský recept od Chechty, mě natolik zaujal, že jsem se ho rozhodla hned vyzkoušet. A opravdu je luxusní. Vzala jsem ho na ochutnávku k Evě na Sázavu a byl o něj velký boj :-). Chechty píše - Naprosto úžasný dezert z červené řepy, kterému jsem propadla. Všechny recepty jsou uváděné s vajíčky a hordou cukru - naprosto zbytečně. Červenou řepu v jiné podobě nesním, takže sama za sebe doporučuji i mlsným jazýčkům. V receptu jsem použila holandské kakao, které ale můžete bezezbytku nahradit vhodnějším karobem.
Ingredience
malý plech nebo dortovou formu
  • 200 g špaldové mouky (jiné celozrnné)
  • alespoň 300 g syrové červené řepy
  • dvě hrsti rozinek
  • kypřící prášek bez fosfátu
  • lžičku skořice
  • 4 lžíce ovocenky / obilného sirupu
  • 3 lžíce sušeného sladu / obilného sirupu
  • 1 dcl rostlinného mléka nebo vývaru z řepy
  • 3 lžíce kvalitního kakaa nebo karobu
  • 50 ml rostl. oleje
Postup
  1. Červenou řepu dáme vařit ve slupce. Vaříme asi hodinu. Pak prudce zchladíme a oloupeme.
  2. Uvařenou řepu rozmixujeme do hladka, společně s rozinkami.
  3. V misce si zamícháme všechny sypké ingredience: mouku, kypř. prášek, skořici, karob (kakao) a následně přimícháme rozmixovanou řepu s rozinkami a zamícháme i s posledními složkami těsta.
  4. Formu můžeme vysypat kokosem nebo použít pečící papír. Pečeme přibližně 25 minut na 180°C.
Praktické rady

Po vychladnutí doporučuji potřít domácí zavařeninou a na vrch ještě karobovou polevou ze zdejšího webu.

Vyzkoušeno Jíme Jinak

Opravdu výborný dezert, ochutnali jsme ho všichni. Navrch jsem dala marmeládu bez cukru a byly by skvělá i povidla.

Náš tip

Při mixování červené řepy s hrozinkami přidejte i zbylé tekuté složky  – olej, rostlinné mléko, ovocenku. Po důkladném mixování smíchejte se suchými složkami.

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Neuvěřitelných 128 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Včera upečeno a do rána zůstal jenom jeden kousek….. Snížila jsem množství rozinek a dala 4 lžíce dobrosladu. Po upečení potřela švestkovými povidly bez cukru a posypala kokosem. Je to hodně jedlé a když jsem si dala kousek k odpolední ajurvédské kávě tak to bylo božské, děkuji

  2. Tak jsem konečně vyzkoušela, trošku tu řepu cítím i když jsem dala kokosovou mouku s tím, že to provoní ještě lehce kokos. Nicméně dcera si nandala a zbaštila celý talíř. Sice s trochou šlehačky nahoře, ale kdyby tušila co opravdu jí :o). Chuť je zajímavá a čím víc se toho sní, tím je to chutnější :o))))

  3. Dnes jsem červenou řepu nahradila hodně zralými meruňkami – už nevím, co s nimi ! A výsledek je super – je tam cítit ta navinulá chuť meruněk!

  4. Ale sakra to je dobrota! A i v bezlepkové verzi – dala jsme pohankovou a mandlovou mouku. A příště dám min sirupu, sladké je to dost. A ty rozmixovane rozinky to je nápad! Manžel rozinky normálně nejí s mufin zbastil a ještě pochválil ? prý tam nejsou vůbec cítit.

    • To je dobrota, že? Mám tu jednu velkou řepu z podzima a už se na to všichni třeseme :-)) Rozinky nejedl kdekdo, ale takle…pohoda :-))) Díky za zprávičku, Phoebe.

  5. První pokus, 🙂 se celkem zdařil, vypadá to achutná spíše jako perník. 😀 Dala jsem tam totiž kypřící prášek do perníku, protože jiný nemám. Příště zkusím bez něj. Jsem zvědavá, jak bude chutnat po vychladnutí.

  6. Vyborny moucnik, puvodne jsem chtela po upeceni ochutnat jen maly kousek, ale skoncilo to u dvou kusu. Trochu jsem se bala te repy, protoze ji moc nemusim, ale ani tam neni poznat a chutove je to opravdu moc dobre. Doporucuji.

  7. Dokonalé, úžasné, skvělé ? mňam mňam, všichni kdo to nechtějí jsou sami proti sobě. Muž dal přednost kynutemu koláči ž obchodu a neví, o co přichází. .

  8. Tak jsem dnes vyzkoušela variantu se syrovou řepou. Oloupala jsem ji,trochu pokrájela a rozmixovala s olejem a rozinkami,cca vše podle receptu,pekla jsem při 170st asi hodinu. Měla jsem dobré řepy,takže výborné. Už jsem pekla i z vařené řepy,podle mě není v chuti rozdíl. Ale řepy jsou teď sladké,těžko říct,jestli to takhle půjde i po delším skladování. Prozatím super časová úspora 😉

    • Tak to je skvělé zjištění, syrovou jsme se tam bály dát a teď víme, že výsledek je nakonec stejný.

    • Napadá mě, že nebyla dobře uvařená. Uvařená je přirozeně sladká a ztratí tu trpkou chuť.

      • Koupil jsem jí v Lidl už uvařenou.
        Mimochodem – v receptu je váha řepy za syrova. Jak to odpovídá váze uvařené řepy?

        • Neměl by to být velký rozdíl, protože řepu vaříme ve slupce a snad se během varu nenapije 🙂 Jinak já dělám tenhle recept vždy od oka, takže nějaký ten gram sem a tam neřeším.

  9. Ahoj, dort je naprosto vynikající, včera jsem pekla a všem moc chutnal, pomazán rybízovou marmeládou bez cukru a polit polevou a posypany ořechy. Mňam, již zbyl jen kousek. Jen se chci optat, pekla jsem ho hodinu neb byl hodne mokrý a pak dno bylo tužší, měl silnější kůrku – dělala jsem bezlepkovou verzi – rýže a pohanka, může to být důvod? Kůrka mi úplně nevyhovuje. No budu muset ještě péci a zkoušet. Pokud by někdo měl podobnou zkušenost a věděl, co s tím budu ráda za radu. Děkuji a mějte se krásně

    • V dezertech (online kurz) máme i bezlepkovou verzi, ta byla v pohodě, dělám ji často. Ještě je varianta to napařit, aby nebyla kůrka.

  10. Dnes jsem dort nakrojil a syn se dožadoval své porce. Moc mu chutnal a přidával by si do aleluja 😀 Jen kdyby věděl, že je tam řepa 😀 Ale chtěla jsem se zeptat, čím to může být, že je koláč trochu nahořklý. Pozměnila jsem ingredience a místo ovocenky a sladu jsem dala datlový sirup. Není to nic výrazného, ale trochu hořkosti tam je.,. i když jsem ho pekla s láskou 🙂

    • Je to pečené v klasické dortové formě, záleží zda ho rozřežete na 12 kousků či na více.

  11. Opravdova basta, delala jsem s datlovo oriskovym kremem a vsichni jsme si strasne pochutnali! Moc diky.. 🙂

  12. Tento dezert dělám pravidelně, je úplně skvělý!!! Všichni po mě vždycky chtějí recept a nevěří, že je z červené řepy a takhle zdravý 🙂 Dávám i jahelnou mouku, když nemám špaldovou a místo ovocenky a sleděnky med…a taky trochu rumu (dají se v něm namočit rozinky). A pak na talířek přidávám na ozdobu naložené brusinky a ta kombinace je úchvatná… Díky za recept, je fakt báječný 🙂

  13. skvělý recept. dělala jsem z jáhlové mouky, bez ovocenky, kombinaci kakao a karob plus kokos i dovnitř a pochutnali si všichni…

  14. Dnes jsem vyzkoušela tento recept. Výsledek byl dokonalý. Úžasná chuť. Mouku jsem použila mix rýžové a pohankové, mléko kokosové a do těsta jsem přidala ještě celé rozinky a vlašské ořechy. Manžel si svou porci doplnil marmeládou. Mi to chutnalo i bez ní. Určitě ho budu péct často, protože mi na zahrádce dozrává řepa. 🙂 Děkuji za recept.

  15. Dobrý den,i já jsem vyzkoušela a je luxusní. Dělala jsem bezlepkovou variantu s pohankovou moukou pro kamarádku. Měl obrovský úspěch. Děkuji za recept. 🙂

      • Vyzkouseno. Pouzila jsem cukrovou repu, mouku pohankovou a misto kakaa ci karobu dala mak a mohu jen doporucit. J.

        • Super, díky za otestování, Jitko! Díky Tobě mám doma taky jeden kousek a určitě taky zkusím tuhle světlou variantu.

  16. Musím se přidat k fandům tohoto dezertu. Včera vyzkoušen v bezlepkové verzi z rýžové a kukuřičné mouky a fakt lahůdka!!! Místo hrozinek jsem přidala sušené meruňky. Všichni si pomlaskali vč. mého muže! 🙂

  17. Díky, vyzkoušeno a snědeno! :o) Zařazuji mezi prima rychlé buchty a tahle s tou barvou, ta prostě bude menstruační! :o)

  18. Pekla jsem ho poprvé před týdnem, byl prý výborný(nestihla jsem ochutnat a byl fuč),
    mé 87 leté tchýni chutnal tak, že chtěla recept. Tak teď si ho dělám znovu.

  19. Mooc dobré, poprvé jsem pekla s bezcukernou marmeládou navrch, podruhé jako narozeninový dort do školky s polevou karobovou zdobenou mandličkama a dokonce jsem uplácala ze směsi kokos, sirup, oves. suš. mléko hmotu a pomocí formičky medvídka. Děti vysmejčili tallíře, to se prý ještě nestalo. Dříve jsem řepný dort dělala dle Kuchařky ze Svatojánu, upravila jsem si pouze ingredience – mouku a sladidlo. Dávaly se tam do těsta ještě sušené brusinky a kousky čokolády – dobrota. Úplně první řepný jsem ochutnala v jedné příjemné kavárně ,kde byla poleva bílá a tuším, že s nějakou mandlovou či lehce do citronova polevou to bude taky dobrota.

    • Na jiný dort jsem dělala figurky z carobové polevy – nechala jsem ztuhnout v silikonové formě, tak to jen ještě k té bílé polevě jako tip :-D.

  20. Pro velký úspěch jsme dnes zopakovali tento koláč na plech (tedy zhruba v dvojnásobném množství) a opět naprosto vynikající. A to byl tentokrat pouze potreby povidly bez další čoko polevy. Tenhle se u nás zabydlí, půl plechu je zas pryč :-0

  21. S čoko polevou sladstar a posypano kokosem (inspirováno Martinem níže) skvostná zalezitost 🙂 dlouho jsem si tak chuťově nezahřešila, opravdu luxusní. Tyhle brownies budou u nás častým ‘hostem’ 😀 plech zmizel do druhého dne…

  22. Už mi tady voní pod nosem. Udělala jsem ho zhruba dvojnásobek, aby vyšel na celý velký plech. Natřela jsem ho povidly a zítra na něj jen dodelam polevu ze sladstaru. Nemuzu se dočkat, až ochutnáme, vypadá báječně 🙂

  23. V úterý jsem pekl a dal 1/3 dávky mouky (kamutová) vařené červené fazole do mixovaného tekutého základu. Řepu jsem pařil 30 min. nakrájenou na kostky a pak mixoval. Nakonec jsem polil čokoládovou polevou z balíčku od Paní Dýně a jemně posypal strouhaným kokosem. Sladil jsem méně, chutná mi tak více.

  24. Take jsem jej upekla pro navstevu…jen jsem dala min karobu a kamaradka hned podle barvy poznala, ze je v tom repa…prohlasila, ze repu vylozene nema rada, ale na tomto si pochutnala a repu tam chutove vubec nepoznala…a aby mi kamaradky udelaly radost, pridaly si dalsi kousek ☺

  25. Tak jsem dnes taky vyzkoušela, manžel miluje sladké a protože jsme čekali návštěvu, tak jsem upekla tento dort, povrch jsem natřela tenkou vrstvičkou karobely (něco jako nutella z karobu). Návštěva ani nepoznala, že je to z řepy 😉 a manžel je nadšený, snědl sám skoro půl plechu 😀

  26. Mohu vřele doporučit pro lidi, co nemusí červenou řepu. Upekla jsem manželovi, kterému se z řepy navaluje už když ji vařím, ale v tomto lahodném dezertu o ni ani netušil a pochutnával si!! Poté, co jsem mu sdělila z čeho to je, tak jej můžu péct častěji 🙂 Mohu všem doporučit!!!

  27. Dobrý večer , včera jsem zkoušela tento recept a je to opravdu vynikajícííí :-).Rodince to také moc chutnalo :-).

  28. Místo špaldové mouky jsem dala kombinaci jáhlové, rýžové a cizrnové+trochu hrašky. Vynikající!!!

  29. mně taky moc chutná :-). Dělala jsem bzl verzi – místo mouky namočenou pohanku – pak rozmixováno všechno společně vč. pohanky. Jen mi tam těch sladidel připadá až moc, ale chápu, že aby byl uspokojen i cukromil, je potřeba řádně osladit (i když míru “hrst” si může každý vysvětlit po svém) . Taky mám trochu problém se sladem a pečením na víc jak 150st. Dnes jsem na to zapomněla a pekla na teplotu uvedenou v receptu a cítím v tom jakoby lehce spálený karamel. Příště ho prostě vynechám nebo použiju sirup nebo víc rozinek.

    • Slávka, mňa by zaujímalo ako to dopadlo s tou pohankou? Z akého množstvo v suchom stave ste urobila dezert? Ostatné suroviny ostali v množstve uvádzanom v pôvodnom recepte? Inak slad na pečenie vôbec nepoužívam, vždy stačia hrozienka, ovocenka a štipka soli, ktorá vyzdvihne sladkú chuť repy, prípadne mrkvy (v mrkvovej verzii). Tá pohánka ma zaujala, pretože zatiaľ používam v takýchto receptoch na bezlepkovú verziu pomleté bezlepkové ovsené vločky. Dík.

      • vše jsem zachovala stejně – takže místo 200g mouky jsem dala 200g namočené pohanky (světlé kroupy, máčené aspoň hodinu, máčecí vodu jsem vylila). Dnes jsem pekla znovu a vynechala slad (zato přidala rozinky a ovocenku) a obojí mi vyšel celkem nadýchaný koláč s pěknými bublinkami. Pokusím se recept sepsat, i když je to jen kombinace tohoto a “pohankového perníku s karobem” z blogu Éthique. Jako první je potřeba zapnout troubu, aby byla v momentě hotového těsta rozpálená, pak rozmixovat vše kromě kypřidla. Když je těsto hladké (tj. ideálně rozmixované), přidat kypřidlo (dávám lžičku sody + 3lžičky kuk.škrobu), vmíchat/krátce vmixovat a rychle na pekáč/do muffinků a do trouby. Pokud by těsto odpočívalo, kypřidlo vyšumí a v troubě nenaskočí. Podrobně najdete na tom zmíněném blogu

          • Dik Slavka, vyskusam. Inak ten pohanovy pernik z ethiqe som uz davnejsie skusala a bol suchy, (potom som ho piekla druhy krat s pridanim struhanych jablk) . Kombinacia s repou to bude ok.

            • čím sušší tím nadýchanější, čím víc jablek/mrkve/cukety/č.řepy, tím hutnější a udusanější i mokřejší. Stejně to ta řepa neosladí a je potřeba vydatně osladit nějak jinak, takže já mam radši, když je víc nadýchanější než hutný, ale to každý dle svých preferencí.

        • Díky Slávko za tip přidat kypřidlo těsně před pečením. Dnes jsem pekla jako narozeninový dort a krásně se povedl. Rozpůlila jsem ho a naplnila krémem z blogu Étique z receptu na čokoládový dort, jen jsem ho udělala bez kakaa, takže to nejen hezky vypadalo, ale i chutnalo výborně!

  30. Naprosto famózní recept. Nechala jsem se jím volně inspirovat, takže nebudu tvrdit, že jsem udělala brownies. Použila jsem řepu, místo špaldové mouky celozrnou žitnou, místo rozinek doma byly datle a brusinky, netuším co je ovocenka, tak jsem jí tam nedávala. Místo sladu jsem dala med a místo oleje bio kokosový tuk. A je to neskutečná mňamina. Už za syrova před pečením to bylo k sežrání. Děkuji!

  31. Povedlo se mi upéct létající talíř… Z trouby jsem vyndala placku vysokou 2 cm. Co myslíte cukrářky, je to málo kypřícího prášku nebo za to může pohanková mouka, velká forma nebo jsem pekla příliš dlouho? Přes hodinu bylo v troubě, pro kontrolu jsem zapichovala špejli a stále se mi zdálo nedopečené…Disk má chuť perníku, rozřízla jsem ho a namazala domácí zavařeninou, nakrájela na čtverečky, muž si pochutnal. Já si dám až se opravdu povede, určitě bude druhý pokus.

    • O moc vyšší to nebude 🙂 nemá být tak nadýchaný jako piškot a ani nikdy nebude.. vždycky bude takový mokřejší, je to řepou. Špejle se bude vždycky zabarvovat a vždycky to prostě bude mazlavější, taky jsem z toho měla mockrát obavy. Opět za to může to množství šťavnaté složky. Vůbec se nebojte. Operujte s přísadami podle libosti a najděte si tu svojí ideální verzi. 🙂

      • Aha, díky za zprávu, v tom případě se do něj znovu s chutí pustím, ale dám mu jen těch 25 minut v troubě a menší formu. Těším se na šťavnatý dezert.

    • :-). To jste mě pobavila, létající talíř. Ono to bývá vlhké kvůli obsahu řepy, asi jste to přesušila. Pečte jen půl hodiny, to stačí.

  32. Tenhle dortík jsem včera upekla a potřela zavařeninou. Dneska jsem dávala do dýňovo cizrnové polévky pastu tahini a něco mě napadlo 🙂 Vymyslela jsem čokoládový krém na tento dortík, který je za minutu hotový: tahini se smíchá s kakaem a jakýmkoli sladem/sirupem a je to! Namazala jsem na tento dortík a jsem totálně čokoládově uspokojena 🙂

  33. Chechty,moc dobré,příště akorát přidám trochu víc mouky:O)))).Naše morče řepu miluje a jsem ráda za tento velmi jednoduchý recept,protože i my máme rádi řepu nasladko to bude poprvé,zítra ho otestují holky….věřím,že nic nezbude.

  34. Ptám se radši předem, Když místo sušeného sladu použiju slad nebo sirup tekutý, můžu třeba vynechat to deci mléka, nebo přidat trocha mouky, ne? Jen že se tohohle čarování od oka trocha bojím, protože nemívá valné výsledky.. 🙂 Díky

    • Ještě můžete slad teplem rozpustit a přidat do těsta a množství mléka se vám potom bude taky upravovat lépe. Bohužel než zkouškou to pravdu asi jinak nepůjde. Pak dejte vědět, myslím že nejsem jediná koho bude zajímat jak to dopade 🙂

  35. Bála jsem se pachuti červené řepy, ale vůbec, je to mooooc dobré!!!! Děkuju za recept, budu dělat asi často 🙂

  36. Výborná záležitost!!!!
    Neměla jsem dost hrozinek, tak jsem přidala datle, nedávala jsem ani ovocenku a výsledek je famózní!

  37. Hmmm! Uzasna vune po celem byte.. o chuti ani nemluve.. Laskomina. Pro Sobotni navstevu snad zbyde, pro tu Nedelni? Mnoo, nevim.. Diky za vyborny recept!

  38. Dobry den, prave jsem teto dortik upekla. Pouzila jsem 500 gr. repy a mam ho jakoby srazeny. Je to v poradku? Sestre vysel konzistencne jako klasicky dort, mne tedy “srazene”. Ale jinak chutove je dobry. Muzete poradit? Dekuji.

      • Já jsem dala řepy jen těch 300g a vyšel mi krásně nadýchaný dortík, takže to asi bude ono. Je to dobrota, už se tady tím s chutí láduje návštěva, která se nad zdravou stravou jinak velice ošklíbá 🙂

  39. Vím, že takhle večer je to celkem čuňačinka, ale neodolala jsem a zrovna si dávám brownies (s domácími povidly a polevou) a kávičku 🙂 je to výborné 🙂

  40. Výborná buchta!! Přidala jsem i strouhanou mrkev. Kamarádka si pochvalovala, že konečeně u někoho na návštěvě mají zdravou buchtu:) a chutnalo i dětem.

  41. Vypadá to opravdu lákavě 🙂 Kolik dáváte kypřícího prášku? A ten sušený slad je na posyp nebo do těsta? Předpokládám, že mouku jste dávali celozrnnou.

    • Ano mouku celozdrnou, sušený slad dovnitř na oslazení těsta 🙂 ale můžete si pak i posypat. Já jsem si na něj u pečení sladkého moc zvykla protože klasický tekutý slad z Bruntálu ovlivňuje potom hustotu těsta (teplem řídne). kypřícího prášku tak polévkovou lžíci. Možná by stačilo i méně… Tak ať se povede 🙂
      Ps: několikrát sem i zapomněla na některou ze surovin a zas až tolik se nestalo 😀

  42. Dobrý den, čím je možné nahradit prosím ovocenku? Máte zkušenost i s nějakou alternativou ke špaldové mouce (obilnina, jina mouka)?
    Děkuji

    • Dále můžete zkusit napařit jablko a rozmixovat ho do těsta a pak přidat méně tekutiny (nebo vynechat a přidat více rozinek, sladu, sirupu)
      Jako alternativu k mouce si tu holky chválí kombinaci rýžové a kukuřičné. Když mám přidávám trochu pohankové, podle toho co je doma 🙂

  43. Děkuji za skvělý recept. I bez zavařeniny a polevy je vynikající. Přemýšlím, že upeču ještě jeden plech. 🙂

    • Dnes jsem pekla tento dezert a opravdu vynikající mňamka a navíc bez výčitek. Jen jsem si říkala, zda ten kypřící prášek se dá něčím nahradit. Kojím a kypřidla mu nedělají moc dobře. Stejně to bylo takové zdrclé konzistečně asi jsem dala více řepy + slad. Zítra upeču znovu.

      • Já mnohdy nedávám nic a nevadí to, musíte holt zkusit, co to udělá. A dejte pak vědět 🙂

  44. Zobrazit všech 128 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMateřské mléko a kojení (I. díl)
Další článekČokoládový dort s citronóvým tvarohem z tofu (bezlepkový, bez cukru, mléka a vajec)