Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Bezlepkový kuskus s cuketou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto

Ras el Hanout – tato směs, původem z Maroka, není ničím jiným než směsí jemného koření. Hlavním rysem tohoto koření je harmonie vůní, vůně skořice, okvětních lístků růží a medu, lehké tóny karamelu a ovocná chuť. Opravdu zajímavá směs! Ochutnejte jí v tomto jednoduchém a rychlém receptu.

Ingredience
2 porce
  • 1 žlutá cuketa
  • 1 zelená cuketa
  • trošku koření ras el hanout
  • čerstvý estragon
  • čerstvá pažitka
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 200 g bezlepkového kuskusu - rýžový nebo kukuřičný

Změna jídelníčku nemusí být vždycky náročná a únavná. Renatě malou chvilku trvalo, než pochopila, al...

Jak připravit bezlepkový kuskus s cuketou

  1. Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu – 200 g kuskusu zalijte hodně teplou, ale ne vařící vodou. Nechte odpočívat 5 minut. Poté kuskus osolte a načechrejte vidličkou. Dejte zatím stranou.
  2. V pánci rozehřejte olej a přidejte nasekané česnekové listy. Přidejte cukety nakrájené na malé kousky a ochuťte trochou soli, kořením ras el hanout a lehce orestujte. Cuketa by měla být křupavá, ne rozvařená. Pokud chcete, opepřete.
  3. Až budou cukety připraveny, zamíchejte je do kuskusu, přidejte pažitku a estragon. Nakonec zakápněte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Rychlé jídlo, které bude během 15 minut na stole. Poslouží jako příloha, předkrm i jako svačinka..

Obměna

  • Můžete použít jakýkoliv kuskus.
  • Já použila koření Ras el Hanout. Pokud ho nemáte, zvolte jakékoliv koření, co vám chutná.

Děti

  • Bez koření a soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dneska uvařeno k obědu, jen malá změna, použila jsem jáhly a quinou. Výborná kombinace chutí!! Měli jsme s freestyle čočkou na kyselo s dušenými ředkvičkami. Bohužel jsem nestačila vyfotit.😋 Tato příloha mi přijde velmi variabilní, ukládám si ji do oblíbených. Ras el Hanout jsem poznala teprve před pár lety a moc ráda ho měním za kari, má takovou orientální chuť. Opět děkuji za recept, Věrko!! 🤗

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...