Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Bezlepkový kuskus s cuketou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto

Ras el Hanout – tato směs, původem z Maroka, není ničím jiným než směsí jemného koření. Hlavním rysem tohoto koření je harmonie vůní, vůně skořice, okvětních lístků růží a medu, lehké tóny karamelu a ovocná chuť. Opravdu zajímavá směs! Ochutnejte jí v tomto jednoduchém a rychlém receptu.

Ingredience
2 porce
  • 1 žlutá cuketa
  • 1 zelená cuketa
  • trošku koření ras el hanout
  • čerstvý estragon
  • čerstvá pažitka
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 200 g bezlepkového kuskusu - rýžový nebo kukuřičný

Michal byl typický cukrovkář druhého typu. V lednu mu naměřili cukr 29 a chtěli ho ihned hospitalizo...

Jak připravit bezlepkový kuskus s cuketou

  1. Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu – 200 g kuskusu zalijte hodně teplou, ale ne vařící vodou. Nechte odpočívat 5 minut. Poté kuskus osolte a načechrejte vidličkou. Dejte zatím stranou.
  2. V pánci rozehřejte olej a přidejte nasekané česnekové listy. Přidejte cukety nakrájené na malé kousky a ochuťte trochou soli, kořením ras el hanout a lehce orestujte. Cuketa by měla být křupavá, ne rozvařená. Pokud chcete, opepřete.
  3. Až budou cukety připraveny, zamíchejte je do kuskusu, přidejte pažitku a estragon. Nakonec zakápněte citrónovou šťávou.

Praktické

  • Rychlé jídlo, které bude během 15 minut na stole. Poslouží jako příloha, předkrm i jako svačinka..

Obměna

  • Můžete použít jakýkoliv kuskus.
  • Já použila koření Ras el Hanout. Pokud ho nemáte, zvolte jakékoliv koření, co vám chutná.

Děti

  • Bez koření a soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dneska uvařeno k obědu, jen malá změna, použila jsem jáhly a quinou. Výborná kombinace chutí!! Měli jsme s freestyle čočkou na kyselo s dušenými ředkvičkami. Bohužel jsem nestačila vyfotit.😋 Tato příloha mi přijde velmi variabilní, ukládám si ji do oblíbených. Ras el Hanout jsem poznala teprve před pár lety a moc ráda ho měním za kari, má takovou orientální chuť. Opět děkuji za recept, Věrko!! 🤗

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...