Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Bezlepkové meruňkové knedlíky ze 3 ingrediencí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Miluji sezónu ovoce, protože si konečně můžu dopřát moje oblíbené plněné ovocné knedlíky. Těsto z jáhel je přirozeně bezlepkové a stačí na něj pouze 2 ingredience. A během chvilky máte vyrobené knedlíky, které chutnají i vypadají jako ty klasické :-)

Ingredience
na cca 20 knedlíků
  • 250 g jáhel
  • cca 1 hrnek kukuřičné mouky
  • špetka soli
  • meruňky

Kdekdo říká, že chce zdravě jíst, ale skutek utekl. Lhát si do kapsy je ta nejhorší varianta, říká J...

  • 250 g jáhel
  • cca 1 hrnek kukuřičné mouky
  • špetka soli
  • meruňky

Jak udělat ovocné knedlíky

  1. Uvařte si jáhly v poměru s vodou 1:2, cca 20 minut.
  2. Jáhly nechejte zcela vychladnout. Klidně i přes noc v lednici.
  3. Do jáhel přidejte špetičku soli a tolik mouky, abyste vytvořili hutné celistvé těsto (jako plastelína).
  4. Rozpulte meruňky.
  5. Odebírejte kousky těsta a balte do nich půlky meruněk.
  6. Zehřejte si velký hrnec plný vody se špetkou soli.
  7. Až voda začne bublat, vložte do ní knedlíky a vařte do vyplavání.
  8. Knedlíky vyberte a nechejte odkapat.
  9. Podávejte například s karobovou polevou.

Obměna

  • Místo karobové polevy můžete knedlíky polít pouze sirupem nebo sladem a posypat mletým mákem, mletými ořechy nebo opraženým strouhaným kokosem.
  • Knedlíky můžete plnit jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborné jsou i jahody a švestky.
  • Pokud nemáte kukuřičnou mouku, použijte například pohankovou. Když netrváte na bezlepkové variantě, lze použít jakoukoliv jinou celozrnnou mouku jako např. pšeničnou nebo špaldovou.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Delala jsem neplnene jablkove knedlicky. Do testa z jahel a mouky se pridaji hrube strouhana jablka asi pul na pul, utvořit malé knedlicky a varit do vyplavani. Sypala jsem makem a polevala rozpustenou smesi ryzoveho sirupu a kokos oleje.

Těsto nám moc chutná. Jáhly jsem uvařila do měkka, takže po zpracování bylo těsto hladké, použila jsem jáhlovou mouku. Knedlíky byly švestkové. Zbytek těsta jsem uvařila jako noky. Druhý den byly se zeleninou (cuketa, cibule, pórek, mrkev a marinované žampiony. Ochuceno tamari a česnekem. Zahuštěno kuzu. Oba obědy měly velký úspěch. :)

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Jahodový želé dezert (bez lepku)

Jahodová varianta na náš oblíbený bezlepkový dezert je velmi osvěžující. Když se podává vychlazený, hravě uspokojí chuť na zmrzlinu. Naše varianta je opět ...

Špendlíková bublanina (bezlepková)

Mirabelky, kterým naše rodina říká lidově špendlíky, dozrávají všude v okolí. Padají po zemi a málokdo se o ně zajímá, přitom je to bezvadné nestříkané ovo...

Meruňky a jablka v citrónovém želé

Neodolala jsem a koupila na trhu meruňky. Nebyly tak zcela zralé, jak vypadaly, tak skončily v citrónovém želé. Vznikl tak nečekaně dobrý recept na osvěžuj...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Nepečený jablečný dort s rybízem

Jestli něco osvěží víc než zmrzlina, tak je to tenhle dort. Jako jako dítě jsem ho milovala a dnes si ho užíváme ve zdravější variantě bez cukru a bez lepk...

Mandlový tapioka pudink s ovocem

Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.