Miluji sezónu ovoce, protože si konečně můžu dopřát moje oblíbené plněné ovocné knedlíky. Těsto z jáhel je přirozeně bezlepkové a stačí na něj pouze 2 ingredience. A během chvilky máte vyrobené knedlíky, které chutnají i vypadají jako ty klasické :-)

Ingredience
na cca 20 knedlíků

  • 250 g jáhel
  • cca 1 hrnek kukuřičné mouky
  • špetka soli
  • meruňky

Jak udělat ovocné knedlíky

  1. Uvařte si jáhly v poměru s vodou 1:2, cca 20 minut.
  2. Jáhly nechejte zcela vychladnout. Klidně i přes noc v lednici.
  3. Do jáhel přidejte špetičku soli a tolik mouky, abyste vytvořili hutné celistvé těsto (jako plastelína).
  4. Rozpulte meruňky.
  5. Odebírejte kousky těsta a balte do nich půlky meruněk.
  6. Zehřejte si velký hrnec plný vody se špetkou soli.
  7. Až voda začne bublat, vložte do ní knedlíky a vařte do vyplavání.
  8. Knedlíky vyberte a nechejte odkapat.
  9. Podávejte například s karobovou polevou.

Obměna

  • Místo karobové polevy můžete knedlíky polít pouze sirupem nebo sladem a posypat mletým mákem, mletými ořechy nebo opraženým strouhaným kokosem.
  • Knedlíky můžete plnit jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborné jsou i jahody a švestky.
  • Pokud nemáte kukuřičnou mouku, použijte například pohankovou. Když netrváte na bezlepkové variantě, lze použít jakoukoliv jinou celozrnnou mouku jako např. pšeničnou nebo špaldovou.

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...
    • Ona se v obchodě snad pohanková ani na hladkou a hrubou nedělí, aspoň já vždy viděla jen sášek s jednou jedinou a ta mi přišla velmi jemná. Doma si melu vlastní a ta je hrubší a ani to nevadí.

  1. Super recept, jsou to první ovocné knedlíky, které jsem podle JJ dělala. S karobem, rýžovým sirupem a olejem z vlašských ořechů jsou mňamkózní.

  2. Děkuji moc za inspiraci. Zrovna jsem si uvařila jáhly, ktere si necham přes noc vychladnout a zitra se tesim jak se povedou. Meruňky u nas proste milujeme

  3. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLéčivý hřib hořčák – zabíjí rakovinu
Další článekDomácí apulianské troccoli s houbovým krémem