Poslední dobou mám hroznou chuť mlsat a proto jakmile se objevily první borůvky, hned jsem přemýšlela co s nimi vyvedu. A tak vznikl borůvkový páj. Pokud nemáte formu se zvlněným okrajem, použijte klidně dortovou.

Ingredience na těsto pro formu o průměru asi 26cm.

  • 1 šálek najemno umletých mandlí
  • 1 šálek jemně mleté celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • 1 dcl sezamového, nebo jiného panenského oleje
  • 1 vrchovatá lžíce sladěnky
  • voda dle potřeby asi 0,5-1dcl  (záleží, jak saje mouka)

Ingredience na zbytek

  • půl litru vanilkového pudinku provamel, nebo jakýkoliv domácí pudink
  • 1 malý sáček práškového agaru 10g
  • asi půl kila borůvek, nebo jiného ovoce
  • 3/4 litru vody + 3 lžíce ovocenky, nebo sladěnky a trochu citrónu

Postup

Všechny uvedené ingrediencí na těsto smícháte a postupně přidáváte vodu, dokud nebude tužší konzistence. Těsto nechte alespoň hodinu v ledničce odpočinout.

Potom těsto zkuste rozválet, nejde to moc dobře a poklaďte celé dno předem vymazané formy olejem. Nejlépe to jde pomocí dlaní uplácat. Okraje vytáhněte asi 5 cm do výšky.  Propíchejte několikrát vidličkou dno těsta a pečte v předem předehřáté troubě asi 10 minut na 200’C.  Nechte vychladnout.

V 3/4 litru studené vody rozpusťte sáček agaru a doslaďte dle chuti ovocenkou, nebo sladěnkou a lžící citrónové šťávy. Za stálého míchání přiveďte k varu a odstavte z ohně. Odeberte asi 2 dcl a nechte chvíli vychladnout (pomáhám si chlazením ve studené vodě ve dřezu) a když bude tekutina začínat tuhnout, nalijte asi šálek agaru (2cdl) do hotového pudinku od Provamelu a dobře promíchejte. Puding nejdřív trochu zřídne, ale pak vám díky tomu po vychlazení pěkně ztuhne a bude držet tvar. Puding nalijte na upečené a vystydlé těsto a na chvilku, asi na 3-5 minut ho dejte do lednice. Zbytek agaru raději udržujte v teple, aby vám předčasně neztuhl. Pokud ztuhne, znovu ho rozehřejte na plotýnce. Na puding naskládejte ovoce dle vaší fantazie a polijte zbylou agarovou hmotou. Dejte do lednice a do hodiny můžete krájet.

Obměna

Ovoce můžete použít jakékoliv. Moc dobré jsou jahody, meruňky, broskve… Můžete tvořit různé obrazce, vše je na vaší fantazii.

Trvanlivost

Tento páj vydrží v lednici asi 3 dny, ale spíš vám ho někdo sní 🙂

Děti

Pokud použijete domácí puding bez cukru a osladíte ho sladěnkou, tak páj mohou děti asi od 1,5 roku. Pokud použijete Provamel, kde je bohužel třinový cukr, počkejte raději až do 2 let věku dítětě a použijte ho spíše na slavnostní příležitost.

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Neuvěřitelných 65 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Mám zkušenosti s tím, že když přidám sladěnku do pudinku tak mi zřídne a už neztuhne. Nebo byl problém jindeí? děkuji

    • sladěnka je na to prevít, rozloží a je z toho voda. Navíc se jí do toho musí dát strašně moc, aby vůbec osladila. Já sladím puding rýž.sirupem.

  2. Pokud to budu péci i s pudinkem tak stačí agar do pudinku zamíchat a ztuhne to díky teplotě v troubě ne?

    • ztuhne, ale myslím, že to bude tak tekuté při lití na koláč, že se to rozleje i tam kam nemá a nasákne se tím těsto místo toho, aby zůstala vrstva želatiny/pudingu, určitě agar rozpustit ve vodě, nesypat prášek do pudingu

  3. Tak koláč mě moc láká vyzkoušet – myslíte, že by to šlo i s pudinkovým desertem od alpro, co se prodává v DM? Nemám s nimi, ani s těmi od Provamelu žádnou zkušenost…

  4. A komu se zavařovat nechce, tak jsem teď zjistila, že u Koldokolu je 20% sleva, kterou vyjednala Margit Slimáková 🙂 Do 1. září 🙂

  5. Mňamka! Při snaze o výrobu domácího pudinku jsem mimoděk vynalezla skvělou náhradu sladkého tvarohu – chutná to přesně jako cheescake 🙂
    Vařila jsem rýžový pudink s kokosem dle receptu paní Anemari z http://www.varimezdrave.cz (70g kokosu, ještě co nejjemněji rozmixovaného + 50g sušeného rýžového nápoje + 50g rýžové hladké mouky + 500ml vody + rýžový sirup, vše svařit na hustou kaši) a do toho jsem přilila trošku jablečného koncentrátu, a ejhle, konzistencí i chutí je to lahodný slazený tvaroh 🙂 Jen je to s tou jablečnou šťávou malinko dohněda a ne úplně bílé. Taky mi to úplně neztuhlo, protože jsem do toho nepřidala agar, do koláče to příště rozhodně udělám. Ale i jen tak samotné je to i dobrá svačinka nejen pro děti. Měla jsem co dělat, abych v 11 večer všechny přebytky nesežrala 🙂

  6. Mám za sebou premiéru této mňaminky 🙂 Musím říci, že to bude prozatím favorit 🙂 Dělala jsem z domácího pudinku dle Vašeho receptu, je moc dobrý, ale ta barva na tento páj není to pravé ořechové. příště si udělám asi z bio vanilkového pudinku a obilného mléka nebo zkusím ten od provamelu. Já udělala jen malou chybku a to, že jsem si nepohlídala troubu a málem si spálila korpus, ale vrch jsem odkrojila a pak už to bylo ok 🙂 Taky jsem jej měla málo sladký, ale to je další moje chyba. No příště už bude na 1 🙂 Je perfektní i teď 🙂

  7. Tak dortík jsem už zkoušela 3x pokaždé s jiným olejem (slunečnice, sezam, kokosák) a jiným ovocem. Jednoznačně u mě nejlepší kombinace byla s kokosovým olejem, mandle melu i se slupkou v sojabelle stačí 2x mill a jsou na jemno, domácí broskvový pudink z jáhlového mléka a nahoru taky broskve. Nemůžu se od něj urvat 😀 Děkuji moc za recept!

    • brzdo, díky, u nás to je taky favorit 🙂 Když se člověk nebojí a experimentuje, má nekonečně mnoho variant, že?

  8. Zkoušela jsem, protože máme také sladké období. Je to vynikající. Snězeno skoro hned a určitě budeme dělat znovu.

  9. A kdo nema čas vařit marmeládu, či nemá z čeho, objevila jsem Bioládu. Ta je slazená jen jablečnou šťávou, pro děti i nás ideální!

  10. holky já vám jen písnu v čem melu semínka, mlela jsem i třtinový cukr na moučku, teď už teda nemelu, ale kdo by chtěl – koupila jsem si mlýnek na kávu – někde v elektru, stál něco přes 500kč, celonerezový, umelu cokoliv úplně na prášek, na hruběji, podle toho, jak dlouho držím tlačítko – možná si některá vzpomenete, kdysi měl takový mlýnek na kávu kdekdo – vysoký asi 20cm, nahoře víčko, které když se odkryje máte místečko na kávu – respektive semínka, kde jsou ty nože, zakryjete víčkem a buď se rovnou mlýnek sepne tím nasazením víčka a nebo já tam mám tlačítko na víčku, kterým si reguluju jemnost mletí – čím déle držím a melu, tím jemnější…pěkné prázdniny a dobrou chuť při mlsání 🙂

    • Nevím odkud jste, já ho kupuji ve zdravé výživě, většinou se dá domluvit s majitelem, aby ho bral, když stejně bere Provamel. Jen počítejte s vyšší cenou, u nás stojí litr pudingu 67kč.

    • já ho taky dlouho hledala-teď jsem ho náhodou objevila v Tescu (Praha-Letňany) – 500ml za 52Kč – tak bude asi i v jiných Teskách, jinak jsem na něj nikdy nikde nenarazila ani ve zdravých výživách – občas říkali, že mívají, ale zrovna teď nemají

    • Dobrý den, vyzkoušené to nemám, ale příště to klidně prubnu. Místo špaldové mouky použijte pohankovou, místo sladěnky rýžový sirup a pudink si raději vyrobte vlastní ze sójového, nebo mandlového mléka slazený rýžovým sirupem. Pak by to mělo být bez lepku.

  11. Dobrý den, mám dotaz, zda je možné sladit ovocným cukrem fruktózou. Docela často se s ním setkávám ve zdravých výrobcích, např. v marmeládách bez cukru apod. Mám za to, že je určitě lepší než řepný či třtinový cukr, můžou ho prý i diabetici. Je to výtažek z ovoce. Nevím ale, zda patří do makrobiotiky. Poradíte prosím?

    • Ovocný cukr je opět jednoduchý cukr, který se v těle chová stejně jako obyčejný bílý cukr, krade nám minerály z těla a překyseluje organismus. Asi je lehce lepší než řepný, ale jen o fous. My nepoužíváme ani med, protože je to opět jednoduchý cukr. Bohužel ovocný cukr je často vyráběn i z brambor o kterých jsme tu už psali, že nejsou zrovna ideální. Jediné sladidlo které vám můžeme schválit je sladěnka, výtažek z ječmene, která obsahuje hlavně složité cukry, které se v těle odbourávají postupně, nebo ještě rýžový sirup, ale s tím už opatrněji.

      • Docela mě překvapuje, že v obchůdcích se zdravou výživou jsou běžně k dostání marmelády bez přidaného cukru, ale v jejich složení je mimo jiné uvedena přidaná fruktóza. Už jsem objevila na internetu dodavatele výborných povidel opravdu jen z ovoce a žádného přidaného cukru, ale dodavatele marmelády ne. Pokud tedy vůbec nějaký existuje. Máte prosím nějaký typ na marmeládu bez žádného cukru, aby bylo čím např. mazat palačinky či dort? Sladěnku mi doma moc nechcou. Děkuji

        • Ja jsem letos poprve zkousela delat marmeladu doma. Rozvarila jsem merunky a varila a varila a varila a pak jsem tam zamichala trochu agar-agar a dala do sklenicek a sterilovala v troube. Stejne jsem udelala i tresnovou marmeladu – ta chtela vic agaru. Marmelady nejsou tak extremne sladke a o to vic chutnaj. Jinak kdyz potrebuju neco rychleho, tak udelam povidla z jablek – pokraji se jablka, prida se spetka soli, dusi se, kdyz jsou mekka tak se rozmixujou a smes se vari tak dlouho, nez je takova do tmave hneda a vetsina vody je vyvarena. Cele to trva tak 3-4 hodiny

        • Děkuji Lucko, za tvoji zkušenost, agar je výborný nápad. Švestkové povidla se takhle po několika hodinách vaření ani nemusí zahustit agarem, neboť zhoustnou sami. Já se letos chystám na broskvovou marmeládu, tak pak dám vědět.

          • No na povidla to opravdu treba neni, ale na ty merunky a tresne to nutne bylo. Respektive na ty tresne. Ty merunky jsem skoro vyvarila na povidla, ale pak uz jsem potrebovala nekam jit, tak jsem tam soupla agar. No ale ty tresne, to byla fakt voda. Nicmene marmosky jsou to skvele!!! V zivote pred tim jsem nezavarovala ani nedelala marmelady, takze holky, nebojte se toho! Kdyz jsem to zvladla ja, zvladnete to taky 🙂

            • Ahoj Lucko,
              tak na tvůj popud mám za sebou také premiéru v zavařování bez cukru, zkusila jsem broskve a jsou výborné. Jen jsem se tě chtěla zeptat na to zavařování v troubě. U Lužné jsem se dočetla, že vy se měla marmeláda sterilizovat 20minut na 80’C. Dala jsem do 2/3 vodu a do toho skleničky a troubu nejdřív na 100’C, ale voda se mi zdála nic moc teplá, na kolik ty stupňů zapínáš troubu, aby se to dobře sterilizovalo. Já nemám teploměr, abych to uvnitř změřila.

              • Hele ja jsem na to cetla milion nazoru a nejvice se opakoval navod ktery rikal, ze v troube zavarovat na 180. Tak jsem to tam soupla 🙂 Kdyz zacala marmelada bublat (davala jsem tam sklenicky hned po uvareni marmosky takze to moc dlouho netrvalo), tak jsem si odpocitala asi 20 min a pak je vyndala a otocila dnem vzhuru. Vicka se mi krasne chytla. Pro jistotu vsak skladuji v lednici.

                • Díky za radu, zkusila jsem druhou várku meruňkové a skvěle se povedla. Podařilo se mi potkat paní Kubíkovou v Hostivicích, když jsme byli na jídle, ta už se věnuje makrobio 27 let a ta mi říkala, že tyhle marmelády normálně skladuje ve špajzce, že nemusí být v lednici, tak dělám pokus, snad vydrží.

                • Heli, chci se zeptat na ty marmošky z loňska. Jak ti nakonec vydržely ve špajzu? Teda pokud jste je nezkonzumovali všechny dost brzy … 😉

                • Marmošky krásně vydržely už i z předloňska, jen se musí po otevření spotřebovat do 3 dnů, bez cukru se rychle kazí.

                • Ještě bych se chtěla zeptat k marmeládám – skladujete v chladnu nebo vydrží i při pokojové teplotě? Bohužel nemáme chladný sklep, v celém domě je stejná teplota, musela bych mít v lednici…

                  Jinak marmelády dělám poprvé v životě, už mám malinovou a meruňkovou a ani jsem nemusela přidávat agar, jen prostě vařím tak dlouho, než se vyvaří voda, rozmixuju, naleju do skleniček a steriluju.

                  Jestli to bude tak jednoduché, budu příští rok zavařovat jak divá, dlouho mi trvalo se odhodlat :).

                • Klaudie, já měla rok zavařený rybíz (jen vařený, rozvařený, bez agaru, bez ničeho) ve spíži, pak asi posledních pár měsíců na lince (i na slunci) a byl ok 🙂 Ale v temné spíži by to bylo asi lepší.

                • Já marmelády skladuji normálně ve špajzce, kde je pokojová teplota. Mám některé už 3 rok a nic jim není. Jen po otevření je potřeba je sníst do pár dní a mít je v ledničce, rychle plesniví.

                • Zavařuju marmelády, povidla i kompoty bez cukru v obyč.velkém hrnci na sporáku, cca 15-20 min od bodu varu, a skladuju ve sklepě. Nevím nakolik je to správný postup, ale mně funguje 🙂

  12. Tak paj jsem udelala na dnesni rozlucku do skolky a zmizel behem par minut! Vsichni si pochvalovali, jak je to osvezujici dezert prave tim, ze neni prvoplanove sladkej 🙂 Trosku jsem si musela pohrat s pudinkem, protoze po naliti agaru mi zridnul fakt hodne a kdyz jsem si nalila trochu na talirek a dala do lednice, tak i po ztuhnuti byl spis takovej tekutej. Takze jsem jeste prihustila skrobem a bylo to super! Prosim te Helco co je ovocenka? To jsem jeste neslysela. Ja na agar pouzila tri lzice agavoveho sirupu, protoze je takovej krasne cirej 🙂 No suma sumarum, brzy budu delat znovu!

    • Ahoj Lucko. Ovocenka je ovocny koncentrat, proste stava z jablek a hrusek varena tak dlouho,az zhoustne. Ja ji tedy kupuji uz hotovou ve zdrave vyzive a jeste existuje ovocny koncentrat jen z jablek. Na tu mi chodi manzel a leje si ji do caje. Uz na to ale dojel. Jak vse kupuji ve velkych baleni, tak jsem mela i ovocenku presne ve stejne velke flasce vedle Shoyu. No a hadej co si jednou nalil do caje?:-)

      • A kde se ta ovocenka, případně jablecný koncentrát dá pořídit? Ve zdrave výživě? V Berouně ji nemeli 🙁 nebo i v nejakem “normálním” hypermarketu? Díky za tip.

        • Jen ve zdravé výživě, v běžným obchodě jsem ji nikdy neviděla. Zkuste se domluvit s majitelkou, většinou nemají problém zboží objednat.

        • Nevím na jaké konkrétní balení se ptáte, ale většinu pořizujeme ve zdravé výživě, kde si můžete objednat i větší balení.

          • Ted mě ještě napadá, kdyz budu dělat pudink domácí, tudíž z nějakého ovoce (máme jablicka), tak uz do směsi s agarem zřejmě ovocenka vůbec netřeba, né? Pudink bude mit sám o sobě ovocnou (a ne jen vanilkovou) chuť a nejspíš i vzhled, myslím barvu, že? Taky asi vystačím s o něco menším množstvím hmoty nez ve Vašem receptiku na domácí pudink, tedy předpokládám… No zbyde-li, dam si ho do misticek do Lednice, však on už se “neztratí” 😉 máme o víkendu 2 oslavy – manžel narozky a starší syn svátek, tak chci zítra zkusit tento páj, vypada úžasně a navíc mám i borůvky z léta, takže je aspoň využiji. Po prejiti na MB, co jsem si přestala dělat koktejly z borůvek a mleka, nějak spotřeba klesá :-0 tak ted se budou zase hodit 😉
            Díky za reakci a krásný zimni večer 🙂

            • Ovocenku pak dávat nemusíte, kdyby to bylo málo sladké, přidejte hrozinky. A koktejl se dá udělat i z mandlového mléka a borůvek, ale teď na zimu to není ideální 🙂

              • Tak jsme se hned po vychlazení na dort vrhli a zbyla uz jen půlka, a to jsme ochutnali pouze 3 😮 nakonec jsem tedy zkusila to Mandlové mléko do pudinku a jen mi chvíli trvalo doladit finální konzistenci pudinku, aby nebyl moc řídký. To byla asi největší práce, protože hmoty bylo z jablecneho domácího pudinku určitě vic, tak jsem nakonec ještě po nalití časti Agaru znovu přidávala škrob a po prevareni opět i trosku Agaru. Pak uz byl testovací vzorek v Lednici po par minutkach tužší, tak jsem nevahala hmotu použít. Mám ale menší formu (tak průměr cca 23-24cm) takže jak pudinku, tak i Agaru navrch bylo poměrně dost, a tudíž mám od obojího ještě v mistickach 🙂 možná příště “vyženu” o něco výš to těsto na okrajích a vejde se pak i vic hmoty ;-))) Ať tak či tak vysledek je skvělý a zítra určitě druhá půlka zmizí ;-D

              • Jó a tu ovocenku jsem do Agaru použila, aby vrch nebyl příliš nevýrazný. S temi koktejly právě vím, že ted není úplně nejvhodnější období, takže borůvky čekají na teplejší dny 🙂 Ale upřímně, ani na takove koktejly ted nemám příliš chut, proste mě to uz ani nenapadne, zvláště kdyz jsem třeba ráno po příjemné ryzovo jahlove kaši s mandlemi a sladenkou 😉 proste si na něj uz nevzpomenu, natož aby mi chyběl … Je úžasné jak signály tela zapracuji a funguji, kdyz dostává to, co potrebuje, a né to, co nepotrebuje 🙂 proste pak skutečně něco v organismu říká, že je mi fajn a že to “další” uz rozhodne nepotrebuji. Takže koktejly si nejspíš na svuj čas počkají 😉

                • Tak to se přesně stalo nám, najednou jsme na nevhodné pokrmy prostě přestaly mít chuť. To je známka toho, že se vám vracejí přirozené instinkty.

  13. Dobrý den, prosím o radu, já nikdy nevím, jestli mám mandle nejdřív spařit, oloupat a pak pomlít, nebo jestli je mám pomlít rovnou se slupkou. Díky za radu.

    • To máte jedno, záleží, zda vám více chutnají neloupané, nebo loupané. Pokud loupané, tak spařit, oloupat, usušit namlít, nebo nejlépe koupit už loupané :-).

  14. To vypadá naprosto luxusně, skoro bych nevěřila, že se to vše dá udělat zdravě. Nálož sladkých receptů za poslední dny je prostě úžasná 😉

    • Děkuji za pochvalu, mám mlsací období a tak je potřeba mít doma něco zdravého na uspokojení chutí, jinak by to mohlo dopadnout špatně :-). A taky se musím přiznat, že mě čeká jeden hloubkový úklid v dětském pokoji, do kterého se mi hrozně nechce, tak raději peču každý den něco jiného, abych na to jako neměla čas. Ale nebylo to ani tak těžké, jen jsem trochu popřemýšlela nad tím co mi chutná a snažila se najít zdravou alternativu.

  15. Jako bezlepkář kupuji jenom rýžové mléko a s pudinkem nemáme problém, možná záleží na výrobci

  16. Já jsem zkoušela uvařit normální pudink v rýžovém mléku z krabice a vůbec to neztuhlo jako pudink, zůstalo to řídké a nechutné, takže jsem ho musela vylít. Z ovesného mléka to šlo.

  17. Helčo, díky moc za recept. Zajímají mě dvě věci…čím melete ty mandle? Když je rozsekám v příslušné misce ponorného mixéru, to bude ještě docela nahrubo ne? Dál mě zajímá to mléko, ze kterého se dělá ten domácí pudink. Vlastně jsem často viděla různá mléka v receptech, ale v bio krámě jsem viděla jen ty Provamely. Takže zatím tápu, jaké si mám vlastně koupit 🙂 Díky za odpověď. Verča

    • presne tak!nedelejte pudinky z ryzoveho mleka. nikdy neztuhne. ovesne mleko je super a pak v pripade nouze jsem zkusila i susene sojove mleko zredit s vodou dle navodu a taky dobry 🙂 vypada to skvele!

    • Milá Veroniko, mandle melu v klasickém robotu na nejvyšší otáčky. V ponorném mixéru je neumelete. U nás v Kauflandu se tedy dají koupit už namleté, tak třeba je také seženete, pokud nemáte jiný mixér. Já puding dělám ze sójového krabicového Provamelu, nebo s ovesného. Také jsem ho zkoušela z mandlového mléka, které vznikne při výrobě mandlového másla, ale to se dá vyrobit jen ve velmi silném mixéru. Ale lze to urychlit koupí mandlového másla, kdy 2-3 lžíce se rozmíchají v teplé vodě a dále se pokračuje jako s mlékem.

      • Aha, díky za vysvětlení…myslela jsem na ty mandle takovou tu sekací nádobku, v té to taky neudělám? No, kouknu se v obchodě, abych viděla jak moc na jemno by to mělo být 🙂

        • Vím jakou sekací nádobu myslíte, zkuste to, třeba bude mít sílu to rozsekat na jemno, záleží na síle mixéru. Na jemno by to mělo být tolik, aby to bylo skoro tak jemné jako hrubá mouka, když to bude víc hrubé nevadí, jen vám tam to asi nebude úplně držet v těstě.

  18. Zobrazit všech 65 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJíme Jinak pomohlo vydat třetí brožuru o očkování
Další článekQuinoový salát s tahini zálivkou