Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Italská zuppa jinak
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima
Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova nabitá výživově hodnotnými látkami a navíc si moc pochutnáte.
13 rokov podnikám a s autistickou dcérou mám už 8 rokov homeschooling. V januári a februári som nevládala robiť pomal...
Ingredience
tuřín
fazole borlotti
cibule
česnek
olej
sladká mletá paprika
sůl
pepř
kysané zelí (domácí)
sušený tymián
tamari
čerstvá petrželka
celozrnné ditalini
Jak připravit tradiční italskou polévku zuppa jinak
Tuřín očistěte a nakrájejte na kostičky.
V tlakovém hrnci uvařte předem namočené fazole borlotti. Dejte stranou.
Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli, osolte, přidejte tuřín, česnek a osmahněte.
Zasypejte sladkou paprikou, znovu krátce osmahněte, přidejte kysané zelí, uvařené fazole borlotti, tymián a vodu. Vařte asi dvacet minut.
Ke konci vaření přidejte ditalini a vařte 8 minut.
Polévka pěkně zhoustne. Dochuťte pomocí tamari a posypejte čerstvou petrželkou.
Praktické
Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.
Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari nebo více soli.
Obměna
Můžete použít jakékoliv polévkové těstoviny.
Místo fazolí borlotti použijte jakékoliv fazole, vhodné jsou např. fazole pinto.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. Pro menší děti můžeme polévku rozmixovat.
celozrnné ditalini
tuřín
detail
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
Děkuji za recept! Těstoviny mohu na jakýkoliv způsob. Trochu jsem si recept poupravila dle zásob v lednici. Nebyla to polévka, ale omáčka, místo fazolí jsem dala zbytek cizrny, místo vody jsem použila vodu z cizrny a šťávu ze zelí a zaměnila jsem těstoviny ditalini za kukuřičná kolínka. Moc jsem si pochutnala!
Hlad je nejlepší kuchař.
Ála
V polovině ledna jsem byla u Mudr. Strnadelové, od níž mám na závěr ozdravné kúry pro střevo předepsáno brát tři týdny lactobacily z lékárny, tak se přiznám, že jsem z toho lehce zmatená…
Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...
Spolu s podzimem přicházím na chuť polévkám a nejvíc ze všeho mám ráda ty husté a krémové. Tato polévka splňuje vše a navíc je rychlá na přípravu a věřím, ...
Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...
Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...
Komentáře
Děkuji za recept! Těstoviny mohu na jakýkoliv způsob. Trochu jsem si recept poupravila dle zásob v lednici. Nebyla to polévka, ale omáčka, místo fazolí jsem dala zbytek cizrny, místo vody jsem použila vodu z cizrny a šťávu ze zelí a zaměnila jsem těstoviny ditalini za kukuřičná kolínka. Moc jsem si pochutnala!
Hlad je nejlepší kuchař.
Ála