Letos jsem se zamilovala do šťouchaných polévek. Jsou jemné, rychlé a nemusím ani použít mixér.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 a půl hrnku na růžičky rozebraného květáku
  • 1 cibule
  • 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • špetička muškátového oříšku
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • olej
  • sůl
  • lžička miso pasty
  • umeocet
  • na ozdobení: petrželka a pražená semínka sezamu
  • trocha rostlinné smetany

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Nakrájíme cibuli na kostičky, květák rozebereme na růžičky.
  3. Na trošce oleje zpěníme cibuli s troškou soli do sklovata a pak přidáme ovesné vločky.
  4. Chvilku je s cibulkou opražíme a zalijeme horkým vývarem.
  5. Přidáme květák a vaříme společně asi 15 minut. Ke konci varu přidáme špetičku muškátového oříšku.
  6. Vypneme oheň, přidáme miso pastu a pomocí šťouchadla na brambory zeleninu rozšťoucháme.
  7. Dochutíme trochou umeocta a rostlinnou smetanou.
  8. Na závěr posypeme petrželkou a praženým sezamem.

Obměna

Místo květáku můžete použít brokolici.

Děti od roka

Polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.

Děti od roka a půl

Polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme olejem, solí a dochucovadly.

Děti od 2 let

Mohou polévku podle receptu.

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...
  1. Mňam. Dnes k sníhdani i k obědu, pouze v bezlepkové variantě – místo ovesných vloček quinolla a bez rostlinné smetany (neměla jsem ji doma). Vynikající – nebýt tekutá, řekla bych, že se po ní “zaprášilo” 🙂 Díky za inspiraci 🙂

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKulajda jinak
Další článekZdravé jídlo pro muže – beseda v Mnichovicích u Prahy