Letos jsem se zamilovala do šťouchaných polévek. Jsou jemné, rychlé a nemusím ani použít mixér.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 a půl hrnku na růžičky rozebraného květáku
  • 1 cibule
  • 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • špetička muškátového oříšku
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • olej
  • sůl
  • lžička miso pasty
  • umeocet
  • na ozdobení: petrželka a pražená semínka sezamu
  • trocha rostlinné smetany

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Nakrájíme cibuli na kostičky, květák rozebereme na růžičky.
  3. Na trošce oleje zpěníme cibuli s troškou soli do sklovata a pak přidáme ovesné vločky.
  4. Chvilku je s cibulkou opražíme a zalijeme horkým vývarem.
  5. Přidáme květák a vaříme společně asi 15 minut. Ke konci varu přidáme špetičku muškátového oříšku.
  6. Vypneme oheň, přidáme miso pastu a pomocí šťouchadla na brambory zeleninu rozšťoucháme.
  7. Dochutíme trochou umeocta a rostlinnou smetanou.
  8. Na závěr posypeme petrželkou a praženým sezamem.

Obměna

Místo květáku můžete použít brokolici.

Děti od roka

Polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.

Děti od roka a půl

Polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme olejem, solí a dochucovadly.

Děti od 2 let

Mohou polévku podle receptu.

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Mňam. Dnes k sníhdani i k obědu, pouze v bezlepkové variantě – místo ovesných vloček quinolla a bez rostlinné smetany (neměla jsem ji doma). Vynikající – nebýt tekutá, řekla bych, že se po ní „zaprášilo“ 🙂 Díky za inspiraci 🙂

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKulajda jinak
Další článekZdravé jídlo pro muže – beseda v Mnichovicích u Prahy