Letos jsem se zamilovala do šťouchaných polévek. Jsou jemné, rychlé a nemusím ani použít mixér.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 a půl hrnku na růžičky rozebraného květáku
  • 1 cibule
  • 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • špetička muškátového oříšku
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • olej
  • sůl
  • lžička miso pasty
  • umeocet
  • na ozdobení: petrželka a pražená semínka sezamu
  • trocha rostlinné smetany

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Nakrájíme cibuli na kostičky, květák rozebereme na růžičky.
  3. Na trošce oleje zpěníme cibuli s troškou soli do sklovata a pak přidáme ovesné vločky.
  4. Chvilku je s cibulkou opražíme a zalijeme horkým vývarem.
  5. Přidáme květák a vaříme společně asi 15 minut. Ke konci varu přidáme špetičku muškátového oříšku.
  6. Vypneme oheň, přidáme miso pastu a pomocí šťouchadla na brambory zeleninu rozšťoucháme.
  7. Dochutíme trochou umeocta a rostlinnou smetanou.
  8. Na závěr posypeme petrželkou a praženým sezamem.

Obměna

Místo květáku můžete použít brokolici.

Děti od roka

Polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.

Děti od roka a půl

Polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme olejem, solí a dochucovadly.

Děti od 2 let

Mohou polévku podle receptu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...
  1. Mňam. Dnes k sníhdani i k obědu, pouze v bezlepkové variantě – místo ovesných vloček quinolla a bez rostlinné smetany (neměla jsem ji doma). Vynikající – nebýt tekutá, řekla bych, že se po ní „zaprášilo“ :-) Díky za inspiraci :-)

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKulajda jinak
Další článekZdravé jídlo pro muže – beseda v Mnichovicích u Prahy