Další varianta jak z univerzálního těsta upéct jiný druh cukroví. Tentokrát jsem pekla z tmavého kakaového těsta kolečka a plnila je kokosovým krémem.

Ingredience
  • 300 g univerzálního těsta + 3 lžíce kakaa
  • 80 g změklého tuku (Alsan nebo Provamel máslo či kokosový tuk)
  • 100 g mletých vlašských ořechů (lze nahradit mandlemi nebo nakombinovat s mandlemi)
  • 80 g mletého bio kokosu
  • 4 vrchovaté lžíce rýžového sirupu / sladu
  • 3-4 lžíce mirinu/rumu
  • lžíce citronové šťávy

Jak připravit išelské cukroví

  1. Do hotového těsta zapracujeme rukama kakao.
  2. Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry a vykrájíme kolečka či jiné tvary.
  3. Kolečka pečeme asi 10 minut na 175°C.
  4. Mezitím si připravíme krém. Rozmixujeme nebo vyšleháme změklý tuk se sladem či sirupem, mirinem a citronovou šťávou.
  5. Postupně přidáváme mleté ořechy a kokos, až krém zhoustne.
  6. Ochutnáme, případně přidáme více mirinu nebo sirupu.
  7. Po vychladnutí kolečka namažeme kokosovým krémem.

Praktické

  • Namazané cukroví dejte do krabice a umístěte do chladna (balkón), aby zkřehly a uležely se.
  • Skladujeme na balkóně v papírové krabici (pokud poléváme čokoládou, tak skladujeme raději v lednici, protože mrazy mohou způsobit zešednutí čokolády) viz jak skladovat cukroví, aby vydrželo až do Vánoc. Krém vytváříme až těsně před Vánoci, aby se nezkazil.
  • Klasické išelské cukroví se ještě polévá čokoládovou polevou a nahoru se přilepí půlka oloupané mandličky.
  • Ořechy si můžete namlít v mixéru najemno nebo je můžete již mleté koupit.

Obměna

  • Pokud chcete tmavý kokosový krém, přidejte 2 vrchovaté lžíce kvalitního bio kakaa.

Děti

  • Cukroví je vhodné pro děti od 1 roku. Čím později je na sladké naučíme, tím lépe.
  • Pokud už vaše dítě jí běžné sladkosti a pečivo, můžete mu toto zdravé cukroví bez obav dát.

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

    • Vydržel by tento krém od teď do Silvestra? A kdybych necetěla ten kokos, stačí přidat místo něho nějaké jiné ořechy, že jo?

  1. ten kokos musí být mletý, nebo stačí ten co se prodává strouhaný? Mám bio kokos od Probia, ale nemám kde umlít 🙁 nebo může to být zbylá drť když udělám kokosové mléko?

    • Nevím, jak se to přesně myslí v receptu, ale strouhaný biokokos se dá krásně umixovat na krém (možná by se dalo říct i máslo). Vyzkoušeno i tyčovým mixérem. Stačí trochu trpělivosti a občas dát mixéru pauzu. 🙂
      Určitě by se dalo použít i v tomto receptu, zejména když někdo nemá rád ty „kousavé“ hoblinky kokosu.

  2. Holky, jak je to prosím se skladováním Mirinu. Když je to rýžové víno, jak dlouho vydrží po načnutí v lednici? Já jsem si ho kvůli tomu ještě nekoupila, protože si myslím, že bych ho musela hnedka celý spotřebovat, nikde jsem se to nedočetla. díky

    • obsahuje alkohol, tak vydrží dlouho. Ani nevím, zda musí být v lednici, ale já ji tak měla určitě načatou víc než půl roku.

  3. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLepek – zbytečný strašák
Další článekDárkové poukazy na Klub a na Zdravé dezerty