Domů > Magazín > Jídlo pod lupou

4 nechutně zdravé dobroty na Halloween

sezóna podzim

Nalaďte se na Halloween. Inspirujte se našimi dobrotami, ze kterých se vlasy ježí hrůzou. Připravte přátelům a rodině hrůzostrašné, ale na první ochutnání luxusní občerstvení!

Čarodějnické prsty

Jak připravit čarodějnické prsty

  1. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a oblanšírujeme nebo napaříme doměkka.
  2. Kapustové listy rozmixujeme v blenderu na jemnou směs.
  3. Najemno nastrouháme tempeh.
  4. Do mísy dáme rozmixovanou směs kapusty a přidáme všechny ostatní ingredience.
  5. Vše smícháme a vytvoříme těsto, ze kterého se dají tvarovat hadi.
  6. Pokud by bylo moc mokré, přidáme ještě jemné vločky.
  7. Těsto ochutnáme, pokud by bylo málo slané, přidáme sůl nebo sojovou omáčku, pokud by bylo málo cítit koření, přidáme ho.
  8. Suchýma a čistýma rukama tvarujeme z hadů prsty.
  9. Začátek prstu ozdobíme půlkou loupané mandle.
  10. Pečeme cca 20-30 minut na 200°C.
  11. Ozdobíme “krvavou” rajčatovou pastou (falešnou rajskou omáčkou nebo kečupem bez cukru) a podáváme.

Jablíčkové strašidelné tlamičky

Jak připravit strašidelné tlamičky

  1. Loupané mandle rozkrojíme na polovinu a poté na drobné hranolky. To budou zuby.
  2. Jablko rozkrojíme na čtvrtiny.
  3. Vykrojíme jádřince.
  4. Ve slupce uděláme 2 řezy (ale ne do konce) a dle obrázku vykrojíme tlamičku.
  5. Tlamičku namažeme oříškovým nebo semínkovým máslem a zasázíme do ní zuby nahoru i dolů.
  6. Můžeme ještě dozdobit “krvavou” rajčatovou pastou.

Strašidelné obličeje

Jak připravit strašidelné obličeje

  1. Pohanku namočíme minimálně na 1 hodinu do vody (nejlépe přes noc).
  2. Pokud spěcháme, můžeme ji jen na 10 minut zalít horkou vodou.
  3. Pohanku slijeme a přemístíme do mixéru.
  4. Přidáme čerstvou vodu, sůl a uhlí (případně uvařenou a scezenou černou čočku nebo černé fazole) a rozmixujeme na hladké těsto.
  5. Těsto přemístíme do misky a přidáme kmín a len. Zamícháme.
  6. Na rozpálené pánvičce děláme malé kulaté placky.
  7. Opečeme z obou stran.
  8. Pomocí dýňové hořčice a mandlí zdobíme strašidelné obličeje.

Pavoučí hummus

Jak připravit hummus

  1. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu.
  2. Pokud by byl hummus moc hustý, přidáváme do mixéru vývar z luštěnin nebo vodu.
  3. Ochutnáme a dochutíme umeoctem nebo solí.
  4. Odebereme si 3 lžíce hummusu, obarvíme uhlím. Pokud uhlí nemáme, vyrobíme další úplně stejný hummus (můžeme snížit množství všech ingrediencí), jen místo cizrny použijeme vařené černé fazole nebo vařenou černou čočku a tímto hummusem zdobíme.
  5. Obarvenou část přendáme lžící do pytlíku, ustřihneme konec a na hummus nakreslíme pavoučí síť.
  6. Můžeme ozdobit i pavoukem z černých oliv.

Pečená strašidla

 

Jak připravit pečená strašidla

  1. Zeleninu zbavíme slupky a nakrájíme na tenčí kolečka.
  2. U batátu pomocí nože naznačíme obličeje a vyřízneme (viz foto výše).
  3. U tuřínu nebo vodnice pomocí nože uděláme tvar ducha a vyřízneme oči.
  4. Červenou řepu vykrojíme do tvaru klobouku, ale můžeme také vykrojit obličeje.
  5. Všechnu zeleninu naskládáme na plech, pokapeme olejem, posypeme solí a tymiánem a vše pomocí rukou smícháme, aby se olej dostal na každý kousek zeleniny.
  6. Pečeme cca 20 minut na 200°C.
  7. Podáváme s dipem nebo hummusem.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

19 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Holky dík za tu konverzaci.

Ještě dodávám k předešlému odkazu – tady je většina maminek – troufám si napsat, že všechny, které chtějí pro své děti ve výživě to nejlepší. Snažím se varovat před svátkem Halloween a učení dětí na tuto “srandu”. Taky jsem v tom dřív neviděla nic hroznějšího, než další Ameriku v Česku, ale teď už vím hodně a apeluji na všechny maminky, které aspoň trošku pochybují, aby si vyhledaly informace a dětem vysvětlovaly.

Nejen chlebem živ je člověk. Tak přece nebudeme dětem dávat do bříšek to nejlepší a do dušiček chechot ďábla díky naší nevědomosti.
I zde buďme vědomí. Toto Zlo není vidět jako ekzém nebo cítit jako bolest bříška.
Nezapomeňte na své milované zemřelé a naučte se třeba Otče náš a pošlete jim modlitbu. Ta se nikde neztratí , je důležitá a děti naučíte, že duše lidská je nesmrtelná a před Bohem stejně živá tak, jako my tady :). A taky tím pochopí, že se můžeme modlit my tady ze Země za duše zemřelých a že zase oni se modlí za nás:).
Přeji všem požehnaný čas.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Slavnostní slaní šnečci z listového těsta

Tito šnečci jednozančně zabodují na každé oslavě nebo jen tak jako slané občerstvení pro děti či dospělé. Listové těsto je variabilní, můžete je udělat jak...
18

13 rychlých a zdravých svačin, které si vzít k vodě

Celý den u vody a jíst zdravě? Žádný problém! Nespoléháme na stánky s občerstvením, kde většinou mají jen nezdravá a těžká jídla. Máme pro vás 13 tipů na n...
2

Lazaňové závitky z cukety

Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je chcete jako hlavní chod, sta...
7
13

Karobová pěna s kokosem bez cukru a bez vajec

Tyhle lehké pěnové dezerty máme v létě moc rádi. Skvěla nahradí zmrzlinu a není po nich těžko.
75
1

Nastává zimní Slunovrat – moc temných sil vrcholí. Jak slavíte Kračun?

Víte, proč naši předci házeli hrách na zeď? A jaké další zvyky prováděli, když přišel zimní Slunovrat a začátek astrologické zimy? Proč byl tento den pro n...