Jednoduchý a rychlý postup na zdravé pesto z konopného semínka, která obsahují kompletní bílkoviny (včetně všech esenciálních aminokyselin), mastné kyseliny omega-3 a omega-6 v dobrém poměru a řadu minerálů a vitamínů. Pesto nabízí velké množství způsobů využití, bude záležet na vaší fantazii, kam ho všude přidáte.

Ingredience
  • 40 g loupaného konopného semínka
  • 40 g bazalky
  • 40 g listů z řapíkatého celeru
  • 50 g olivového oleje
  • prolisovaný česnek podle chuti
  • sůl
  • 2 kostky ledu

Jak připravit pesto z konopného semínka

  1. Do mixéru dejte umyté listy bazalky a řapíkatého celeru. K nim přidejte led a rozmixujte.
  2. Přidejte konopné semínko, prolisovaný česnek, sůl, olivový olej a znovu rozmixujte na konzistenci, která vám vyhovuje.

Praktické

  • Použijte na pečivo, do polévek apod., pokud si s ním budete připravovat těstoviny, rozřeďte ho trochou vody z těstovin, bude krémovější.
  • Aby bazalka netmavla při mixování, použijte led.
  • Pesto můžete použít hned a nebo uskladnit v lednici v uzavřených skleničkách. V tomto případě zalijte povrch pesta olivovým olejem, aby neztmavl.
  • Používejte ideálně pouze listy z bio produktů.

Obměna

  • Česnek můžete vynechat.

Děti

  • Vhodné i pro menší děti.

 

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Mladší syn chválí a chválí (Žakale)

Žakale: Před pár dny jsem si všimla, jak to...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Snížila se mi hladina cukru (Alenka)

Alenka: Jinak díky změně stravy a detoxikačnímu kurzu jsem...

Zbavila jsem se bolestí hlavy, žaludku a 3,5 kg (Zdeňka)

Zdeňka: Zdravím celý tým Jíme Jinak a všechny odvážné...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Díky Jíme Jinak se cítím rok od roku lépe (Ivana)

Ivana: Uvědomila jsem si, že si sem pro ten...

10 kg špeků pryč (Pavel)

Pavel: Ahoj všem! Chtěl bych vám poděkovat za vaši...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...
    • Samozřejmě, že ano, chuť bude jiná, ale když vám celer nechutná, tak dejte víc bazalky.

  1. Vierko, jak dlouho v těch skleničkách zalité olejem může být pesto v lednici? jak to vydrží? Dnes jsem potřebovala ostříhat bazalku, no bylo jí dost, tak jsem udělala dvě varianty, jednu dle tohoto receptu, druhou bez celeru a s mandlemi, a finta s ledem mě teda fakt baví, tak krásně zelené pesto jsem nikdy neměla..:))

    • Jo barevně je to rozhodně lepší s tím ledem. Jak dlouho to nevím, já ho měla v lednici nanejvýše dva dny.

  2. Vierko , tak už mám konopesto v lednici – zítra na oběd, chutná skvěle…tak se těším..:) a jsem zvědavá , co na to ostatní, ale myslím, že budou mlaskat..:)

  3. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRanní rituály – krok k hezčímu a zdravějšímu dni
Další článekMalinový koláč s krémem bez lepku