Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Konopesto – konopné pesto

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Jednoduchý a rychlý postup na zdravé pesto z konopného semínka, která obsahují kompletní bílkoviny (včetně všech esenciálních aminokyselin), mastné kyseliny omega-3 a omega-6 v dobrém poměru a řadu minerálů a vitamínů. Pesto nabízí velké množství způsobů využití, bude záležet na vaší fantazii, kam ho všude přidáte.

Ingredience
  • 40 g loupaného konopného semínka
  • 40 g bazalky
  • 40 g listů z řapíkatého celeru
  • 50 g olivového oleje
  • prolisovaný česnek podle chuti
  • sůl
  • 2 kostky ledu

Naši kluci jsou zdraví, otužilí, nestonají a ujdou spousty kilomentrů. Od prvních příkrmů jedí jinak. Jako veganka js...

Jak připravit pesto z konopného semínka

  1. Do mixéru dejte umyté listy bazalky a řapíkatého celeru. K nim přidejte led a rozmixujte.
  2. Přidejte konopné semínko, prolisovaný česnek, sůl, olivový olej a znovu rozmixujte na konzistenci, která vám vyhovuje.

Praktické

  • Použijte na pečivo, do polévek apod., pokud si s ním budete připravovat těstoviny, rozřeďte ho trochou vody z těstovin, bude krémovější.
  • Aby bazalka netmavla při mixování, použijte led.
  • Pesto můžete použít hned a nebo uskladnit v lednici v uzavřených skleničkách. V tomto případě zalijte povrch pesta olivovým olejem, aby neztmavl.
  • Používejte ideálně pouze listy z bio produktů.

Obměna

  • Česnek můžete vynechat.

Děti

  • Vhodné i pro menší děti.

 

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

můžu vynechat řapíkatý celer? ten fakt chuťově nedávám, podobně jako kopr a další. :D

Žakale
7. 8. 2021

Vierko, jak dlouho v těch skleničkách zalité olejem může být pesto v lednici? jak to vydrží? Dnes jsem potřebovala ostříhat bazalku, no bylo jí dost, tak jsem udělala dvě varianty, jednu dle tohoto receptu, druhou bez celeru a s mandlemi, a finta s ledem mě teda fakt baví, tak krásně zelené pesto jsem nikdy neměla..:))

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Podzimní kaše s pečenou zeleninou

Lahodná rýžová kaše s vynikající pečenou zeleninou, která vás potěší a v chladných dnech i příjemně zahřeje. Ideální také jako zdravá snídaně.

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Oves s čočkou a mrkvovým pestem

Recept na rychlé, jednoduché jídlo, které budete mít během chvilky na stole. Recept zahrnuje velmi chutné, trošku nasládlé a neobvyklé pesto, které klidně ...

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...