Jednoduchý a rychlý postup na zdravé pesto z konopného semínka, která obsahují kompletní bílkoviny (včetně všech esenciálních aminokyselin), mastné kyseliny omega-3 a omega-6 v dobrém poměru a řadu minerálů a vitamínů. Pesto nabízí velké množství způsobů využití, bude záležet na vaší fantazii, kam ho všude přidáte.

Ingredience
  • 40 g loupaného konopného semínka
  • 40 g bazalky
  • 40 g listů z řapíkatého celeru
  • 50 g olivového oleje
  • prolisovaný česnek podle chuti
  • sůl
  • 2 kostky ledu

Jak připravit pesto z konopného semínka

  1. Do mixéru dejte umyté listy bazalky a řapíkatého celeru. K nim přidejte led a rozmixujte.
  2. Přidejte konopné semínko, prolisovaný česnek, sůl, olivový olej a znovu rozmixujte na konzistenci, která vám vyhovuje.

Praktické

  • Použijte na pečivo, do polévek apod., pokud si s ním budete připravovat těstoviny, rozřeďte ho trochou vody z těstovin, bude krémovější.
  • Aby bazalka netmavla při mixování, použijte led.
  • Pesto můžete použít hned a nebo uskladnit v lednici v uzavřených skleničkách. V tomto případě zalijte povrch pesta olivovým olejem, aby neztmavl.
  • Používejte ideálně pouze listy z bio produktů.

Obměna

  • Česnek můžete vynechat.

Děti

  • Vhodné i pro menší děti.

 

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Zakúpenie členstva sú tie najlepšie investované peniaze (Eva)

Eva: Krásny dník prajem a chcem poďakovať za všetko,...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Jsem myšlenkou Jíme Jinak unešená (Veronika)

Veronika: Ahoj všichni z Jíme Jinak. Ačkoliv jsem nejela...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

byla jsem darovat krev a výsledky vynikající (Veve)

Veve: Ahoj,  byla jsem darovat krev a výsledky vynikající...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Manželovi snížili díky stravě JJ dávky inzulínu (Jaroslava)

Jaroslava: Paní doktorka se podivila nad výsledky kontrolních odběrů,...
    • Samozřejmě, že ano, chuť bude jiná, ale když vám celer nechutná, tak dejte víc bazalky.

  1. Vierko, jak dlouho v těch skleničkách zalité olejem může být pesto v lednici? jak to vydrží? Dnes jsem potřebovala ostříhat bazalku, no bylo jí dost, tak jsem udělala dvě varianty, jednu dle tohoto receptu, druhou bez celeru a s mandlemi, a finta s ledem mě teda fakt baví, tak krásně zelené pesto jsem nikdy neměla..:))

    • Jo barevně je to rozhodně lepší s tím ledem. Jak dlouho to nevím, já ho měla v lednici nanejvýše dva dny.

  2. Vierko , tak už mám konopesto v lednici – zítra na oběd, chutná skvěle…tak se těším..:) a jsem zvědavá , co na to ostatní, ale myslím, že budou mlaskat..:)

  3. Zobrazit všech 9 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRanní rituály – krok k hezčímu a zdravějšímu dni
Další článekMalinový koláč s krémem bez lepku